ΔΗΛΩΣΗ ΧΡ. ΚΕΛΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ

Ο αν. Τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της ΝΔ, βουλευτής Ν. Λάρισας κ. Χρήστος Κέλλας, με αφορμή την σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η σημερινή μέρα αποτελεί μια πρώτης τάξης ευκαιρία για αφύπνιση συνειδήσεων.

Όλοι μας, από οποιοδήποτε ρόλο συμμετέχουμε ενεργά στο κοινωνικό σύνολο οφείλουμε να αγωνιζόμαστε εμπράκτως για το δικαίωμα όλων ανεξαιρέτως των πολιτών σε ίσες ευκαιρίες.

Οφείλουμε να καταβάλουμε καθημερινά κάθε προσπάθεια,ώστε να μειωθούν οι διακρίσεις απέναντι στα Άτομα με Αναπηρία.

Η διαφορετικότητα ισοδυναμεί με ισότητα και όσο πιο γρήγορα το αντιληφθούμε, τόσο πιο στέρεες βάσεις κοινωνικής συνύπαρξης θα θέσουμε σε μια κοινωνία που βάλλεται πανταχόθεν.

Η πολιτεία έχει να κάνει ακόμη πολλά…

Η παράταξή μας θα προχωρήσει στις απαραίτητες παρεμβάσεις, με στόχο την εξομάλυνση των συνθηκών εκείνων, που πολλές φορές, ορθώνουν τοίχους απροσπέλαστους για τα Άτομα με Αναπηρία.

Θα εργαστούμε για την διασφάλιση της ισότιμης πρόσβασης των παιδιών με Αναπηρία ή Ειδικές Εκπαιδευτικές Ανάγκες στο εκπαιδευτικό σύστημα της χώρας, με σκοπό την ανάπτυξη και ανάδειξη των δεξιοτήτων και ικανοτήτων τους και την αποτελεσματική έκβαση της ένταξής στους στην κοινωνία με αξιοπρέπεια και ενεργή συμμετοχή.

Και αυτό δεν είναι απλά υποχρέωσή μας, αλλά καθήκον απέναντι στον ίδιο τον άνθρωπο».

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ