Μ. ΚΟΝΣΟΛΑΣ: ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΑ ΚΑΙ ΤΑΧΥΤΗΤΑ

«Η υπερφορολόγηση αποτελεί συνειδητή επιλογή της κυβέρνησης Τσίπρα, οπότε κρίνεται επιτακτική η ανάγκη όχι μόνο αλλαγής της κυβέρνησης αλλά και αλλαγής ταχυτήτων, προτύπων και υποδειγμάτων».
Αυτά τονίστηκαν μεταξύ άλλων στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου που παραχωρήθηκε την Παρασκευή σε κεντρικό ξενοδοχείο της Λάρισας από τον Τομεάρχη Τουρισμού της ΝΔ Μ. Κόνσολα, που βρέθηκε στη Λάρισα με αφορμή εκδήλωση για τον εναλλακτικό τουρισμό, ενώ νωρίτερα περιόδευσε στα παράλια και είχε συνάντηση με τη διοίκηση του ΤΕΙ Θεσσαλίας.

«Ο τουρισμός έχει στοχοποιηθεί μέσα από σειρά κυβερνητικών μέτρων και επιλογών, ενώ δεν προσφέρεται για άγονες κομματικές αντιπαραθέσεις και θα έπρεπε να αποτελεί πεδίο σύγκλισης και διαμόρφωσης εθνικής πολιτικής με στρατηγικό βάθος», υπογράμμισε ο κ. Κόνσολας, ενώ αναφερόμενος στους στόχους και τις δεσμεύσεις του κόμματός του τόνισε πως «προχωράμε σε μείωση των φόρων με την άμεση κατάργηση του φόρου διανυκτέρευσης, τη μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30% και τη μείωση του συντελεστή φορολόγησης των επιχειρήσεων από το 29% στο 20% με χρονικό ορίζοντα διετίας».

«Αυτά είναι βραχυπρόθεσμα μέτρα με άμεσο πεδίο εφαρμογής και σε ένα χρονικό ορίζοντα διετίας», ξεκαθάρισε ο κ. Κόνσολας, συνεχίζοντας με αναφορές σε ένα ενιαίο και ανταγωνιστικό συντελεστή ΦΠΑ για τις υπηρεσίες τουρισμού, αλλά και την εφαρμογή ενός νέου χωροταξικού σχεδιασμού που θα δημιουργήσει προϋποθέσεις για επενδύσεις μεγάλης κλίμακας με στόχο:

α) την προσέλκυση επισκεπτών υψηλού εισοδήματος,
β) την αύξηση των εσόδων και της κατά κεφαλήν τουριστικής δαπάνης,
γ) την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου.
Τέλος σχεδιάζεται ένας νέος επενδυτικός νόμος για τον τουρισμό με τρεις βασικούς άξονες-κατευθύνσεις:
α) την ενίσχυση καινοτόμων και εξωστρεφών επενδυτικών σχεδίων,
β) την αναβάθμιση καταλυμάτων και τη βελτίωση των υπηρεσιών τους,
γ) την καινοτομία και την ανάπτυξη νέων τουριστικών προϊόντων αλλά και εναλλακτικών μορφών τουρισμού.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ