ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ 13ου ΓΕΛ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΝ Ρ/Σ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗΣ

Το ραδιόφωνο της Μητροπόλεως Λαρίσης & Τυρνάβου επισκέφθηκαν τα παιδιά της Γ’ Λυκείου του 13ου ΓΕΛ Λάρισας, παρουσιάζοντας στο ραδιοφωνικό κοινό την υπέροχη εργασία τους με θέμα: «Τι είναι η συναισθηματική νοημοσύνη».

Την εργασία εκπόνησαν οι μαθητές στο πλαίσιο του Project που υλοποιούν υπό την καθοδήγηση της θεολόγου του σχολείου,  κ. Ελένης Πατσούδη, η οποία και επέλεξε το θέμα.

“Δεν γεννιόμαστε με υψηλή συναισθηματική νοημοσύνη. Την αποκτούμε στη διάρκεια της ζωής μας, ώστε να έχουμε υγιείς ανθρώπους και υγιείς ανθρώπινες σχέσεις. Οι μαθητές μας κινητοποιούνται να χρησιμοποιούν τις νέες γνώσεις ως εργαλεία, να αποκτούν κοινωνικές δεξιότητες. Μαθαίνουν ότι τα συναισθήματα είναι οι οδηγοί μας στη ζωή. Οι περισσότεροι πιστεύουν ότι διαχείριση συναισθημάτων είναι η απόκρυψή τους, η αποσιώπησή τους, η καταπίεσή τους.

Τι συμβαίνει όμως όταν απωθούμε τα συναισθήματα; Εξαφανίζονται; Όχι, παραμένουν παγιδευμένα στον οργανισμό μας, βράζουν μέχρι να βρουν κάποια διέξοδο…

Οι μαθητές έμαθαν :

  • Τι είναι συναισθηματική νοημοσύνη
  • Ποια είναι η σημασία της στη ζωή μας
  • Τι είναι το στρες
  • Πως το διαχειριζόμαστε;
  • Υπάρχουν τοξικά συναισθήματα;
  • Πως μπορεί να βρεθεί λύση;

Τα παιδιά κατέθεσαν ζωντανά στον αέρα τον τρόπο λειτουργίας του συναισθηματικού κόσμου του ανθρώπου που εν ελευθερία δωρήθηκε από τον Θεό, και πώς αυτός λειτουργεί στην πορεία της ζωής τους. Τόνισαν την παρουσία του άγχους (stress)  και πώς αυτό έφτασε να κυριαρχεί στην ζωή μας και παρουσίασαν ακόμη  τους τρόπους αντιμετώπισης του μέσα από τη δύναμη που έχει ο άνθρωπος με την βοήθεια πάντοτε του Θεού.

Με τον τρόπο αυτό, η φράση «αποφάσισα να είμαι ευτυχισμένος επειδή κάνει καλό στην υγεία» του Βολταίρου έγινε επιδίωξη των μαθητών που συμμετείχαν στο πρόγραμμα”, σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση του σχολείου.

Τους μαθητές συνόδευσαν οι καθηγήτριες κ.κ. Ελ. Πατσούδη ΠΕ01 και Αικ. Δημηνίκου ΠΕ02.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ