ΧΡΗΜΑΤΙΚΟ ΕΠΑΘΛΟ ΣΤΟΥΣ ΠΡΩΤΕΥΣΑΝΤΕΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΓΥΜΝΑΣΙΩΝ ΚΑΙ ΛΥΚΕΙΩΝ ΤΟΥ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

Τους πρωτεύσαντες μαθητές των τριών τάξεων των γυμνασίων και των λυκείων της πόλης του Τυρνάβου βράβευσε ο γνωστός Λαρισαίος επιχειρηματίας Ελευθέριος Σαΐτης των εταιρειών ΚΡΟΝΟΣ ΑΕ και Intercomm Foods ΑΕ, ο οποίος διέθεσε για το σκοπό αυτό ένα αξιοσέβαστο ποσό.

Η βράβευση έγινε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Τυρνάβου.

Χαιρετισμό απηύθυνε ο αντιδήμαρχος Τυρνάβου κ. Χρήστος Τσιόπας, ο οποίος συνεχάρη τόσο τον κ. Σαΐτη για την αξιέπαινη πρωτοβουλία του όσο και τους μαθητές για τις επιδόσεις τους και ευχήθηκε να συνεχίσουν έτσι.

Στο λόγο του προς τους μαθητές ο κ. Ελευθέριος Σαΐτης συνεχάρη τους μαθητές για την αριστεία τους και τους μίλησε για τα εφόδια που θα πρέπει να έχουν στη ζωή τους, όπως η γνώση σε συνδυασμό με την καλλιέργεια, η ανεξαρτησία και η ενθάρρυνση από τους γονείς, στόχοι και πείσμα για να αντιμετωπίσουν τις δυσκολίες της ζωής.

Επίσης τόνισε ότι η επένδυση στη παιδεία είναι πρωταρχικής σημασίας για την χώρα και αποτελεί μονόδρομο για να βγει η χώρα από το αδιέξοδο μακροπρόθεσμα. Συγχρόνως προέτρεψε τη δημιουργική αντιγραφή επιτυχημένων ευρωπαϊκών εκπαιδευτικών μοντέλων.

Απευθυνόμενος προς τους μαθητές είπε μεταξύ άλλων:

«Θερμά συγχαρητήρια για την αριστεία σας. Βέβαια δεν είναι πάντα η αριστεία το ζητούμενο αλλά αυτό που στο τέλος μένει και μετράει είναι η προσπάθεια.

Πάρτε τώρα που είστε νέοι εφόδια γνώσης. Η γνώση είναι ο μεγαλύτερος πλούτος στον άνθρωπο ποτέ δε χάνεται και κανείς δεν μπορεί να σας την αφαιρέσει. Ο συνδυασμός γνώσης και καλλιέργειας είναι το ιδανικό.

Προτρέπω όλους τους μαθητές να βάλουν στόχους στη ζωή τους και είμαι βέβαιος από την πολυετή εμπειρία μου πως αν επιμείνουν θα τα καταφέρουν. Βάλετε στόχους στη ζωή σας πιστέψετε στον εαυτό σας, να έχετε θέληση και αποφασιστικότητα και προχωρήστε.Η ζωή σας ανήκει. Έντιμοι, σωστοί και να είστε και άνθρωποι».

Κλείνοντας ο κ. Σαΐτης ευχήθηκε τα καλύτερα στους μαθητές και συνεχή κατάκτηση κορυφών, όπως χαρακτηριστικά είπε.

Τις απονομές εκτός από τον κ. Σαΐτη έκαναν η κόρη του Ιωάννα-Αλεξάνδρα Σαΐτη, Διευθύνουσα Σύμβουλος της IntercommFoods και ο Αντιδήμαρχος Χρήστος Τσιόπας.

Παρευρέθηκαν επίσης οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Θεοφανώ Λαγκιόλη Μπίλιου και Γιώργος Μπανταβάνης, ο γνωστός έμπορος αγροτικών προϊόντων κ. Απόστολος Έξαρχος, ο συγγραφέας-δημοσιογράφος κ. Π. Λάλος, γονείς και καθηγητές των βραβευθέντων μαθητών.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ