“ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ” ΣΤΗ ΝΙΚΑΑΙΑ

Αυτή την Κυριακή 3/12 η κινηματογραφική λέσχη Νίκαιας ανοίγει έναν νέο κύκλο προβολών. Πρόκειται για ταινίες εποχής βασισμένες στη λογοτεχνία.

Κυρίες και Κύριοι, υποδεχθείτε το παιχνίδι του έρωτα, της ίντριγκας, της δολοπλοκίας και της εξαπάτησης στην προεπαναστατική Γαλλία και την τάση της αριστοκρατίας για σκάνδαλα και διαφθορά, δηλαδή τις «Επικίνδυνες Σχέσεις» (Dangerous Liaisons), .

Στους κύκλους της Αριστοκρατίας η Μαρκησία Ντε Μερτέιγ (Glenn Close) είναι μια δημοφιλής περσόνα, που φημίζεται για τις αξίες της και τις συμβουλές της. Στην πραγματικότητα όμως είναι μια αυθεντία στην συνωμοσία και έχει τελειοποιήσει την τέχνη της ίντριγκας. Μαζί με το υποχείριο της και πρώην εραστή της υποκόμη ντε Βαλμόν (John Malkovich) ,θα καταστρώσουν ένα σχέδιο για να εκδικηθούν τον πρώην σύζυγο της Μαρκησίας, αποπλανώντας την μέλλουσα παρθένα σύζυγο του (Uma Thurman). O Βαλμόν ,θεωρώντας εύκολη την αποστολή θα κάνει το παιχνίδι ακόμα πιο σκληρό και θα στοιχηματίσει με την Μερτέιγ ότι μπορεί να να αποπλανήσει την Μαντάμ ντε Τρουβέλ, γνωστή για τις ενάρετες πεποιθήσεις της και για την αρετή της. Όλα αυτά υπό έναν όρο: Όταν ολοκληρωθεί η αποστολή ,η Μαρκησία και ο υποκόμης θα περάσουν μια νύχτα μαζί. Η Μαρκησία θα δεχθεί αλλά θα απαιτήσει γραπτές αποδείξεις, που θα επισφραγίζουν την μεγάλη δολοπλοκία τους.

Το 1988 η πρώτη ακριβή κι αμερικανική ταινία του βασιλιά του βρετανικού νέο-free cinema Στίβεν Φρίαρς, είναι και η ταινία στην οποία χρωστάει πρώτιστα τη φήμη του. Πρόκειται για μια από τις πιο όμορφες και καλοστημένες ταινίες εποχής του σύγχρονου σινεμά, ιδανική μεταφορά του παιχνιδιάρικου επιστολικού μυθιστορήματος του de Laclos.  Οι  Glenn Close,John Malkovich, Michelle Pfeiffer στους πρώτους ρόλους

Υποψήφιο για 7 Όσκαρ, συμπεριλαμβανομένου και της καλύτερης ταινίας ,κέρδισε δικαιωματικά αυτά του διασκευασμένου σεναρίου, των κοστουμιών και των σκηνικών. Η Glenn Close έχασε το Oscar ,αλλά ο ρόλος της και η ερμηνεία της στην ταινία έχει μείνει στην κινηματογραφική ιστορία.

Η προβολή θα γίνει στις 7 μ.μ. ,στο Πολιτιστικό Κέντρο Νίκαιας. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ