ΑΚΟΥΤΕ ΤΗΝ ΟΡΓΗ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ κ. ΚΟΚΚΑΛΗ;

Ανακοίνωση που υπογράφει ο Στέλιος  Γ.  Ροντούλης, επικεφαλής “Δράσης Πολιτών”, πρώην υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης καιΤροφίμων. πρώην Βουλευτής Λάρισας

Όλοι οι παραγωγοί του Τυρνάβου θυμούνται πολύ καλά ” το πέρασμα” του αξιοτίμου υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Βασίλη Κόκκαλη, από το κινηματοθέατρο “ΜΑΞΙΜ”, στις 5/10/2017.

Εκεί, ο κ. υφυπουργός, με στόμφο και με λεκτικές πομφόλυγες, προσπάθησε να σκιαγραφήσει το μοντέλο αγροτικής ανάπτυξης των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και, παράλληλα, αναφέρθηκε στα χρηματοδοτικά προγράμματα που θα μπορούσαν να αξιοποιήσουν οι ενδιαφερόμενοι παραγωγοί.
Όμως, ο κ. Κόκκαλης δεν περιόρισε την τοποθέτησή του μόνο στα προαναφερόμενα θέματα.Αν το έπραττε, όλα θα ήταν απολύτως εντάξει και θεμιτά, στη λογική και στο πλαίσιο μιας ενημερωτικής κατά βάσιν ομιλίας, προορισμένης να προσφερει στους παριστάμενους παραγωγούς αναπτυξιακά των δραστηριοτήτων τους ερεθίσματα.
Ατυχώς, ο κ. υφυπουργός, προφανώς για να γίνει αρεστός και να ψηφοθηρίσει ανεξόδως, είχε την έμπνευση να ανακοινώσει επιπρόσθετα, με ύφος χιλίων Καρδιναλίων, τα εξής:” Μέχρι τις αρχές Νοεμβρίου 2017 αναμένεται η έγκριση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή του Προγράμματος ΠΣΕΑ που αφορά στην κάλυψη ζημιών από τον παγετό του Μαρτίου 2016, σε όλες τις καλλιέργειες που δεν καλύφθηκαν από τον ΕΛΓΑ, και ιδιαίτερα στην αχλαδοκαλλιέργεια”.
Τώρα, λοιπόν, που βρισκόμαστε περίπου στα μέσα Δεκεμβρίου 2017, οι αγρότες, ευλόγως, ρωτούν τον κ. Κόκκαλη για την τύχη του εξαγγελθέντος προγράμματος ΠΣΕΑ-ΚΟΕ, το οποίο υποτίθεται ότι θα κάλυπτε την αχλαδοκαλλιέργεια από το ζημιογόνο αίτιο του παγετού της Άνοιξης του 2016, και απάντηση δεν παίρνουν.
Έτσι, οι αχλαδοκαλλιεργητές, που δικαίως πνέουν τα μένεα κατά του κ. Κόκκαλη, έμειναν με τις εξαγγελίες… στα αυτιά τους, χωρίς καμιά ουσιαστική ενημέρωση ή είδηση για το περιλάλητο πρόγραμμα.Κρατικές ενισχύσεις άκουγαν και ενισχύσεις δεν βλέπουν. Κρατικές ενισχύσεις περίμεναν και έναν ανήθικο κυβερνητικό εμπαιγμό βιώνουν.
Η κοντή μνήμη, όμως, των αγροτών τελειώνει.Η αναξιόπιστη συμπεριφορά των κυβερνητικών παραγόντων δεν θα μείνει αναπάντητη.Ήδη οι αγρότες του Τυρνάβου ετοιμάζονται για δυναμικές κινητοποιήσεις, καθώς η οργή τους έχει ξεχειλίσει.
Μια οργή που αναμένεται να ξεσπάσει δικαίως πάνω σε εκείνους που ανερυθρίαστα προσπαθούν να εκμεταλλευθούν τον πόνο των αγροτών από τα καταστροφικά κλιματικά φαινόμενα και να ” κάνουν παιχνίδι” με το διαρκώς συρρικνούμενο αγροτικό εισόδημα.Η μέρα της κρίσεως για τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ πλησιάζει και η εμπειρία τους από αυτή θα είναι εξίσου οδυνηρή με τις οδύνες που προκάλεσαν στον αγροτικό κόσμο, εξαιτίας των μεγάλων, ωραίων, αλλά και ψεύτικων υποσχέσεών τους.
Υ.Γ 1) Καλά θα κάνει, μάλιστα, ο κ. Κόκκαλης, εάν βεβαίως ευαρεστείται, να ενημερώσει τους αγρότες και για το ζήτημα της επιστροφής του ΕΦΚ αγροτικού πετρελαίου , έτους 2015.Ενώ οι αγρότες αναμένουν το ποσό να φτάσει στα 110 εκ. ευρώ, πρόσφατα δημοσιεύματα το κατεβάζουν στα 40 εκ. ευρώ.Τι ισχύει, κ. υφυπουργέ;
Υ.Γ 2): Αγρότες και οινοποιοί περιμένουν, επίσης,  από τον κ. Κόκκαλη να τους ενημερώσει για το ζήτημα του ΕΦΚ στο κρασί.Ενώ ο αξιότιμος πρωθυπουργός εξήγγειλε την πλήρη κατάργηση του αναποτελεσματικού αυτού φόρου, πρόσφατα δημοσιεύματα παρουσιάζουν κυβερνητικούς παράγοντες να κάνουν λόγο για μείωση και όχι για κατάργηση του συγκεκριμένου φόρου, σε πλήρη αντίθεση με τα υπό του κ. Τσίπρα λεχθέντα.Τι ακριβώς ισχύει, κ. υφυπουργέ; Η αφασία σας πρέπει, επιτέλους, να λάβει ένα τέλος.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ