Ο ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ ΗΧΗΡΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΦΑΤΝΗΣ (ΦΩΤΟ)

Ηχηρή απάντηση στα… αποκαΐδια και την καταστροφή της φάτνης που σημειώθηκε το βράδυ της Τρίτης έδωσαν λίγα 24ωρα αργότερα οι Λαρισαίοι, που το μεσημέρι της Κυριακής συγκεντρώθηκαν στην αυλή του Μύλου για να στήσουν από την αρχή το όμορφο χριστουγεννιάτικο σκηνικό.

Οι κούκλες των εμπνευστών του «Τιριτόμπα» Σ. Φουτζοπούλου και Κ. Χατζηανδρέου μπορεί να χάθηκαν για πάντα, δεν χάθηκε όμως το μεράκι και η όρεξη των πολιτών που υπό την καθοδήγηση της υπεύθυνης του κουκλοθιάσου Φωτεινής Καλούδη και των υπόλοιπων παιδιών του θεάτρου έκοψαν, κόλλησαν, έντυσαν και σιγά-σιγά δίνουν σχήμα σε νέες κούκλες που αναμένεται σε λίγες μέρες να πάρουν τη θέση τους στη φάτνη, που θα κατασκευασθεί εκ νέου από το Δήμο Λαρισαίων.

Πρόσκοποι, μέλη των Ενεργών Πολιτών, το ΚΔΑΠ «Κιβωτός της Σοφίας» και δεκάδες απλοί πολίτες πλημμύρισαν την αυλή του Μύλου, ενώ η υπεύθυνη του «Τιριτόμπα» Φωτεινή Καλούδη μιλώντας στο paidis.com δεν έκρυψε τη φόρτιση αλλά και τη συγκίνησή της για την απίστευτη ανταπόκριση.

«Ήταν λες και δούλευαν μαζί μας χρόνια, ενώ από τις 10.00 το πρωί έρχεται συνεχώς κόσμος για να βοηθήσει!», ήταν το σχόλιο της Φ. Καλούδη, που ξαναβρήκε το χαμόγελό της μετά την καταστροφή που προηγήθηκε, υπολογίζοντας πως η νέα φάτνη θα είναι έτοιμη να υποδεχθεί μικρούς και μεγάλους σε περίπου 10 μέρες.

Ειρήνη Παπουτσή

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ