ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΝΑ ΧΑΡΑΖΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΦΤΩΧΟΣ ΣΥΓΓΕΝΗΣ ΤΩΝ ΟΤΑ

Ο υποψήφιος πρόεδρος Δημήτρης Παπαλέξης, επικεφαλής της ΕΠ.ΑΝ.ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ μιλάει στο paidis.com ενόψει των αυριανών εκλογών

Τους λόγους που τον οδήγησαν να διεκδικήσει την προεδρία του επιμελητηρίου Λάρισας εξηγεί με τη συνέντευξή του στην ιστοσελίδα ο κ. Δημήτρης Παπαλέξης, ξεδιπλώνοντας παράλληλα πτυχές των σχεδίων του για την αναβάθμιση του φορέα.

Ο κ. Παπαλέξης που έχει στενούς δεσμούς με τον Τύρναβο, μιλά για το επιχειρείν  στην περιοχή και ξεκαθαρίζει ότι όλα τα παραρτήματα του φορέα θα παραμείνουν ανοικτά:

Συνέντευξη στον Γιάννη Παιδή

Ποιές ήταν οι σκέψεις που σας έκαναν να διεκδικήσετε την Προεδρία του Επιμελητηρίου της Λάρισας;

Καταρχάς θέλω να σας πω ότι διετέλεσα μέλος της τελευταίας διοίκησης του Επιμελητηρίου και κατείχα την θέση του Γενικού Γραμματέα τα τελευταία τρία χρόνια. Οι λόγοι που με οδήγησαν σε αυτή την απόφαση είναι αρκετοί. Δεν συμφωνούσα και δεν συμφωνώ με την συμβατική διαχείριση του Φορέα. Το Επιμελητήριο καλείται να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στην ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας και να μην προσπαθεί απλά να δικαιολογήσει την ύπαρξη του.

Ο βασικός λόγος λοιπόν της υποψηφιότητας μου είναι να μπορέσουμε να αναβαθμίσουμε τον ρόλο του Επιμελητηρίου και να τον καταστήσουμε στην συνείδηση των επαγγελματιών αλλά και της τοπικής κοινωνίας ως έναν φορέα που χαράζει πολιτική και δημιουργεί δράσεις και όχι τον φτωχό συγγενή των ΟΤΑ και της Περιφέρειας.

Ποια είναι τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του συνδυασμού σας;

Ο συνδυασμός που καταφέραμε και δημιουργήσαμε έχει συγκεκριμένη φιλοσοφία και χαρακτηριστικά. Το σύνολο των υποψηφίων μας είναι νέοι άνθρωποι, όχι απαραίτητα ηλικιακά, αλλά νέοι στα επιμελητηριακά δρώμενα, πτυχιούχοι τριτοβάθμιας εκπαίδευσης οι περισσότεροι, καταξιωμένοι επαγγελματίες στον κλάδο τους, και με έξωθεν καλή μαρτυρία στην αγορά. Όταν θες να διοικήσεις ένα τέτοιο φορέα απαιτείς από αυτούς που θα λαμβάνουν τις αποφάσεις και θα χαράζουν την πολιτική, να έχουν την ικανότητα να προσδώσουν υπεραξία στον φορέα. Ξέρετε κύριε Παιδή, τον Πρόεδρο δεν τον αναβαθμίζει η καρέκλα, ο άνθρωπος αναβαθμίζει το αξίωμα. Είμαστε μία παράταξη που θέλουμε να διοικήσουμε το θεσμό με νέες και καινοτόμες δράσεις, παρέχοντας υψηλής ποιότητας υπηρεσίες προς τα μέλη μας.

Όσον αφορά τις περιφερειακές πόλεις και συγκεκριμένα τον Δήμου Τυρνάβου έχετε συμπεριλάβει δράσεις στο πρόγραμμα σας;

Έχω ήδη ανακοινώσει στο πρόγραμμα μας δράσεις ενίσχυσης την τοπικής οικονομίας του Τυρνάβου και όλων των άλλων δήμων του νομού μας. Επειδή όμως είμαι και συναισθηματικά δεμένος με τον Τύρναβο λόγω της καταγωγής μου, θέλω να πω δυο λόγια παραπάνω. Τα αγροτικά προϊόντα, το κρασί, το τσίπουρο που παράγονται στην περιοχή είναι υψηλής ποιότητας. Επίσης στην περιοχή δραστηριοποιούνται σοβαρές εταιρίες η οποία καθεμία από την πλευρά της προσπαθεί να προωθήσει τα προϊόντα της, σκεφτείτε λοιπόν αυτήν την προσπάθεια να την αγκαλιάσει το Επιμελητήριο και να την τονώσει, να προβάλλει αυτά τα προϊόντα ως προϊόντα της περιοχής του Τυρνάβου και να τα προωθήσει σε νέες αγορές.

Επίσης ακούστηκαν και φωνές στο παρελθόν τι εξυπηρετεί το παράρτημα του Επιμελητηρίου στον Τύρναβο. Σας το δηλώνω ευθέως, τα παραρτήματα όλων των δήμων του Επιμελητηρίου μας, εφόσον είμαστε η επόμενη Διοίκηση όχι μόνο θα παραμείνουν αλλά θα αναβαθμίσουμε και τον ρόλο τους. Θέλουμε το Επιμελητήριο αλλά και τα παραρτήματα του να είναι το κέντρο της ενημέρωσης και της καθοδήγησης της τοπικής επιχειρηματικότητας. Να σας αναφέρω ένα παράδειγμα. Δεν νοείται να προκηρύσσεται ένα νέο επιδοτούμενο πρόγραμμα και να μην μπορεί το επιμελητήριο να ενημερώσει τα μέλη του. Το επιμελητήριο δεν θα έπρεπε μόνο να ενημερώνει τα μέλη του αλλά και να ελέγχει την επιλεξιμότητα των μελών και να προαξιολογεί την επένδυση έτσι έστω να γνωρίζει το μέλος αν αξίζει να μπει στην διαδικασία της εκπόνησης επενδυτικής πρότασης. Εννοείται πως αυτές οι υπηρεσίες θα παρέχονται δωρεάν προς τα μέλη μας.

Ποιο είναι το μήνυμα που θέλετε να στείλετε στους επιχειρηματίες – ψηφοφόρους για τις αυριανές εκλογές;

Θέλω να καλέσω όλα τα μέλη που έχουν δικαίωμα ψήφου να προσέλθουν μαζικά και να ψηφίσουν τον συνδυασμό της επιλογής τους. Η μεγάλη συμμετοχή των επαγγελματιών και των επιχειρηματιών του νομού μας δίνει ισχύ στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο. Πρέπει επιτέλους να διεκδικήσουμε με αξιώσεις τα δικαιώματα μας, να αντισταθούμε στην προσπάθεια που γίνεται εδώ και χρόνια για να ποινικοποιηθεί η επιχειρηματικότητα και να δημιουργήσουμε ένα φορέα που θα είναι ο οδηγητής των επιχειρηματικών και οικονομικών εξελίξεων του νομού μας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ