ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ κ. Κ. ΚΟΝΤΣΙΩΤΗ

ΓΡΑΦΕΙ Ο Γιάννης Παιδής

Με μεγάλη έκπληξη διάβασα το σχόλιο του αιρετού της ΔΑΚΕ κ. Κ. Κοντσιώτη για το δημοσίευμα της σελίδας σχετικά με την παρέμβαση του αντιπροέδρου του ΠΥΣΔΕ, κ. Γεωργούση, στο μείζον θέμα των αιτήσεων των υποψήφιων διευθυντών που ταλανίζει κυριολεκτικά

την εκπαιδευτική κοινότητα.

Ο κ. Κοντσιώτης χαρακτήρισε ξαναζεσταμένο φαγητό τη δημοσιοποίηση μιας δήλωσης του αντιπροέδρου η οποία είχε γίνει γνωστή μόνο σε όσους μετέχουν στις συνεδριάσεις του συμβουλίου και σε κανένα άλλο μέλος της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Στη συνέχεια μίλησε για υπόγειες διαδρομές, για διαπλεκόμενους, για κύμβαλα αλαλάζοντα. Ποιούς άραγε εννοεί; Αν έχει το σθένος ας τους κατονομάσει.

Εκείνο όμως που ξεπερνά κάθε όριο είναι η άποψή του για το ρόλο του αιρετού. Υποστηρίζει λοιπόν ο κ. Κοντσιώτης, ότι δεν πρέπει να δίνει αναφορά στους ανωτέρους και στην εξουσία αλλά πρέπει να προστατεύει τους συναδέλφους του από τυχόν αυθαιρεσίες.

Αλήθεια, πώς ακριβώς προστάτεψε τους συναδέλφους του που ήταν υποψήφιοι και κατέθεσαν εμπρόθεσμα τις αιτήσεις τους και τις δηλώσεις προτίμησης σχολείων, όταν απέκρυψε το γεγονός, που μόνο αυτός και ένας υπάλληλος της διεύθυνσης β/βαθμιας γνώριζαν, ότι κάποιοι υποψήφιοι έκαναν τη δήλωση προτίμησης μετά τη λήξη της προθεσμίας αφού το σύστημα παρέμεινε ανοικτό;

Αν πραγματικά ήθελε να προστατέψει τα συμφέροντα των συναδέλφων του θα έπρεπε να δημοσιοποιήσει από την πρώτη στιγμή το θέμα, και φυσικά να ενημερώσει και τα υπόλοιπα μέλη του διευρυμένου ΠΥΣΔΕ.

Και πώς ακριβώς προστάτεψε τα συμφέροντα των συναδέλφων του όταν παραδέχθηκε, πάλι μετά από  καιρό, ότι μαζί με όλα τα μέλη του διευρυμένου ΠΥΣΔΕ, δέχθηκαν και 3 εκπρόθεσμες αιτήσεις υποψηφίων διευθυντών;

Αυτά κ. Κοντσιώτη δεν λέγονται προστασία. Αυτά λέγονται παρατυπίες που κουκουλώθηκαν, συνδιαλλαγή και σίγουρα έχετε μεγάλη ευθύνη για αυτό.

Λέτε ότι “ο αιρετός πρέπει να εξασφαλίζει την ισονομία και τη δικαιοσύνη ελέγχοντας τις διαδικασίες και να μην κοιμάται τον ύπνο του δικαίου”, συμφωνούμε απόλυτα.

Πόσο σίγουρος είστε όμως ότι το τηρήσατε αυτό;

Πώς θα λογοδοτήσετε στους συναδέλφους σας που υπέβαλαν εμπρόθεσμα τις αιτήσεις και τις δηλώσεις όταν κάνατε τα στραβά μάτια για κάποιους λίγους;

Θα τους μιλήσετε για διαφάνεια και για αξιοπιστία;

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ