ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΦΥΛΑΚΙΣΗ ΜΕ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ 75ΧΡΟΝΟ ΠΟΥ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΕ ΜΕΧΡΙ ΘΑΝΑΤΟΥ ΣΚΥΛΟ

Πέραν του προστίμου των 30.000 € του επιβλήθη και χρηματική ποινή 7.000 €

Ποινή φυλάκισης 2 ετών με 3ετή αναστολή και χρηματική ποινή ύψους 7.000 ευρώ επέβαλλε σήμερα το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Λάρισας στον 75χρονο που συνελήφθη στις 5 Δεκεμβρίου, μετά από καταγγελία αυτόπτη μάρτυρα, για την βάναυση κακοποίηση του σκύλου του σε αγροτική περιοχή του Μαυροβουνίου Λάρισας.

Καταπέλτης στην κατάθεσή του ο αυτόπτης μάρτυρας, περιέγραψε την αποτρόπαια πράξη τονίζοντας πως ο 75χρονος αφού νωρίτερα χτύπησε βάναυσα το σκύλο, τον έδεσε στο πίσω μέρος του αγροτικού του και τον έσερνε, με αποτέλεσμα το σκυλί να τραυματισθεί και λίγες ώρες αργότερα να καταλήξει στα τραύματά του, με τον μάρτυρα να σημειώνει πως κατέγραψε το περιστατικό και προχώρησε σε καταγγελία στην αστυνομία.

Από την πλευρά του ο αμετανόητος δράστης στην απολογία του επέρριψε ευθύνες στον αυτόπτη μάρτυρα για το θάνατο του άτυχου ζώου, τονίζοντας πως «αν δεν επιχειρούσε να τον σταματήσει το σκυλί θα ζούσε», ενώ εκφράζοντας τη λύπη του για το θάνατο του ζώου φρόντισε να προσθέσει «καλύτερα μια σφαίρα στο κεφάλι», αφού το βαρύτατα τραυματισμένο σκυλί κατέληξε στα τραύματά του 5 περίπου ώρες αργότερα!!

Αξίζει να σημειωθεί πως ο εισαγγελέας της έδρας ζήτησε την παραδειγματική τιμωρία του 75χρονου, ενώ δεν του αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό του προτέρου έντιμου βίου.

Επί της αποφάσεως ασκήθηκε έφεση, ενώ ήδη στο δράστη της αποτρόπαιης πράξης έχει επιβληθεί και διοικητικό πρόστιμο ύψους 30.000 ευρώ.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ