ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΦΕΡΝΕΙ ΤΟ HOLLYWOOD ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας στο πλαίσιο μιας σειράς εκδηλώσεων για τα 30 χρόνια λειτουργίας του θέλοντας να μεταφέρει το μήνυμα της προσφοράς του στην επιστήμη και στον πολιτισμό με αφορμή   πρωτοβουλία του νεαρού σκηνοθέτη Ηλία Μάντη, των συνεργατών της Επιτροπής Ερευνών του ΠΘ κ.κ. Χρήστο Γενιτσεφτσή, Θωμά Θωμαΐδη

σε συνεργασία με το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Λάρισας που διανύει φέτος τον δέκατο χρόνο έντονης παρουσίας στα κινηματογραφικά δρώμενα, έχουν την τιμή να φιλοξενήσουν στη Λάρισα τον διεθνούς φήμης βραβευμένο σκηνοθέτη του Ηollywood και συγγραφέα Steven Berstein.

Ο Steven Berstein θα μιλήσει σε ανοιχτή για το κινηματογραφόφιλο κοινό και όχι μόνο σε εκδήλωση με Θέμα «η τέχνη του κινηματογράφου σήμερα», για την πρωτοβουλία του για την ίδρυση σχολής κινηματογράφου στη Σύρο καθώς και το όραμά του για τον Κινηματογράφο, στο αμφιθέατρο της Ιατρικής Σχολής (Βιόπολις) στην Λάρισα την Πέμπτη 7 Δεκέμβρη στις 7 το απόγευμα. 

Ο Steven Berstein είναι κινηματογραφιστής, σκηνοθέτης σεναριογράφος και συγγραφέας. Γύρισε τη βραβευμένη με Όσκαρ ταινία «Monster» με την Σαρλίζ Θερόν και έχει εργαστεί σε πάνω από εκατό άλλες ταινίες μεγάλου μήκους και τηλεοπτικές σειρές, συμπεριλαμβανομένης της σειράς «Magic City», για την οποία ήταν υποψήφιος για το βραβείο της Αμερικανικής Κοινωνίας Κινηματογραφιστών (ASC Award). Έλαβε, επίσης, το βραβείο Sloan Award για το σενάριο και τη σκηνοθεσία της ταινίας «Decoding Annie Parker». Η νέα του ταινία για τον Ντίλαν Τόμας, με τίτλο «Dominion» και πρωταγωνιστή τον Τζον Μάλκοβιτς, με βαθμολογία στο IMDb 8,8 σαρώνει στα φεστιβάλ που συμμετέχει και θα κυκλοφορήσει μέσα στο 2018.  Eκτός από το πλούσιο κινηματογραφικό του έργο ο Στίβεν Μπερνστάϊν είναι πολύ γνωστός και καταξιωμένος για τις φημισμένες διαλέξεις του τόσο στις ΗΠΑ όσο και στο Ηνωμένο Βασίλειο και οι συγκεκριμένες είναι οι μόνες διαλέξεις που θα δώσει φέτος. Λάτρης της χώρας μας την οποία, όπως είπε, θεωρεί δεύτερο σπίτι του, δηλώνει την επιθυμία του να δημιουργήσει στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στη Σύρο Σχολή Κινηματογράφου. « ΄Ερχομαι εδώ για να φτιάξω ταινίες μαζί με τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσές  μου από την Ελλάδα» είπε σε ομιλία του για το κινηματογραφικό του όραμά 

Είναι η πρώτη φορά που ένας σκηνοθέτης του HOLLYWOOD έρχεται για διάλεξη στη Θεσσαλία με πρωτοβουλία του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας που γιορτάζει τα 30 χρόνια λειτουργίας του, το οποίο ανοίγει μια σειρά δράσεων για τον πολιτισμό, θέλοντας να προσφέρει όσο το δυνατό περισσότερα στην τοπική κοινωνία. 

Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Λάρισας εξ΄άλλου είναι ένας κινηματογραφικός  θεσμός για την πόλη, με εκατοντάδες συμμετοχές νέων κινηματογραφιστών κάθε χρόνο, και δε θα μπορούσε να λείπει από αυτό το κορυφαίο  εκπαιδευτικό και κινηματογραφικό  γεγονός.

Να σημειωθεί ότι με πρωτοβουλία του πανεπιστημίου ο STEVEN BERNSTEIN θα ξεναγηθεί στα σημαντικότερα αξιοθέατα της Θεσσαλίας.

Η  διάλεξη είναι ελεύθερη για το κοινό και  θα πραγματοποιηθεί στη Λάρισα στο μεγάλο αμφιθέατρο της Ιατρικής σχολής στο Mεζούρλο , την Πέμπτη 7 Δεκέμβρη στις 7 το απόγευμα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ