ΚΚΕ: Ο ΟΚΤΩΒΡΗΣ ΦΩΤΙΖΕΙ ΤΗΝ ΠΑΛΗ ΤΩΝ ΛΑΩΝ, Ο ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΗ ΤΩΝ ΚΑΙΡΩΝ.

Με μια μεγάλη εκδήλωση στο  κατάμεστο Στάδιο Ειρήνης & Φιλίας, την Κυριακής το ΚΚΕ τίμησε τα 100 χρόνια της Οκτωβριανής επανάστασης στέλνοντας το μήνυμα ότι ο σοσιαλισμός είναι ανάγκη των καιρών. Σε ανακοίνωσση του κόμματος για τη μεγάλη γιορτή της Αθήνας αναφέρονται τα εξής:

“Στο  κατάμεστο Στάδιο Ειρήνης & Φιλίας, το απόγευμα της Κυριακής 26 Νοέμβρη χιλιάδες εργατοϋπάλληλοι, άνεργοι, αυτοαπασχολούμενοι, συνταξιούχοι, μαζί τους νέοι που δουλεύουν, που σπουδάζουν, που ζουν τα αδιέξοδα της καπιταλιστικής βαρβαρότητας, την ανασφάλεια και το αβέβαιο μέλλον,  έδωσαν  το «παρόν», στη μεγάλη πολιτική – πολιτιστική εκδήλωση της ΚΕ του ΚΚΕ για τα 100 χρόνια από την Οκτωβριανή Επανάσταση, με ομιλητή τον Δημήτρη Κουτσούμπα, ΓΓ της ΚΕ του Κόμματος.

Με αστείρευτη μαχητική αισιοδοξία, με πεποίθηση ότι το μέλλον, παρά το προσωρινό πισωγύρισμα, ανήκει στην εργατική τάξη και την κοινωνία όπου η ίδια θα κάνει κουμάντο: Τον σοσιαλισμό – κομμουνισμό

Παρακολούθησαν συγκινημένοι τη θεατρική παράσταση, περήφανοι που το Κόμμα μας κράτησε ψηλά τη σημαία. Δεν παρασύρθηκε από τις Σειρήνες του συμβιβασμού και της παραίτησης από την επαναστατική πάλη, αποδεικνύοντας στην πράξη τι σημαίνει να «μαθαίνουμε από τις ήττες, για να νικήσουμε».

Η μεγάλη αυτή γιορτή, επιστέγασμα μιας πλούσιας δραστηριότητας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, δίνει τη σκυτάλη της στους εορτασμούς για τα 100 χρόνια από την ίδρυση του ΚΚΕ, γνήσιου τέκνου της Οκτωβριανής Επανάστασης.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν  οι αντιπροσωπείες των Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων από την περιοχή της Μεσογείου, της Μέσης Ανατολής και του Περσικού Κόλπου, οι οποίες πήραν μέρος στην Περιφερειακή Συνάντηση που έγινε στην Αθήνα το πρωί της ίδιας μέρας  με πρωτοβουλία του ΚΚΕ.

Από την ανταλλαγή απόψεων και εμπειριών από τους εκπροσώπους των κομμάτων καταδείχτηκε η σκληρή πραγματικότητα που αντιμετωπίζουν οι λαοί της περιοχής από τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, που γίνονται ταυτόχρονα με την επίθεση κεφαλαίου, αστικών κυβερνήσεων, των ιμπεριαλιστικών κέντρων ΕΕ, ΝΑΤΟ στα εργατικά – λαϊκά δικαιώματα,  επισημάνθηκε ότι στη βάση της όξυνσης του ενδοϊμπεριαλιστικού ανταγωνισμού των ΗΠΑ, ισχυρών κρατών της ΕΕ και των συμμάχων τους με τη Ρωσία και την Κίνα, αυξάνονται οι εστίες πολεμικών συγκρούσεων και ο κίνδυνος επεμβάσεων σε πολύ περισσότερες περιοχές. Αναδείχθηκε  επίσης ο καθοριστικός ρόλος των Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων στην  οργάνωση της ταξικής  πάλης για την ανατροπή του καπιταλισμού και την οικοδόμηση της σοσιαλιστικής – κομμουνιστικής κοινωνίας”.

Ο Δ. ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ

Στην ομιλία  ο  Δημήτρης Κουτσούμπας, μεταξύ άλλων επισήμανε:  «Τιμάμε και εμπνεόμαστε από την πάλη των εκατομμυρίων εργατών και φτωχών αγροτών που απέδειξαν ότι μπορεί να ανατραπεί η καπιταλιστική βαρβαρότητα και να ξεριζωθεί η προκαπιταλιστική καθυστέρηση.

Και ο Μεγάλος Οκτώβρης απέδειξε ότι ο καπιταλισμός δεν είναι ανίκητος!

Ότι μπορούν οι λαοί να οικοδομήσουν μια ανώτερη οργάνωση της κοινωνίας, χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.

Η ανερχόμενη ιστορικά δύναμη, η εργατική τάξη, με το επαναστατικό κίνημά της, μπορεί να ηγηθεί της υπόθεσης της κοινωνικής προόδου, του περάσματος από τον παλιό τρόπο παραγωγής και οργάνωσης της κοινωνίας, τον καπιταλιστικό, στο νέο, τον μοναδικά ελπιδοφόρο για την ανθρωπότητα, τον κομμουνιστικό. Η Οκτωβριανή Επανάσταση δεν ήταν ούτε ατύχημα της Ιστορίας, ούτε πραξικόπημα των μπολσεβίκων, όπως λένε και γράφουν οι αστοί, αλλά ούτε ανώριμη και πρώιμη επανάσταση, όπως λένε και γράφουν οι κάθε είδους αποστάτες, οπορτουνιστές – τυχοδιώκτες. Η Οκτωβριανή Επανάσταση υπήρξε το κορυφαίο κοσμοϊστορικό γεγονός του 20ού αιώνα, το οποίο σήμανε την έναρξη της εποχής στην οποία η εργατική τάξη γίνεται ο πρωταγωνιστής των εξελίξεων και μπορεί να σπρώξει τον τροχό της Ιστορίας, παίρνοντας την εξουσία και οργανώνοντας τις νέες σοσιαλιστικές – κομμουνιστικές σχέσεις παραγωγής, αναμορφώνοντας όλη την κοινωνία.

Το Κόμμα μας είναι κι αυτό καρπός της επαναστατικής φλόγας του Οκτώβρη.

Σε λίγες μέρες θα υποδεχτούμε το 2018, χρονιά κορύφωσης του γιορτασμού των 100 χρόνων του τιμημένου και ηρωικού Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας. Είμαστε περήφανοι για κάθε στιγμή της ηρωικής δράσης μας.

Νιώθουμε δικαιολογημένη περηφάνια, γιατί πριν από 26 χρόνια, στις 28 Δεκέμβρη 1991, τη μέρα που κατέβαινε η κόκκινη σημαία από το Κρεμλίνο, ο «Ριζοσπάστης», ως δημοσιογραφικό όργανο της ΚΕ του ΚΚΕ, έγραφε στο ιστορικό του πρωτοσέλιδο:

«Σύντροφοι, ψηλά τη σημαία! Η ελπίδα βρίσκεται στην πάλη των λαών»!

Αυτήν τη σημαία κρατάμε ψηλά! Κρατάμε ψηλά τη σημαία της επαναστατικής πάλης.

Στο 20ό Συνέδριό μας βάλαμε ακόμα πιο ψηλά τον πήχη, θέσαμε το άμεσο καθήκον της ισχυροποίησης του ΚΚΕ. Η εργατική τάξη έχει αποδείξει ότι μπορεί, έχει την ικανότητα και τη δυνατότητα, ως μοναδική πραγματικά επαναστατική τάξη, να υλοποιήσει την ιστορική της αποστολή, να ηγηθεί της κοσμογονίας της οικοδόμησης του σοσιαλισμού – κομμουνισμού.

Δεν μας θολώνουν τα μάτια, το νου και το μυαλό, όσα μεσολάβησαν με την αντεπανάσταση και τις ανατροπές που συνέβησαν.

Γι’ αυτό σήμερα προτεραιότητά μας είναι η ανασύνταξη του εργατικού κινήματος από τη φάση της υποχώρησης που βρίσκεται. Όλο και περισσότεροι εργαζόμενοι να συνειδητοποιούν καθημερινά ποιος είναι ο πραγματικός αντίπαλος και πού πρέπει να στραφεί η πάλη τους.

Για να μπορέσει η εργατική τάξη να διεκδικήσει την εξουσία, πρέπει να συγκροτήσει τη δική της Κοινωνική Συμμαχία με τη φτωχή αγροτιά, τα καταπιεσμένα στρώματα της πόλης.

Με την πάλη των μπολσεβίκων έγινε δυνατό η φτωχή αγροτιά να συμμαχήσει με την επαναστατική πρωτοπορία της εργατικής τάξης. Αυτή η συμμαχία νίκησε, η συμμαχία όλων των καταπιεσμένων, με την οποία συντάχθηκαν οι στρατιώτες, τα παιδιά του λαού που ήταν στον πόλεμο.

Η Κοινωνική Συμμαχία που προτείνει το ΚΚΕ, σε αντικαπιταλιστική – αντιμονοπωλιακή κατεύθυνση, αφορά κοινωνικές δυνάμεις. Δηλαδή την εργατική τάξη, μισθωτούς του δημόσιου τομέα, αυτοαπασχολούμενους επαγγελματίες, εμπόρους, βιοτέχνες και επιστήμονες, αυτοαπασχολούμενους αγρότες.

Η πολιτική πρόταση του ΚΚΕ σήμερα είναι  το πραγματικά «σύγχρονο και νέο» είναι να απολαμβάνει ο λαός τον πλούτο που παράγει, να χρησιμοποιούνται τα επιτεύγματα της επιστήμης και της τεχνολογίας, όλες οι δυνατότητες που η εργατική τάξη με τη δουλειά της δημιουργεί, για να δουλεύει με καλύτερες συνθήκες, με λιγότερο γενικό εργάσιμο χρόνο, αλλά με εργασιακό εισόδημα και κοινωνικές υπηρεσίες που θα εξασφαλίζουν πολύ καλύτερο επίπεδο ζωής.

Ο σοσιαλισμός είναι το αύριο, το νέο.

Ισχυροποιούμε το ΚΚΕ για δυνατό εργατικό κίνημα και Κοινωνική Συμμαχία, για την εξουσία, το σοσιαλισμό.

Όπως έγραφε και ο Μαγιακόφσκι:

«Εμείς, ο καθένας από εμάς, κρατάμε μέσα στη γροθιά μας τους κινητήριους ιμάντες του σύμπαντος».

Η εποχή των σοσιαλιστικών επαναστάσεων είναι μπροστά μας.

Η ορμητική είσοδος των εργαζόμενων λαϊκών δυνάμεων στην επαναστατική πάλη θα σαρώσει αργά ή γρήγορα την καπιταλιστική βαρβαρότητα, την ιμπεριαλιστική επιθετικότητα.

Ο Οκτώβρης φωτίζει την πάλη των λαών, ο σοσιαλισμός είναι ανάγκη των καιρών.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ