ΔΗΜΗΤΡΑ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ: ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΕΙΑΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ

«Από τα τυχερά παιδιά» μας συστήνεται η υποψήφια με το συνδυασμό “Νέα Επιμελητηριακή Δράση”, με επικεφαλής το Δημήτρη Αδάμ, Δήμητρα Παπανικολάου, που μεγάλωσε σε μια γειτονιά της Λάρισας με παιχνίδια, μουσικές, χορό και δίχως οθόνη υπολογιστή, για να εξελιχθεί σε μια δυναμική επαγγελματία

στο χώρο των ασφαλειών που ζητά την ψήφο των ελεύθερων επαγγελματιών στις εκλογές του Επιμελητηρίου!

Παρά το δυναμισμό, τα απίστευτα ενδιαφέροντα και τη «γήινη» σκέψη της για την προοπτική που ανοίγεται για όλους τους επαγγελματίες μέσα από το Επιμελητήριο δεν διστάζει να δηλώσει πως αισθάνεται άβολα μιλώντας για την ίδια.

Η Δήμητρα Παπανικολάου με «πυξίδα» τη συλλογικότητα και στόχο τη στήριξη του ελεύθερου επαγγελματία αλλά και της γυναικείας επιχειρηματικότητας μας… αυτοσυστήνεται ως εξής:

“Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Λάρισα, σε μία όμορφη γειτονιά, παίζοντας σε μία γεμάτη από παιδιά και γλυκές παιδικές φωνές πλατεία, με παιχνίδια που δεν περιελάμβαναν οθόνη υπολογιστή!

Με πραγματικές, αληθινές, ειλικρινείς φιλίες που κρατούν μέσα στο χρόνο!

Ένα ακορντεόν της μητέρας μου, η αγάπη της για την μουσική και η περιέργεια της ηλικίας, τι μπορεί να κάνει αυτό το μεγάλο και βαρύ μουσικό όργανο, ήταν η αρχή για την ενασχόλησή μου με την μουσική!

Προσπαθούσα από τότε, 5 ετών, να το χωρέσω στην αγκαλιά μου! Ήταν αδύνατο! Στα 8 λοιπόν ζήτησα να μάθω να «αγκαλιάζω» το ακορντεόν και να μπορώ να «φτιάξω» μουσική!

Ξεκίνησα στο ωδείο, είχα μία υπέροχη δασκάλα που με πολλή αγάπη μου έμαθε τις πρώτες νότες, τον τρόπο να το «αγκαλιάζω» και να «φτιάχνω» μουσική!!

Μετά ήρθε το πιάνο και καθώς τελείωνε το Δημοτικό εξέφρασα την επιθυμία να δώσω εξετάσεις για την εισαγωγή μου στο Μουσικό Γυμνάσιο!

Πέρασα επιτυχώς τις εξετάσεις και έτσι ξεκίνησε ένα όνειρο γεμάτο μελωδίες, νότες, όμορφους καθηγητές και μια «οικογένεια» παιδιών με ίδιο σκοπό.

Τη μουσική!

Ασχολήθηκα με την κλασική, τη βυζαντινή και παραδοσιακή μουσική, εντάχθηκα στις χορωδίες του σχολείου, διδάχθηκα πιάνο, κιθάρα, κρουστά, κλαρίνο!

Παράλληλα και για 10 χρόνια ήμουν μαθήτρια της Δημοτικής Σχολής Μπαλέτου της Λάρισας! Η μουσική υπήρχε παντού στην καθημερινότητα μου!

Τελειώνοντας το σχολείο αποφάσισα να εργαστώ στο Ασφαλιστικό γραφείο της οικογένειας.

Παρακολούθησα ειδικά σεμινάρια του Υπουργείου Ανάπτυξης, ώστε να δώσω εξετάσεις για την απόκτηση της άδειας Ασφαλιστικού Διαμεσολαβητή και παράλληλα σπούδαζα στο ΤΕΙ Λάρισας.

Επέλεξα την σχολή ΤΕ Γεωπόνων, Τμήμα Μηχανικών Βιοσυστημάτων (πρώην Γεωργικών Μηχανών & Αρδεύσεων) μιας και της Λάρισα είναι μία καθαρά αγροτική πόλη.

Τα τελευταία 14 χρόνια δραστηριοποιούμαι στον Ασφαλιστικό κλάδο ως Μεσίτης Ασφαλίσεων και Πραγματογνώμονας.

Ένα ασφαλιστικό γραφείο του οποίου η ιστορία ξεκινά από το 1964 και από τον παππού μου Δημοσθένη Παπανικολάου, ο οποίος ασχολήθηκε με τις ασφαλίσεις όλων των κλάδων.

Έπειτα συνέχισαν οι γονείς μου Δημήτριος Παπανικολάου και Παναγιώτα Παπαδημητρίου, προσθέτοντας ως δραστηριότητα του γραφείου και την διαχείριση ζημιών τροχαίων ατυχημάτων, αφήνοντάς μου σαν τρίτη γενιά το γλυκό βάρος μιας οικογενειακής επιχείρησης!

Το γραφείο μας από το 1964 δραστηριοποιείται στις ασφαλίσεις και από το 1982 έως και σήμερα και στη διαχείριση ζημιών.

Έπειτα από τις σπουδές μου και εκμεταλλευόμενη τις γνώσεις που μου προσέφεραν, ενέταξα στο κομμάτι της διαχείρισης ζημιών και την εκτίμηση, τον έλεγχο και διακανονισμό ζημιών που αφορούν γεωργικά και κτηνοτροφικά προϊόντα, γεωργοκτηνοτροφικές εγκαταστάσεις, γεωργικά μηχανήματα και παρελκόμενα, έλεγχο και διασφάλιση ποιότητας προϊόντων κλπ.

Ως ενεργή πολίτης και επαγγελματίας συμμετείχα στις εκλογές της Ένωσης Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Κεντρικής Ελλάδος, εκλέχθηκα και κατέχω τη θέση της Γεν. Γραμματέως.

Η απόφασή μου να ενταχθώ στο συνδυασμό του κου Δημήτρη Αδάμ  «Νέα Επιμελητηριακή Δράση» δεν πάρθηκε ελαφρά τη καρδία.

Σκέφτηκα αν και πως μπορώ να προσφέρω στο σύνολο, τι θα μπορούσε να είναι αυτό και φυσικά στον κλάδο όπου ανήκω, των Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών.

Είμαι ένας τυχερός άνθρωπος, που μεγάλωσα σε μία οικογένεια με αξίες και ιδανικά, έμαθα από τους γονείς μου και τους παππούδες μου να ενδιαφέρομαι για τον συνάνθρωπο, να μη λειτουργώ με βάση το συμφέρον μου, αλλά να σέβομαι, να εκτιμώ και να υπολογίσω τους συνανθρώπους μου.

Η απόφαση αυτή λοιπόν πάρθηκε έπειτα από πολλή σκέψη και θέτοντας ως κύριο στόχο, μέσα από το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Λάρισας, να αγωνιστώ και να στηρίξω τον ελεύθερο επαγγελματία, τον κλάδο στον οποίο και ανήκω των Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών και φυσικά, ως γυναίκα ελεύθερη επαγγελματίας, την γυναικεία επιχειρηματικότητα, η οποία θεωρώ πως τόσο  στο Νομό όσο και σε όλη την Ελλάδα κατέχει ένα μεγάλο κομμάτι.

Συλλογικά και χωρίς καμία ανάγκη για προσωπική προβολή και εξυπηρέτηση μικροσυμφερόντων, ζητώ την υποστήριξη των ελεύθερων επαγγελματιών, έχοντας ως στόχο την καταγραφή και επίλυση προβλημάτων που αφορούν τον ελεύθερο επαγγελματία”.

Ε.Π.

 

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ