ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΔΑΜ: ΕΙΜΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΕΡΗΦΑΝΟΣ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΠΕΤΥΧΑΜΕ ΣΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ

Σε ένα σύντομο απολογισμό του έργου που επιτέλεσε στο επιμελητήριο Λάρισας τα 4 τελευταία χρόνια που είχε την ευθύνη της διοίκησης του φορέα προχώρησε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο απερχόμενος πρόεδρος και εκ νέου υποψήφιος με την Νέα Επιμελητηριακή Δράση Δημήτριος Αδάμ υποστηρίζοντας ότι είναι υπερήφανος

για όσα πέτυχε.

“Έχοντας την ευθύνη της διοίκησης τα τελευταία τέσσερα χρόνια, θέλω να σας πω ότι είμαι πραγματικά υπερήφανος για όσα πετύχαμε. Για τις προκλήσεις που αντιμετωπίσαμε και για τις δυνατότητες που προσφέραμε σε επιχειρήσεις της περιοχής μας.
Δημιουργήσαμε κανάλια ενημέρωσης για ζωτικά θέματα των επιχειρήσεων, ανοίξαμε δρόμους για την εξωστρέφεια, στηρίξαμε προσπάθειες κλάδων και μεμονωμένων επιχειρήσεων. Πετύχαμε πολλά”, σημείωσε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στις προκλήσεις της νέα περιόδου ο κ. Αδάμ τόνισε:

“Σας είπα ότι είμαι υπερήφανος, αλλά όχι απόλυτα ικανοποιημένος. Οι ανάγκες αλλάζουν και πολλαπλασιάζονται. Και ο ρόλος του επιμελητηρίου βαθαίνει μέρα με την ημέρα. Μπορούμε να κάνουμε πολύ περισσότερα. Είμαι βέβαιος, ότι με την ομάδα που έχει συνταχθεί μαζί μου στο ψηφοδέλτιο της Νέας Επιμελητηριακής Δράσης, μπορούμε να μεταστρέψουμε τα προβλήματα της κρίσης σε ευκαιρίες για την ακόμα μεγαλύτερη ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας. Μπορούμε, ενωμένοι, να δημιουργήσουμε συνθήκες βελτίωσης της κατάστασης και επανόδου σε περιβάλλον δημιουργικότητας. Ο δρόμος που άνοιξε πριν από τέσσερα χρόνια μπορεί και πρέπει να συνεχιστεί”.

Ο επικεφαλαής της Νέας Επιμελητηριακής Δράσης στάθηκε ιδιαίτερα στην προεκλογική περίδο υπογραμμίζοντας τα εξής:

“Βρισκόμαστε ένα βήμα πριν τις κάλπες για την ανάδειξη της νέας διοίκησης του Επιμελητηρίου και είναι ίσως η καταλληλότερη στιγμή για να συνοψίσουμε και να ανακεφαλαιώσουμε το διάλογο που αναπτύχθηκε σ’ αυτή την περίοδο.
Από την πλευρά μας στην παράταξη Νέα Επιμελητηριακή Δράση, αντιμετωπίσαμε αυτή την περίοδο, όχι σαν μια μάχη. Πιστεύουμε ότι η επιχειρηματικότητα δεν έχει αντιπάλους τους ίδιους τους επιχειρηματίες, αλλά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε. Είδαμε αυτή την περίοδο ως μια ευκαιρία για να τονώσουμε το ενδιαφέρον των ανθρώπων της επιχειρηματικότητας απέναντι στο σημαντικότερο θεσμικό όργανο, όπως είναι το Επιμελητήριο.
Όλοι εμείς που μπήκαμε σ’ αυτό τον αγώνα, το κάναμε γιατί πιστεύουμε στο Επιμελητήριο, πιστεύουμε στη στήριξη που μπορεί να προσφέρει στους επιχειρηματίες της περιοχής μας, μικρούς και μεγάλους και στις μεγάλες προκλήσεις που ανοίγονται μπροστά μας τα επόμενα χρόνια”.

Αφού υποστήριξε ότι πρόθεση του συνδυασμού είναι να συνεχίσει στο δρόμο που άνοιξε στα τελευταία τέσσερα χρόνια αναφερόμενος στους υποψηφίους της παράταξης υπογράμμισε τα εξής:

“Ειλικρινά θέλω να ευχαριστήσω όλους τους υποψήφιους του συνδυασμού μας για την απόφαση τους να συνταχθούν και να προσφέρουν τις δυνάμεις τους σ’ αυτή την προσπάθεια. Περισσότερο όμως θέλω να τους ευχαριστήσω για την αξιοπρέπεια με την οποία κινήθηκαν σ’ όλο αυτό το διάστημα, για το ήθος και το σεβασμό που έδειξαν στους συναδέλφους των άλλων συνδυασμών, αλλά πολύ περισσότερο στους επιχειρηματίες και τους επαγγελματίες της περιοχής μας. Η στάση τους είναι προάγγελος της παρουσίας που θα έχουν και ως μέλη της διοίκησης για να κάνουμε το θεσμό του Επιμελητηρίου ακόμα πιο ισχυρό, ακόμα πιο χρήσιμο για το Λαρισαίο επιχειρηματία.

Ο κ. Αδάμ κάλεσε όλους τους επιχειρηματίες μέλη του Επιμελητηρίου να προσέλθουν στις κάλπες τη Δευτέρα 11 και την Τρίτη 12 Δεκεμβρίου και να ψηφίσουν. Να στηρίξουν το θεσμό και παράλληλα να στηρίξουν τη δική τους προσπάθεια να ξαναδώσουν στις επιχειρήσεις τους αυτό που χρειάζονται: Σταθερότητα, σιγουριά και ανάπτυξη.
Κλείνοντας την εισήγησή του έστειλε μήνυμα νίκης και συνέχεια υποστηρίζοντας:

“Είμαι βέβαιος πως την Τετάρτη όλοι μαζί ενωμένοι θα είμαστε παρόντες στις προκλήσεις της νέας εποχής. Δυνατοί και δημιουργικοί.
Είμαι βέβαιος πως ο συνδυασμός μας, Νέα Επιμελητηριακή Δράση θα αναλάβει εκ νέου τη διοίκηση του Επιμελητηρίου και θα οδηγήσει τις προσπάθειες μας να ξαναβρούμε τη θέση που μας αξίζει στην οικονομία και την κοινωνία. Να επιστρέψει το χαμόγελο στα χείλη των συναδέλφων που επιχειρούν και δημιουργούν”.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ