ΠΛΗΘΟΣ ΚΟΣΜΟΥ ΣΤΟΝ ΤΥΡΝΑΒΟ ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ ΤΟΥ ΜΑΣΤΟΥ

Πλήθος κόσμου ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση του κ. Σάμερ-Αθανάσιου Αμάρι , Ιατρού Ακτινοδιαγνώστη, για ενημέρωση και ευαισθητοποίηση για ένα θέμα που καθημερινά απασχολεί όλο και περισσότερο τον γυναικείο πληθυσμό, αυτό του Καρκίνου του Μαστού.
Αξιόλογοι ομιλητές ανέπτυξαν διεξοδικά το θέμα, ο καθένας από την δική του σκοπιά, κρατώντας το ενδιαφέρον του κοινού αμείωτο μέχρι τελευταία στιγμή.
Τους παρευρισκόμενους καλωσόρισε ο κ. Αμάρι, ενώ την ημερίδα χαιρέτησαν ο Παναγιώτης Σαρχώσης – Δήμαρχος Τυρνάβου, η Δήμητρα Παππά -Ταμίας Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας, η Μαρία Γκιτέρσου – Αντιπρόεδρος Συλλόγου Καρκινοπαθών Λάρισας και η Ράνια Σουλτούκη – Πρόεδρος Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας – Παράρτημα Λάρισας.
Τον συντονισμό της ημερίδας είχε η Ελευθερία Τζανακούλη – Πολιτικός Επιστήμονας και ομιλητές ήταν οι :
Στεργιανή Γκριτζέλη, Επιμελήτρια Β’, Μαιευτήρας – Γυναικολόγος Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, με θέμα «Ο Καρκίνος του Μαστού από την σκοπιά του Γυναικολόγου (Προδιάθεση – Πρόληψη)».

Ελένη Κλέτα & Αθηνά Νανούλη, Διευθύντριες, Ακτινοδιαγνώστριες, Τμήμα Μαστού Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, με θέμα «Πρόληψη & Απεικονιστικές Εξετάσεις».

Κωνσταντία Καμόσου, Τεχνολόγος Ραδιολογίας Ακτινολογίας, με θέμα «Τεχνική & Τρόπος Διεξαγωγής της Μαστογραφίας».

Χρυσοβαλάντης Έξαρχος, Χειρουργός – Μαστολόγος, με θέμα «Επεμβάσεις Μαστού Πότε Πως & Γιατί».
Αγγελική Δαφτσίδου, Βιωματικός – Ογκολογικός Ασθενής, Συγγραφέας, όπου με την βιωματική της ιστορία συγκίνησε το κοινό και κέρδισε το χειροκρότημά τους. Συγχρόνως η Λυδία Στατήρη πάντρεψε την τέχνη και τον «Καρκίνο του Μαστού» με τον δικό της πρωτότυπο τρόπο.

Ασημίνα Ερκετζίκη, Ψυχολόγος ΑΠΘ, Εκπαιδευμένη στην Ψυχοθεραπεία Gestalt Εντελέχεια, με θέμα «Ο ρόλος της Ψυχολογίας στον Καρκίνο του Μαστού».

Γεωργία Χ. Κατσογριδάκη, Μ.Sc Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, Υπ. Διδάκτωρ Ιατρικής Σχ. Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, με θέμα «Δια της τροφής Πρόληψη & Θεραπεία Καρκίνου του  Μαστού».

Επιπλέον υποστηρικτές αυτού του εγχειρήματος ήταν ο Σύλλογος Καρκινοπαθών Λάρισας, όπου είχε περίπτερο στον χώρο της εκδήλωσης για την ενημέρωση του κοινού για τις δράσεις του και οι DECOnstructions, όπου με τις πρωτότυπες ξύλινες κατασκευές τους μας έβαλαν στο πνεύμα των Χριστουγέννων.
Επίσης, σε συνεργασία με τα κομμωτήρια της περιοχής,  προωθήθηκε το πρόγραμμα  “Χάρισε Δύναμη” του Πανελληνίου Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο του Μαστού “Άλμα Ζωής” με σύνθημα “Δωρί-Ζω την Κοτσίδα μου…σημαίνει Χαρί-Ζω Δύναμη”.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ