ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ “ΜΗΔΕΙΑΣ ΕΡΩΣ” ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΕ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟΝ ΤΥΡΝΑΒΟ

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Κυριακή Δεκεμβρίου στο αρχοντικό Καράσσου στον Τύρναβο η παρουσίαση του βιβλίου «ΜΗΔΕΙΑΣ ΕΡΩΣ» σε ποιητική μετάφραση του Παύλου Λάλου (δημοσιογράφου- συγγραφέα).

Εκ μέρους του Συλλόγου «ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ», για την υποστήριξη των βιβλιοθηκών του Δήμου Τυρνάβου” ο πρόεδρος Μιχάλης Λαφαζάνης καλωσόρισε και συντόνισε την εκδήλωση, στην οποία ο φιλόλογος Κώστας Πάνος αναφέρθηκε στον αρχαίο ποιητή Απολλώνιο Ρόδιο που έγραψε το έπος ΑΡΓΟΝΑΥΤΙΚΑ απ’ όπου μετέφρασε σε δεκαπεντασύλλαβο ο Π.Λάλος το τμήμα που ονόμασε “Μήδειας Έρως”.

Εκτός από τον χαιρετισμό του εκδότη Αγ.Καλαμαρά, ο Γιώργος Μπαλής διάβασε και τη κριτικό σημείωμα του Βασίλη Αναγνωστόπουλου (ομότιμου καθηγητή Πανεπιστημίου Θεσσαλίας).

Οι τυρναβίτες ποιητές Χρυσάνθη Χαραλαμπίδου και Γιάννης Διογένης  διάβασαν αποσπάσματα από το βιβλίο, ενώ ο μεταφραστής έκλεισε την εκδήλωση με προβολή εικόνων από αρχαία αγγεία με θέμα τη Μήδεια και τον Ιάσονα.

Στην εκδήλωση παρέστησαν ο δήμαρχος Τυρνάβου Π. Σαρχώσης, οι πρώην δήμαρχοι Δ. Κουγιώνης και Χ. Κιτσίδης, η αντιδήμαρχος Πολιτισμού Φανή Μπίλιου η οποία χαιρέτισε εκ μέρους της Δημοτικής αρχής, ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Τυρνάβου Γ. Χαλούλης και φίλοι του συγγραφέα και των βιβλίων.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ