ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΘΕΣΜΟΙ ΔΙΑΛΥΟΥΝ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

Με μελανά χρώματα περιέγραψε χθες στη Λάρισα στην εκδήλωση της Αγωνιστικής Παρέμβασης – Συνεργαζόμενοι την κατάσταση στο δημόσιο σχολείο το μέλος του δσ. της ΕΛΜΕ Δημήτρης Καρυώτης, ο οποίος αναφέρθηκε διεξοδικά στο τοπίο που έχει διαμορφωθεί όλα αυτά τα χρόνια των μνημονίων στη Δημόσια Εκπαίδευση.

Σύμφωνα με τον κ. Καρυώτη όλες οι αλλαγές που έγιναν αλλοίωσαν το χαρακτήρα του δημόσιου σχολείου, υποβάθμισαν την ποιότητα της εκπαίδευσης, διέλυσαν τα δικαιώματα των εκπαιδευτικών και φυσικά τίποτα δεν σταματά εδώ, αφού έργεται νέος κύκλος αλλαγών και πάλι προς το χειρότερο.

Ο κ. Καρυώτης αναφέρθηκε σε θέματα όπως το «νέο Λύκειο», η μαθητεία, το υποχρεωτικό 30ωρο, οι καταργήσεις – συγχωνεύσεις σχολείων, η αύξηση του αριθμού των μαθητών στο τμήμα, η αυτοαξιολόγηση της σχολικής μονάδας, η αξιολόγηση των εκπαιδευτικών, τα οποία οδηγούν την εκπαίδευση από ατομικό δικαίωμα και κοινωνικό αγαθό σε εμπόρευμα.

Το μέλος του δ.σ. της ΕΛΜΕ κάλεσε τους εκπαιδευτικούς να συζητήσουν με τους γονείς και τους μαθητές και να διαμορφώσουν ένα μέτωπο πάλης διεκδικώντΑς Δημόσιο σχολείο με πραγματικά δωρεάν εκπαίδευση αντίστοιχη των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ