“ΑΔΕΙΑΖΕΙ” ΤΟΝ Κ. ΚΟΝΤΣΙΩΤΗ Ο ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΠΥΣΔΕ ΛΑΡΙΣΑΣ

Αίσθηση προκάλεσε το κείμενο που κατέθεσε σε προηγούμενη συνεδρίαση του ΠΥΣΔΕ ο αντιπρόεδρος του συμβουλίου και διευθυντής του ΓΕΛ Συκουρίου Δ. Γεωργούσης, και το οποίο έφτασε στα χέρια του paidis.com.

Ο κ. Γεωργούσης ουσιαστικά “αδειάζει” τον αιρετό της ΔΑΚΕ Κ. Κοντσιώτη, υποστηρίζοντας ότι ήταν το μόνο μέλος του ΠΥΣΔΕ που γνώριζε για το γεγονός ότι το σύστημα που δέχονταν αιτήσεις υποψηφίων διευθυντών παρέμεινε ανοικτό και μετά το πέρας της προθεσμίας.

Στο κείμενό του ο αντιπρόεδρος του ΠΥΣΔΕ αναφέρει:

“Παρακολουθούμε τις τελευταίες ημέρες μια «αντιπαράθεση» ανάμεσα στον βουλευτή κ.Χαρακόπουλο και τον Διευθυντή της ΔΔΕ Λάρισας κ.Καψάλη με ένα από τα επίδικα σημεία της αντιπαράθεσης αυτής, την διαδικασία που ακολουθήθηκε από το Διευρυμένο ΠΥΣΔΕ Λάρισας, σχετικά με τις δηλώσεις σχολείων που θα υπέβαλλαν μετά την ολοκλήρωση των συνεντεύξεων οι υποψήφιοι διευθυντές.

Στην προηγούμενη συνεδρίαση του ΠΥΣΔΕ Λάρισας  θίχτηκε από τη μεριά του Διευθυντή κ. Καψάλη το ζήτημα αυτό και επιβεβαιώθηκε ότι η διαδικασία που ακολουθήθηκε, μετά τη διαβεβαίωση περί του αδιάβλήτου της, από τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες, υιοθετήθηκε ομόφωνα από όλα τα μέλη του διευρυμένου ΠΥΣΔΕ Λάρισας, αρμόδιο για τις σχετικές κρίσεις. (Ως υποψήφιος Διευθυντής όπως είναι προφανές δεν συμμετείχα σε καμιά συνεδρίαση του διευρυμένου ΠΥΣΔΕ)

Μετά από σχετική πρόταση του κ. Καψάλη ζητήθηκε να εμφανιστεί ο αρμόδιος υπάλληλος, πράγμα που έγινε και στην πορεία της συζήτησης γίναμε μάρτυρες συμβάντων, για τα οποία δεν είχε γνώση ο Διευθυντής κ. Καψάλης. Υπήρξαν υποψήφιοι διευθυντές που οριστικοποίησαν τη δήλωσή τους μετά τη λήξη της προθεσμίας, εξαιτίας, όπως αρχικά υποστηρίχτηκε ενός «παράθυρου μιας ώρας» στον αλγόριθμο του προγράμματος σχετιζόμενο με την θερινή και την χειμερινή ώρα. Για το ζήτημα αυτό όπως υποστήριξε ο αρμόδιος υπάλληλος είχε ενημερώσει τον αιρετό της ΔΑΚΕ κ. Κοντσιώτη, ο οποίος του έθεσε το ζήτημα την επόμενη ημέρα, εξαιτίας της ύπαρξης(;) κάποιου ηλεκτρονικού μηνύματος που έφτασε στην ΔΔΕ Λάρισας και για το οποίο αυτός, δηλαδή ο κ. Κοντσιώτης, είχε γνώση. Σε ερώτηση αν αντίστοιχα είχε ενημερωθεί για το ζήτημα και ο Διευθυντής κ. Καψάλης, η απάντηση του αρμοδίου υπαλλήλου ήταν αρνητική. Άξιο απορίας βέβαια είναι και γιατί ο αιρετός της ΔΑΚΕ συνομίλησε για το ζήτημα με τον υπάλληλο και δεν ενημέρωσε, ως κατά τη γνώμη μου όφειλε, τον Διευθυντή, αλλά και το διευρυμένο ΠΥΣΔΕ στο οποίο συμμετείχε.

Ζητήθηκε στη συνέχεια από τον υπάλληλο να προσκομιστεί η λίστα των υποψήφιων Διευθυντών που οριστικοποίησαν τη δήλωσή τους μετά τη λήξη της προθεσμίας. Προσκομίστηκε η λίστα αυτή και διαπιστώθηκε ότι υπήρξε υποψήφιος που κατέλαβε θέση Διευθυντή σχολείου και που οριστικοποίησε τη δήλωσή του 41 λεπτά μετά και τη λήξη του «παραθύρου θερινής-χειμερινής ώρας».

Το παρόν ΠΥΣΔΕ στο οποίο μετέχω, (και στο μέτρο των δυνάμεών μου) έχει αποδείξει και θα συνεχίσει να το κάνει, την εμμονή του σε ζητήματα διαφάνειας και αξιοπιστίας. Προκειμένου όμως να συμβάλλουμε σε διαυγέστερες διαδικασίες οφείλουμε να στηλιτεύσουμε και τις διαδικασίες του προηγούμενου νόμου, ευθύνης της κυβέρνησης που στήριζε ο κ. Χαρακόπουλος που στους υποψήφιους διευθυντές, επέβαλλε πρώτα να υποβάλλουν τις δηλώσεις των σχολείων και ΜΕΤΑ να ακολουθεί η Συνέντευξη”.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ