«ΤΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ» ΣΤΟ ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΕΙΟ

Το κοινωνικό δράμα του Πάολο Βίρτζι προβάλει την Τρίτη 5 Δεκεμβρίου στις 19:00 και στις 21:30, η Αντιδημαρχία Πολιτισμού σε συνεργασία με την Κινηματογραφική Λέσχη Λάρισας, στο Χατζηγιάννειο.

Μια ενδιαφέρουσα ματιά της ιταλικής κοινωνίες που βρίσκεται σε πτώση μετά την οικονομική κρίση που βρίσκει τους πάντες απροετοίμαστους.

Σύνοψη

Ιταλία, Μιλάνο. Ένα τζιπ συγκρούεται μ’ έναν άτυχο ποδηλάτη μια νύχτα πριν την Παραμονή των Χριστουγέννων. Τι συνέβη εκείνο το βράδυ; Πώς αυτό το ατύχημα συνδέει και παράλληλα ανατρέπει τη ζωή των δύο οικογενειών Μπερνάσκι και Οσόλα που βρίσκονται στα όρια της χρεωκοπίας;

Ένα φαινομενικά τυχαίο γεγονός αποτελεί τον συνδετικό κρίκο με τον οποίο συνδέονται οι τέσσερις ιστορίες της ταινίες, η κάθε μία εκ των οποίων παρουσιάζει μία διαφορετική οπτική γωνία και προσθέτει νέα στοιχεία στην χαρτογράφηση των χαρακτήρων που σταδιακά αποκαλύπτονται.

Ο Πάολο Βίρτζι με καυστική διάθεση, σκιαγραφεί τη σύγχρονη ιταλική κοινωνία και παρουσιάζει μία ενδιαφέρουσα μελέτη των επιπτώσεων που προέκυψαν από την χρηματοπιστωτική κρίση, τόσο σε οικονομικό, όσο κυρίως σε επίπεδο αξιών.

 Υπέροχες ερμηνείες από τις πρωταγωνίστριες του φιλμ, Βαλέρια Γκολίνο και Βαλέρια Μπρούνι Τεντέσκι. Δίπλα τους, ο Φαμπρίτζιο Μπεντιβόγλιο και ο Φαμπρίτζιο Γκιφούνι, συμπληρώνουν ένα ιδιαίτερα αξιόλογο καστ.

Η ταινία απέσπασε επτά Βραβεία (Καλύτερης ταινίας, Καλύτερου Σεναρίου, Α’ Γυναικείου Ρόλου, Β΄ Γυναικείου Ρόλου, Β’ Ανδρικού Ρόλου, Καλύτερου Μοντάζ, Καλύτερου Ήχου), στα Βραβεία της Ιταλικής Ακαδημίας Κινηματογράφου καθώς επίσης και το Βραβείο Καλύτερης Ταινίας, στις Χρυσές Σφαίρες της Ιταλίας. Παράλληλα η Βαλέρια Μπρούνι Τεντέσκι (Valeria Bruni Tedeschi) τιμήθηκε με το Βραβείο Καλύτερης Γυναικείας Ερμηνείας, στο Tribeca Film Festival.

Το Ανθρώπινο Κεφάλαιο» ήταν η επίσημη υποψηφιότητα της Ιταλίας για το Όσκαρ Καλύτερης Ξενόγλωσσης ταινίας το 2015.

Δραματική 2013 | Έγχρωμη | Διάρκεια: 111′

Ιταλική ταινία, σκηνοθεσία Πάολο Βίρτζι με τους: Φαμπρίτζιο Μπεντιβόλιο, Φαμπρίτζιο Γκιφούνι, Βαλέρια Γκολίνο, Βαλέρια Μπρούνι Τεντέσκι, Ματίλντε Τζιόλι

Γενική είσοδος 4 ευρώ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ