ΣΤΗΝ ΕΛΑΣΣΟΝΑ Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΤΙΜΟΝΟΠΩΛΙΑΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

bst

Ο επικεφαλής της Αγωνιστικής Αντιμονοπωλιακής Συσπείρωσης Περικλής Καζαντζίδης, μαζί με κλιμάκιο από Ελασσονίτες υποψήφιους του συνδυασμού, επισκέφτηκαν την αγορά της Ελασσόνας.

Στην παρέμβασή του ο επικεφαλής της ΑΑΣ τόνισε μεταξύ άλλων “Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ καλλιεργεί ψεύτικες ελπίδες περί δίκαιης ανάπτυξης, επιστροφής στην κανονικότητα, τέλους των μνημονίων & μας καλεί στο δρόμο της συναίνεσης με την πολιτική της, της υπομονής & της αναμονής καλύτερων ημερών

Διαφημίζει τη διανομή επιδομάτων πείνας από τα πλεονάσματα ,που όπως λέει, αποδεικνύουν την ανάκαμψη της οικονομίας. Η πραγματικότητα όμως που ζούμε εμείς οι χιλιάδες μικροί επαγγελματίες μικρέμποροι είναι η μείωση του τζίρου των μαγαζιών μας & βουνό από χρέη σε εφορία, ασφαλιστικά ταμεία, απλήρωτους λογαριασμούς ,τράπεζες & προμηθευτές. Συνέχιση της φοροεπιδρομής, νέες αυξήσεις σε ασφαλιστικές εισφορές από 1/1/18, μέσω της ενσωμάτωσής τους στο ποσό υπολογισμού των  εισφορών της επόμενης χρονιάς. Νέες περικοπές σε συντάξεις, παροχές και επιδόματα όπως δείχνει & ο προϋπολογισμός που κατατέθηκε την προηγούμενη εβδομάδα. Εκτόξευση κατασχέσεων και πλειστηριασμών σε τραπεζικούς λογαριασμούς και περιουσιακά στοιχεία, ακόμα και της πρώτης κατοικίας, για όσους δεν καταφέρνουν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους”. Με αφορμή επίσης το γεγονός ότι για χθες ο Εμπορικός Σύλλογος Ελασσόνας είχε προγραμματίσει “Λευκή Νύχτα” μεταξύ άλλων είπε ” Τώρα μπορείτε να καταλάβετε πια ότι, ούτε οι «Ανοιχτές Κυριακές»,  ούτε οι “Λευκές Νύχτες”, ούτε οι «εκπτωτικές περίοδοι», ούτε οι «Μαύρες Παρασκευές» λύνουν το πρόβλημά σας. Όλοι αυτοί που σας λένε ότι αυτά αποτελούν λύση σήμερα για τον μικρό έμπορο και επαγγελματία στην ουσία σκάβουν το λάκκο σας. Είναι πολιτικές που εκπορεύονται από τους μονοπωλιακούς ομίλους, για τα συμφέροντα των οποίων αντικειμενικά βάζουν πλάτη όσοι τα στηρίζουν και τα υλοποιούν. Ρίχνουν στάχτη στα μάτια σας για να μην βλέπεται ότι η κύρια στόχευση τους είναι ο αφανισμός σας. Αυτή την πολιτική στηρίζουν όλοι οι υπόλοιποι (Αδάμ, Γιαννακόπουλος, Παπαλέξης, Ζάρκος)  που την προηγούμενη 5ετία χέρι – χέρι την υλοποιούσαν στη διοίκηση του Επιμελητηρίου και έχουν στόχο να ξεκαθαρίσουν την αγορά από το μεγαλύτερο μέρος των μικρών επιχειρήσεων, να διευκολύνουν τους ομίλους & τα μονοπώλια με φοροαπαλλαγές & προνόμια για να πάρουν & το τελευταίο μερίδιο της αγοράς που έχει απομείνει”. Τέλος τους ζήτησε να γυρίσουν την πλάτη τους σε όλους αυτούς και να ενισχύσουν με την ψήφο τους τον μόνο συνδυασμό που ενδιαφέρεται πραγματικά και παλεύει καθημερινά για τα συμφέροντα των μικρών αυτοαπασχολούμενων,  τονίζοντας ότι “Η μόνη λύση είναι οι μαζικοί αγώνες μέσα από γερά Σωματεία, με αιτήματα αμφισβήτησης της πολιτικής που είναι κομμένη & ραμμένη στα μέτρα του κεφαλαίου και μια καλή απάντηση μπορεί να δοθεί με την συμμετοχή μας με κάθε τρόπο στην απεργία της Πέμπτης 14 Δεκέμβρη με τις ταξικές δυνάμεις”.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ