ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΕΚΛ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΙΕΙΝΗ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

Το Εργατικό Κέντρο Λάρισας διοργανώσει ημερίδα-εκδήλωση την Παρασκευή 1 Δεκέμβρη 2017 και ώρες 6-9.15 μ.μ, με σκοπό να αναδείξει το πολύ σοβαρό ζήτημα της επιδείνωσης των συνθηκών εργασίας και της επίπτωσής τους στην υγεία και ασφάλεια των εργαζομένων

και της ανάγκης οργάνωσης της δράσης του εργατικού κινήματος για το θέμα αυτό.

Στην ημερίδα-εκδήλωση εισηγήσεις θα κάνουν οι:

Τάσος Τσιαπλές, Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ν. Λάρισας

Εύη Γεωργιάδου, Μηχανικός Ασφάλειας, Μέλος της Αντιπροσωπείας του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΤΕΕ)

Χρήστος Παπάζογλου, Γιατρός Εργασίας, Μέλος του ΔΣ του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ)

Η διοίκηση του ΕΚΛ καλεί όλα τα Δ.Σ των Σωματείων, τις Επιτροπές Υγιεινής και Ασφάλειας και κάθε εργαζόμενο, να παρευρεθεί και να συμμετάσχει ενεργά στη συζήτηση που θα ακολουθήσει.

Στο κάλεσμά της η διοίκηση του ΕΚΛ αναφέρει:

“Συνάδελφοι, συναδέλφισσες

Η απουσία μέτρων ασφάλειας στους περισσότερους χώρους δουλειάς, η εντατικοποίηση, οι ελαστικές σχέσεις εργασίας, η εργασιακή ανασφάλεια, οδηγούν καθημερινά σε εργατικά ατυχήματα, ορισμένα θανατηφόρα. Στο Ν. Λάρισας, το 2016 καταγράφηκαν 111 εργατικά ατυχήματα (1 θανατηφόρο), ενώ και μέχρι 20/11/17 καταγράφηκαν άλλα 111 (4 θανατηφόρα), ενώ αρκετά δεν δηλώνονται υπο τον φόβο της απόλυσης. Οδηγούν στη πρόωρη φθορά της υγείας μας και στην εκδήλωση επαγγελματικών ασθενειών που δεν καταγράφονται και δεν αναγνωρίζονται. Κάθε χρόνο πανελλαδικά εκατοντάδες είναι οι θάνατοι και ακόμα περισσότερα περιστατικά βαριάς αναπηρίας που οφείλονται στον επαγγελματικό κίνδυνο και κρύβονται πίσω από το χαρακτηρισμό κοινή νόσος. Το κεφάλαιο που είναι ο μεγάλος ένοχος παραμένει στο απυρόβλητο. Αυτή η κατάσταση συνδέεται με τη συνολικότερη αντιλαϊκή πολιτική κυβερνήσεων – Ε.Ε – ΔΝΤ – επιχειρηματικών ομίλων, που θυσιάζουν εργασιακά, ασφαλιστικά και κοινωνικά δικαιώματα στο βωμό της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας του κεφαλαίου.

Δεν συμβιβαζόμαστε με αυτή την κατάσταση! Απαιτούμε ουσιαστική προστασία της υγείας και ασφάλειάς μας!”

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com