ΣΧΟΛΕΙΑ ΞΕΦΡΑΓΟ ΑΜΠΕΛΙ

Ανακοίνωση της Συντονιστικής Επιτροπής ΔΑΚΕ καθηγητών ν. Λάρισας

Συναδέλφισσες,συνάδελφοι
Η ΔΑΚΕ επανειλημμένως έχει καταγγείλει φαινόμενα λεηλασιών των  σχολείων σε περίοδο καταλήψεων ήμη τη στιγμή που καμία άλλη συνδικαλιστική παράταξη δεν τολμά να αγγίξει το θέμα (γιατί άραγε;).

Η ΔΑΚΕ εναντιώθηκε στη διαθεσιμότητα των σχολικών φυλάκων το 2013 .Ήταν στο πλευρό τους στο δίκαιο αγώνα τους,πάλεψε μαζί τους και χαιρέτησε την επιστροφή τους στα σχολεία.

Δυστυχώς όμως ,η πολλά τασσόμενη και αλαζονική κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, θεώρησε πως αυτό ήταν αρκετό για την ασφάλεια των σχολείων.

Για μία ακόμη φορά η πραγματικότητα τους διέψευσε.

Από την έναρξη του τρέχοντος σχολικού έτους τα φαινόμενα διαρρήξεων και καταστροφών των σχολείων του νομού μας έχουν αυξηθεί .

Η πλειοψηφία των σχολικών μονάδων παραμένει στο έλεος διαρρηκτών, κακοποιών ή οποιουδήποτε άλλου επιθυμεί να εισέλθει τις νυκτερινές ώρες στο εσωτερικό τους.

Σε συνέχεια της πολιτικής της υπόθαλψης περιθωριακών στοιχείων , οι οποίοι έχουν καταλάβει και οικειοποιηθεί δημόσιους χώρους  (ΑΕΙ-ΤΕΙ-Δημόσια κτίρια) και χαϊδεύοντας εγκληματικές ομάδες (βλέπε Εξάρχεια), ουδείς ενδιαφέρεται τουλάχιστον για την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων της χώρας.

Συγκεκριμένα σε ΕΠΑΛ της Λάρισας καταγράφηκαν ζημιές χιλιάδων ευρώ ενώ  κεντρικό Γυμνάσιο της ίδιας πόλης ,από την αρχή του σχ. έτους, έγινε στόχος διαρρηκτών τρείς φορές (!!) και με κόστος που εμποδίζει την ομαλή λειτουργία του.

Παρά τις όποιες προσπάθειες των Διευθυντών των συγκεκριμένων σχολείων (στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων τους πάντα) ουδείς συγκινήθηκε.

Τα ερωτήματα εύλογα:

Πότε επιτέλους αυτή η κυβέρνηση που έχει διαλύσει τα πάντα στην Ελληνική κοινωνία θα αποφασίσει να εξασφαλίσει τουλάχιστον τη φύλαξη των σχολείων; Υποσχέθηκε προσλήψεις σχολικών φυλάκων. Θα το κάνει ή θα μείνει και αυτό ανεκπλήρωτη και ανέξοδη υπόσχεση όπως έγινε και με τους χιλιάδες εκπαιδευτικούς που ακόμα διορίζει;

Πότε θα ενδιαφερθούν για το φλέγον αυτό πρόβλημα των σχολείων μας οι παρατάξεις της αριστεράς και της <<αριστεράς>> (Παρεμβάσεις-ΠΑΜΕ και ΣΥΝΕΚ αντίστοιχα); Μήπως τους χαροποιούν ιδιαίτερα αυτές οι καταστάσεις;

Έως πότε ο μάχιμος καθηγητής, ο μαθητής και ο φορολογούμενος γονέας θα βλέπουν τους χώρους του ελληνικού σχολείου να λεηλατούνται και κανείς να μην ενδιαφέρεται;

Πότε τα αριστερά στελέχη της Εκπαίδευσης και η Δημοτική αρχή της πόλης θα αναλάβουν επιτέλους πρωτοβουλίες αντιμετώπισης του φαινομένου που ,λόγω της απόκρυψης και της αδιαφορίας ,όλο και γιγαντώνεται;Πότε θα πάψουν να πετάνε εντέχνως το μπαλάκι των ευθυνών ο ένας στον άλλον , τη στιγμή που τα σχολεία μας είναι έρμαια στοιχείων αναρχίας και ανομίας;

Ίσως όμως αυτός να είναι ο στόχος των ιδίων και της κυβέρνησής τους.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ