ΑΠΟΡΙΑ ΨΑΛΤΟΥ ΒΗΞ Vol 114

Και καλά λίγο πολύ όλα τα «κατάπιε» ο νεοέλληνας, και να τα χαράτσια και να πάρε να’ χεις μνημόνια μέχρι δευτέρας παρουσίας που λέει ο λόγος και να από κοντά και ΕΝΦΙΑ που αφού το βρήκαμε φταίνε οι προηγούμενοι και να το ένα και να το άλλο εις υγείαν των κορόιδων του καναπέ,

των θεσμών και της… ανάπτυξης βεβαίως-βεβαίως, μα αυτό παραπάει!

Σήκωσαν πάλι τα μανίκια οι φωστήρες του υπουργείου Υποδομών και προσανατολίζονται (ωχ, ωχ) που λες οι αποπροσανατολισμένοι σε νέες ρυθμίσεις στον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

«Πικρός» θα μας προκύψει ο… ΚΟΚ και να μου το θυμηθείς ακροατή μου εποχούμενε, και δεν είναι μόνο τα πρόστιμα, εδώ πλέον απειλούνται ανοιχτά οι θεσμοί και μάλιστα με «ακρωτηριασμό».

Πως αλλιώς να περιγράψει η εκπομπή το αδιανόητο που επιχειρείται, αφού όπως διαβάζουμε θα υπάρξει ειδική αναφορά και θα ορίζεται ως ειδική παράβαση η πατροπαράδοτη μούντζα;

Φρίττω, εδώ γενιές και γενιές οδηγών γαλουχήθηκαν με τη σχεδόν αντανακλαστική αντίδραση και τώρα τιμωρείται; Πως θα συγκρατηθεί το χέρι του Έλληνα, μαθημένο χρόνια σε τέτοιους χαριτωμένους αυτοματισμούς και σε τι επικίνδυνους ατραπούς ψυχαναγκασμού μας οδηγεί η πιθανή ρύθμιση; Λέτε να προκύψουν «τικ» και άλλα συναφή λόγω καταπίεσης συναισθημάτων, έστω και στο πλαίσιο μιας γενικότερης οδηγικής απρέπειας;

Άσε και το άλλο, σου λέει για αρχή η συγκεκριμένη κίνηση ως ένδειξη αντικοινωνικής συμπεριφοράς θα τιμωρείται όταν εντοπίζεται σε επαγγελματίες οδηγούς!

Μα αυτοί είναι που χρήζουν «εκτόνωσης» κυρ-Σπίρτζη μου, όχι κάτσε επαγγελματίας πίσω από το βολάν με βροχή στη Λάρισα και έλα να μου πεις ύστερα αν θα χρεώσεις τη μούντζα στον ταξιτζή που αγκομαχά πίσω από το λεωφορείο, που με τη σειρά του αδυνατεί να στρίψει λόγω διπλοπαρκαρίσματος στη Μεγ. Αλεξάνδρου, την ώρα που ο «άρχοντας» Λαρισαίος θα επιχειρεί να «καβαλήσει» τον πεζόδρομο για να απολαύσει το φρέντο εσπρέσσο του και τα ξαναλέμε.

Και θα επιμείνω, ειδικά στα περί βροχής, διότι μπορεί σε όλες τις χώρες του κόσμου οι άνθρωποι σαν βρέχει να παίρνουν ομπρέλες και αδιάβροχα, στην Ελλάδα της “υπο-ανάπτυξης” όμως παίρνουν αυτοκίνητα και την ώρα που η βρόχα έπεφτε ράι-θρου Ζαμπέτα μου η μούντζα πήγαινε σύννεφο!

Παρεμπιπτόντως δε, εάν ευσταθούν όλα τούτα περί αλλαγών και ρυθμίσεων στον ΚΟΚ μη διανοηθείτε να κινηθείτε χωρίς το Ε9 παραμάσχαλα, διότι σου λέει πλέον τα πρόστιμα θα κλιμακώνονται ανάλογα με το εισόδημα!

Να υποψιαστώ δηλαδή υπουργέ μου πολυχρονεμένε πως με μηδενικό εισόδημα θα έχω έκπτωση σε περίπτωση που μουντζώσω κατά εκεί που πέφτει το υπουργείο σας ή δεν κατάλαβα το πνεύμα σας και θα πάω καλλιά μου για αντικοινωνική συμπεριφορά;

Με την απορία στο μάτι και σε αναμονή των νέων μέτρων, για τα οποία χάσαμε και το μέτρημα αρχοντάδες μου, πάμε τραγούδι.

Από τη φωνή του Δημήτρη Ζερβουδάκη και τη δισκογραφική του δουλειά ΚΛΕΙΣ’ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΚΟΙΤΑ, σε μουσική δική του και στίχους του Γιάννη Μήτση ακούμε ΕΙΔΑ ΕΝΑ ΦΙΛΟ.

Καλή μας ακρόαση, που όσο να πεις ένα φίλο θα τον δούμε, γιατί από χαΐρι δεν…

Υ.Γ. Αν μουντζώσεις απ’ το τρένο ορίζεται ως παράβαση;

Χικ FM

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ