«ΑΝΑΤΑΡΑΞΕΙΣ» ΚΑΙ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ Β. ΛΙΑΠΗ ΣΤΗ ΜΠΑΣΚΕΤΙΚΗ ΑΕΛ

Αιχμηρή προσωπική δήλωση και του Ηλία Φασούλα

Σε αγωνιστική κάμψη το τελευταίο χρονικό διάστημα το τμήμα μπάσκετ της ΑΕΛ, ενώ στις απανωτές αγωνιστικές αποτυχίες που προβληματίζουν το σύλλογο αλλά και τους φιλάθλους έρχονται να προστεθούν και διοικητικές αναταράξεις, που οδήγησαν σε παραίτηση, αλλά και σε αιχμηρές προσωπικές δηλώσεις παραγόντων

που βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

Έτσι την παραίτησή του από τη Διοικούσα Επιτροπή του τμήματος ανακοίνωσε αργά το βράδυ του Σαββάτου το μέλος της διοίκησης Βασίλης Λιάπης, ενώ νωρίτερα αιχμηρή παρέμβαση στα όσα συμβαίνουν έκανε με προσωπική του δήλωση ο πρώην πρόεδρος της ΑΕΛ και μέλος της διοίκησης Ηλίας Φασούλας.

Η ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ Β. ΛΙΑΠΗ

Αίσθηση στις τάξεις των φιλάθλων προκάλεσε η παραίτηση του Β. Λιάπη, μόλις 3 χρόνια μετά την ενασχόλησή του με το τμήμα μπάσκετ, με τον ίδιο να καταγγέλλει «εσωτερικά ζητήματα της ομάδας, συνειδητή αποχή ορισμένων, σπασμωδικές κινήσεις και απουσία αυτοκριτικής, αλλά και διάθεση για αυτοπροβολή».

«…Όλα τα παραπάνω με οδήγησαν στην απόφασή μου να παραιτηθώ, χωρίς βεβαίως να αποποιούμαι τις ευθύνες που μου αναλογούν. Θέλω δε να ξεκαθαρίσω πως όσες υποχρεώσεις μου αναλογούν θα τις αναλάβω στο ακέραιο.

Θέλω να ζητήσω ειλικρινά συγνώμη από τους παίκτες και το προπονητικό επιτελείο. Νιώθω εκτεθειμένος απέναντί τους που δεν μπόρεσα να εκπληρώσω τις υποσχέσεις μου. Εύχομαι μέσα από την καρδιά μου υγεία και καλή επιτυχία στην ομάδα, ελπίζοντας πως και ο βασικός χορηγός της ομάδας θα υλοποιήσει την συμφωνία που κάναμε, ώστε να μειωθούν τα προβλήματα της ομάδας», καταλήγει στην επιστολή παραίτησης ο κ. Λιάπης.

ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΗΛΙΑ ΦΑΣΟΥΛΑ

Νωρίτερα τα… νερά τάραξε και η προσωπική δήλωση του μέλους της διοίκησης και πρώην προέδρου της ΑΕΛ Ηλία Φασούλα, ο οποίος σημείωσε τα εξής:

“Συγχαρητήρια στους προπονητές και τους παίκτες για την προσπάθεια που καταβάλουν για να μπορέσει η ομάδα μας να παραμείνει στην κατηγορία . Πραγματικά η προσπάθεια τους μέχρι σήμερα είναι συγκινητική.
Δυστυχώς όμως για όλους μας κάποιοι θέλουν με κάθε τρόπο να μας φέρνουν εμπόδια στην προσπάθεια αυτή. Είμαι στο χώρο πολλά χρόνια και είμαι σε θέση να καταλαβαίνω τι συμβαίνει.
Ενημερώνω αυτούς, είτε είναι σε υψηλές θέσεις της ομοσπονδίας, είτε είναι αυτοί που ασχολούνται με την διαιτησία ή διαιτητές και τελευταία τα σκουλήκια αυτής της πόλης, ότι αυτή η ομάδα ΔΕΝ ΠΕΘΑΙΝΕΙ.
Θα τους χαλάσουμε τα σχέδια τους για ένα λόγο. Η ομάδα λέγεται ΑΕΛ.
Υ.Γ. Θερμά παρακαλώ όσους αγαπούν αυτή την ομάδα, αυτόν το σύλλογο, ελάτε κοντά και βοηθήστε μας. Δώστε μας δύναμη με την συμπαράστασή σας και να ξέρετε θα σας το ανταποδώσουμε”.

Το χθεσινό παιχνίδι

Σε αγωνιστική κάμψη η μπασκετική ΑΕΛ, που στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Α2 Ανδρών γνώρισε την ήττα στο κλειστό της Νεάπολης από το Ψυχικό με σκορ 54-66.

Σε μια ιδιαίτερα κομβική αναμέτρηση για τη συνέχεια του πρωταθλήματος η ΑΕΛ εμφανίστηκε κακή, με λάθος επιλογές και χαμένα ριμπάουντ που στοίχισαν σε πόντους, ενώ το Ψυχικό με αιχμή του δόρατος τον Παύλου, αν και απειλήθηκε, έφτασε στο τέλος στη νίκη.

Το εύθραυστο 52-54 μετατράπηκε χάρη σε δύο σερί εύστοχα τρίποντα του Παύλου σε 52-60, 1:53’ πριν τη λήξη του αγώνα, με αποτέλεσμα οι φιλοξενούμενοι να πανηγυρίσουν στο τέλος τη νίκη.

Τα δεκάλεπτα: 19-18, 36-32, 46-43, 54-66.
ΑΕΛ (Χασανίδης): Βλαχόπουλος, Σαριμπαλίδης 8(2), Καμάρας 7(1), Παπαχρήστος 6, Κατσαρές 10(2), Κνέζεβιτς 10 (1), Γκιουλέκας 4, Φιλιππόπουλος.

ΨΥΧΙΚΟ (Ρεμεντέλας): Νίκου 5 (1), Νοέας 4 (1), Χουχούμης 8(1), Ψαθάς 11(1), Παπαδημητρίου 2, Ντιαλό 7, Παύλος 18(4), Χαραλάμπης, Τσιώκος 11.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΧΑΣΑΝΙΔΗ

Ο τεχνικός της ΑΕΛ Χρήστος Χασανίδης μετά το τέλος του παιχνιδιού δήλωσε τα εξής:

«Στο δεύτερο ημίχρονο αδειάσαμε. Δεν είχαμε καλή λειτουργία παρά το γεγονός ότι είχαμε ένα σχετικά καλό πρώτο ημίχρονο.
Είμαστε χειρότεροι σε όλες τις στατιστικές κατηγορίες και μοιραία ήρθε η ήττα. Η συνέχεια είναι δύσκολη αλλά δεν τα παρατάμε, θα συνεχίσουμε να παλεύουμε».

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ