ΥΠΕΡΒΟΛΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ

Ανακοίνωση της οργάνωσης Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ
Σε αυτή τη χώρα κινούνται παράλληλα δύο πολιτικές. Η πολιτική της πραγματικότητας και η «πολιτική» των καναλιών και πολλών άλλων ΜΜΕ, που συστηματικά και οργανωμένα διαστρέφουν ή υποβαθμίζουν ή εξαφανίζουν την αλήθεια.

Όπως ,επίσης, δημοσιεύονται πολιτικές προσεγγίσεις που αποσπασματικά και συχνά εξωπραγματικά ,επιδιώκουν να μετακινήσουν το ενδιαφέρον των πολιτών από τα κύρια ζητήματα που απασχολούν τη χώρα. Δεν αναφέρονται ή υποβαθμίζονται σημαντικά γεγονότα, ή παραποιούνται με τρόπο που υποτιμά την αντικειμενικότητα της πληροφόρησης. Η αναγκαία άλλη άποψη που εμπεδώνει την δημοκρατική λειτουργία δεν αντιπαρατίθεται «στα ίσια». Μονίμως στρεβλώνει την πραγματικότητα και μοιράζει σύγχυση στους πολίτες.
Μάλιστα σε μια προσπάθεια αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης από τα αποτελέσματα της γενικότερης πολιτικής που υλοποιείται στη χώρα από την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΣΑ-ΑΝΕΛ, χρησιμοποιείται και μια «γλώσσα» που υποβαθμίζει τον δημόσιο διάλογο. Τα εκχυδαϊσμένα επίθετα και οι ανοίκειοι χαρακτηρισμοί έρχονται να σφραγίσουν συχνά
αναιτιολόγητες απόψεις και εκτιμήσεις, που στην πορεία δεν επιβεβαιώνονται και από τις εξελίξεις. Ακρότητες που επανειλημμένα οδήγησαν μια σειρά επιφανείς σχολιαστές και υποστηρικτές μιας διαστρεβλωτικής αντιπολιτευτικής «γραμμής», να ζητήσουν δημόσια συγγνώμη.
Η εικόνα αυτή του αντιπολιτευτικού λόγου, όσο και αν οι εκφραστές του επιδιώκουν να πείσουν για το αντίθετο, ουσιαστικά επιχειρεί να καλύψει δύο αδιαμφισβήτητα δεδομένα.
Το αμαρτωλό παρελθόν και την επιδίωξη επαναφοράς του στο μέλλον. Αυτό το βαρύ «δίδυμο», που ταυτίζεται καθοριστικά και αποκλειστικά με τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας που εξήγαγε 520 δισεκατομμύρια ευρώ στην διάρκεια της κρίσης, επιχειρεί να καλύψει ο εκχυδαϊσμένος και διαστρεβλωτικός πολιτικός λόγος της διαπλοκής .
Φυσικά η σημερινή πολιτική πραγματικότητα και η διεθνώς αναγνωρισμένη αποτελεσματικότητα της , δεν μπορεί να φοβηθεί ή να επηρεασθεί από όσους επιχειρούν να χρησιμοποιούν εργαλεία του παρελθόντος, «του παλιού», για να επηρεάσουν την κοινή γνώμη. Όσο επιμένουν σε αυτή την τακτική, τόσο περισσότερο θα απομακρύνονται από όσα έχει ανάγκη ο τόπος για να προχωρήσει δημιουργικά στο μέλλον.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ