ΤΟ ΑΔΙΑΧΩΡΗΤΟ ΣΤΟ ΔΩΛ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ κ. ΙΓΝΑΤΙΟΥ (ΦΩΤΟ)

Κυριολεκτικά το αδιαχώρητο δημιουργήθηκε την Κυριακή στην αίθουσα του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας, στο πλαίσιο της εκδήλωσης-παρουσίασης του βιβλίου του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνατίου, με τον τίτλο «Σαν παραμύθι».

Πρόκειται για μια ανθολογία άρθρων που κατά καιρούς δημοσιεύτηκαν στο περιοδικό του Γραφείου Νεότητας της Ιεράς Μητροπόλεως, ενώ το βιβλίο παρουσίασαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου Αρχιμ. π. Αχίλλιος Τσούτσουρας, ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Μητροπόλεως Κερκύρας και Δρ. Θεολογίας π. Θεμιστοκλής Μουρτζανός, ο Ιατρός και Ιστορικός Ερευνητής κ. Νίκος Παπαθεοδώρου και ο Δρ. Βυζαντινής Φιλολογίας του Α.Π.Θ. κ. Χαράλαμπος Στεργιούλης.

«Τα θέματα, η γλώσσα, η διήγηση το ύφος των κειμένων θυμίζουν τον άγιο των ελληνικών γραμμάτων, τον κυρ-Αλέξανδρο, ενώ μια γρήγορη ματιά στα περιεχόμενα του βιβλίου και μία προσεκτική μελέτη στη συνέχεια, φανερώνει την συγγένεια μεταξύ των δύο συγγραφέων», τόνισε μεταξύ άλλων ο Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, σε μια σαφή προσέγγιση του βιβλίου μέσα και από το έργο του Αλ. Παπαδιαμάντη.

«Κρίνετέ με με επιείκεια», ήταν η χαρακτηριστική αντίδραση του Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου, που έσπευσε να ευχαριστήσεις όλους τους συμμετέχοντες, ενώ την εκδήλωση πλαισίωσε με την απόδοση χριστουγεννιάτικων τραγουδιών η χορωδία της Ενοριακής Συντροφιάς του Ιερού Ναού του Μεγαλομάρτυρος Αγίου Γεωργίου Λάρισας, υπό την καθοδήγηση του Μουσικού κ. Ανδρέα Καλογιάννη και του Αρχιμανδρίτου π. Νικηφόρου.

Ε.Π.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ