ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ

Οι εκλογές θα πραγματοποιηθούν στα γραφεία του Επιμελητηρίου Λάρισας (Παπακυριαζή 44, Λάρισα), όπως επίσης και στα Παραρτήματα Αγιάς( Σοφοκλή Ευστρατιάδη, Αγιά), Ελασσόνας (Γεωργάκη Ολύμπιου & Αλαμάνας, Ελασσόνα), Τυρνάβου (Αγίας Παρασκευής 21, Τύρναβος) και Φαρσάλων (Καναδά 24, Φάρσαλα) ως εξής:

Δευτέρα, 11 Δεκεμβρίου 2017, από ώρα 8:00 π.μ. – 20:00 μ.μ.

Τρίτη, 12 Δεκεμβρίου 2017, από ώρα 8:00 π.μ. – 18:00 μ.μ.

Δικαίωμα ψήφου στις εκλογές έχουν ΜΟΝΟ οι επιχειρήσεις – μέλη του Επιμελητηρίου που περιλαμβάνονται στους εκλογικούς καταλόγους.

Το εκλογικό δικαίωμα ασκείται αυτοπροσώπως από του νομιμοποιημένους προς τούτο με μυστική δια ψηφοδελτίων ψηφοφορία.

Κανένας ψηφοφόρος δεν μπορεί να έχει περισσότερες από μία ψήφους όσες ιδιότητες και αν έχει. Σε περίπτωση ασκήσεως περισσότερων επαγγελμάτων από το ίδιο φυσικό πρόσωπο, το εκλογικό δικαίωμα ασκείται στην κατηγορία της κατά δήλωσης επιλογής του.

Οι εκλογείς προέρχονται στην εκλογική επιτροπή προσκομίζοντας την αστυνομική τους ταυτότητα ή άλλο έγγραφο, από το οποίο αποδεικνύονται τα στοιχεία της ταυτότητάς τους.

Πριν την ψηφοφορία οι εκλογείς υπογράφουν έντυπη δήλωση ότι ασκούν μία φορά το εκλογικό τους δικαίωμα και ότι δεν υφίσταται σε αυτούς κώλυμα από τα προβλεπόμενα σε σχετικές διατάξεις.

Κάθε ψηφοφόρος για να ψηφίσει βάζει στο φάκελο το ψηφοδέλτιο της προτίμησής του εκδηλώνοντας την προτίμησή του μεταξύ των υποψηφίων του τμήματος στο οποίο είναι γραμμένος, με μέχρι τρεις (3) σταυρούς προτίμησης. Εάν το ψηφοδέλτιο δεν έχει σταυρό, προσμετράται υπέρ του συνδυασμού.

Για τον επικεφαλής του συνδυασμού δεν απαιτείται σταυρός προτίμησης.

Οι σταυροί προτίμησης σημειώνονται ΠΡΙΝ ή ΜΕΤΑ το ονοματεπώνυμο των υποψηφίων, με μολύβι διαρκείας μπλε ή μαύρου χρώματος.

Ενδείξεις, διαγραφές ή άλλα σημεία στο ψηφοδέλτιο το καθιστούν άκυρο.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ