Ο ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΟΣ

Ανακοίνωση του γραφείου Τύπου της Ε.Π. Θεσσαλίας του ΚΚΕ

Από το Σαββατοκύριακο 9-10 Δεκέμβρη ο Κυριακάτικος Ριζοσπάστης αναβαθμίζεται κυκλοφορώντας σε νέα έκδοση “Σαββατοκυριακάτικος Ριζοσπάστης” , εμπλουτισμένος σε ύλη, περιεχόμενο, σελίδες, με ακόμη περισσότερες θεματικές (πολιτική, ιδεολογία, οικονομία, ιστορία), αλλά και με πλούσια ειδησεογραφία επικαιρότητας.

Η απόφαση αυτή, της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ για τη νέα έκδοση του Σαββατοκυριακάτικου, στοχεύει να οργανώνεται ακόμη πιο πλατιά και στοχευμένα η διακίνηση της εφημερίδας σε εργατόκοσμο, σε τόπους δουλειάς, σε συνοικίες, σε τόπους μόρφωσης.

Μπαίνοντας στην τελική ευθεία του εορτασμού των 100 χρόνων από την ίδρυση του Κόμματός μας, η ακόμα καλύτερη αξιοποίηση και διακίνηση του «Ριζοσπάστη» είναι άλλο ένα στοίχημα που μπορεί και πρέπει να κερδηθεί από τους χιλιάδες κομμουνιστές, τα μέλη και τους φίλους του Κόμματος.

Η προσπάθεια αυτή για την άνοδο της διακίνησης της εφημερίδας δεν ξεκινάει από το μηδέν, κάθε άλλο μάλιστα: από τους πρώτους μήνες του 2017, υπάρχει  αύξηση της κυκλοφορίας του Κυριακάτικου Ριζοσπάστη, η οποία  συνεχίζεται, όπως προκύπτει και από τα στοιχεία κυκλοφορίας. Ενδεικτικά,  19,111 φύλλα και 20,034 τους μήνες Σεπτέμβρη και Οκτώβρη 2017 αντίστοιχα.

Το βήμα προόδου στην αύξηση της διακίνησης, στοχεύουμε να ενισχύσουμε ακόμη περισσότερο. Αυτό το βήμα έγινε χάρη στην προσπάθεια   των μελών  και των φίλων  του Κόμματος για διακίνηση άνθρωπο τον άνθρωπο, σπίτι το σπίτι, με την ακούραστη ατομική και συλλογική προσπάθεια.

Έτσι θα γίνει στη Θεσσαλία και σε όλη την Ελλάδα και το Σαββατοκύριακο 9 & 10 Δεκέμβρη, με τη νέα έκδοση  του Σαββατοκυριακάτικου Ριζοσπάστη.

 Υποσημείωση

Όσο για τους διάφορους “ΚΚΕδολόγους” που χύνουν μαύρο δάκρυ αυτές τις ημέρες, αναμασώντας τη γνωστή καραμέλα για την υποτιθέμενη “κατάργηση” του Κυριακάτικου  Ριζοσπάστη και φυσικά για την “συρρίκνωση” του ΚΚΕ, έχουμε να τους πούμε δυο πράγματα: Το πρώτο: δεν πρωτοτυπούνε καθόλου: σημαντικό ποσοτικά μέρος του μηντιακού κόσμου, το ίδιο αναμασά. Άραγε από πού παίρνουν γραμμή όλοι τους;;;                                                                                                                                                                       Το δεύτερο: γιατί πονάνε τόσο πολύ  για το ΚΚΕ και την εφημερίδα του, όλοι αυτοί,  που πριν από λίγα χρόνια έχουν χύσει τόνους μελάνι  στις σελίδες των εφημερίδων και ατελείωτες ώρες  στις εκπομπές των καναλιών  ότι το ΚΚΕ  έχει μείνει ένα μίασμα σε όλη την Ευρώπη, ένα περιθωριακό κόμμα;   Μήπως γιατί βγάζουν σπυριά επειδή συνεχίζει να υπάρχει ,να δυναμώνει,  να  υπερασπίζεται τα δίκαιο αγώνα  της εργατικής τάξης, (φωτεινό παράδειγμα ο τίτλος του χθεσινού Ριζοσπάστη της μοναδικής  εφημερίδας που καταδικάζει την τροπολογία της κυβέρνησης που στην ουσία καταργεί  το δικαίωμα  στην  απεργία) ,αλλά και   μ΄αυτά που λέει και παλεύει το ΚΚΕ; Δηλαδή την ανατροπή του καπιταλισμού και την οικοδόμηση της σοσιαλιστικής κομμουνιστικής κοινωνίας.

Μήπως γι αυτό ονειρεύονται να μην υπάρχει όχι “μόνο” Ριζοσπάστης, αλλά ούτε φυσικά ΚΚΕ; Μήπως τελικά αυτό τους φταίει;;;

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ