ΣΥΝΕΛΑΒΑΝ 2 ΑΠΟ ΤΟΥΣ 5 ΚΛΕΦΤΕΣ ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ ΑΠΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

Είχαν αφαιρέσει εξοπλισμό και από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας

Οι δύο από τους πέντε Κολομβιανούς δράστες, τους οποίους έχει ταυτοποιήσει η Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής για κλοπή ιατρικών μηχανημάτων κι εξοπλισμού από τον «Άγιο Σάββα» και νοσοκομεία της Λαμίας, της Λάρισας και του Βόλου, το Μάιο και τον Ιούνιο, συνελήφθησαν σε Γερμανία και Κολομβία.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την αστυνομία, συνελήφθησαν, με διεθνή εντάλματα, από τις αρχές της Κολομβίας, στην Μπογκοτά, 50χρονος, που είναι ένας από τους φυσικούς αυτουργούς των διαρρήξεων και στην Φρανκφούρτη, 25χρονη, η οποία αναφερόταν ως παραλήπτρια των δεμάτων με τα ιατρικά μηχανήματα, που τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης αφαίρεσαν από νοσοκομεία της Ελλάδας.

Οι δυο συλληφθέντες αναμένεται να εκδοθούν στη χώρα μας, έπειτα από την ολοκλήρωση των σχετικών διαδικασιών, ενώ αναζητούνται διεθνώς και οι υπόλοιποι τρεις ταυτοποιημένοι δράστες, μέσω των διαύλων της διεθνούς και ευρωπαϊκής αστυνομικής συνεργασίας.

Υπενθυμίζεται, ότι εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν στην Κολομβία δύο ενδοσκόπια που είχαν κλαπεί από τον «Άγιο Σάββα» και δύο ενδοσκόπια, που είχαν αφαιρεθεί από το νοσοκομείο της Λάρισας, τα οποία αποδόθηκαν στα συγκεκριμένα νοσοκομεία.

Η επίσημη ανακοίνωση της αστυνομίας

Υπάρχει πρόοδος της υπόθεσης, που είχε χειριστεί η Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής και αφορούσε στην εξιχνίαση τεσσάρων (4) κλοπών εξειδικευμένου ιατρικού εξοπλισμού και μηχανημάτων από Δημόσια Νοσοκομεία της Αττικής, της Λαμίας, της Λάρισας και του Βόλου, που διαπράχτηκαν από μέλη διεθνούς εγκληματικής οργάνωσης με προορισμό χώρες της Λατινικής Αμερικής, μέσω διεθνών εταιρειών μεταφοράς εμπορευμάτων.

Η υπόθεση αυτή εκτυλίχτηκε τους μήνες Μάιο και Ιούνιο του 2017 και θα ήθελα να υπενθυμίσω ότι από τη μεθοδική έρευνα των Υπηρεσιών μας είχαμε καταφέρει να ταυτοποιήσουμε πέντε (5) από τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, για τα οποία προχωρήσαμε σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες και εκδόθηκαν διεθνή εντάλματα σύλληψης.

Σήμερα είμαι στην ευχάριστη θέση να σας ενημερώσω ότι με βάση τα παραπάνω διεθνή εντάλματα συνελήφθησαν:

  • την 05 Νοέμβριου από τις Αρχές της Κολομβίας, στην Μπογκοτά, 50χρονος υπήκοος Κολομβίας, που είναι ένας από τους φυσικούς αυτουργούς των διαρρήξεων και
  • την 03 Δεκεμβρίου από τις Αρχές της Γερμανίας, στην Φρανκφούρτη, 25χρονη υπήκοος Κολομβίας, η οποία αναφερόταν ως παραλήπτρια των δεμάτων με τα ιατρικά μηχανήματα που τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης αφαίρεσαν από τα νοσοκομεία της χώρας.

Οι δυο συλληφθέντες αναμένεται να εκδοθούν στη Χώρα μας, μετά την ολοκλήρωση των σχετικών διαδικασιών από τις αρμόδιες Υπηρεσίες της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών, με τη συνδρομή της Υπηρεσίας μας και της Διεύθυνσης Διεθνούς Αστυνομικής Συνεργασίας, INTERPOL.

Παράλληλα με βάση τα σχετικά εντάλματα, αναζητούνται διεθνώς και οι υπόλοιποι τρεις (3) ταυτοποιημένοι δράστες, μέσω των διαύλων της διεθνούς και ευρωπαϊκής αστυνομικής συνεργασίας.

Επιπλέον, υπενθυμίζω ότι στο πλαίσιο της διεθνούς αστυνομικής συνεργασίας, εντοπίσθηκαν και κατασχέθηκαν στην Κολομβία δύο (2) ενδοσκόπια που είχαν αφαιρεθεί από το Νοσοκομείο «Άγιος Σάββας» και δύο (2) ενδοσκόπια, που είχαν αφαιρεθεί από το Νοσοκομείο της Λάρισας, τα οποία ανακτήθηκαν και αποδόθηκαν στα παραπάνω Νοσοκομεία.

Αξιολογώντας την συγκεκριμένη υπόθεση θα ήθελα να επισημάνω ότι η σύλληψη των δυο (2) δραστών σε Κολομβία και Γερμανία, συνιστά μια πολύ σημαντική εξέλιξη, που αναμφίβολα έχει ως αφετηρία την ταυτοποίηση των δραστών από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής.

Είναι μια υπόθεση, που ως γνωστό, έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον πολλών ευρωπαϊκών Αστυνομιών αλλά και άλλων συνεργαζόμενων Υπηρεσιών, στις χώρες των οποίων έχει δραστηριοποιηθεί η εγκληματική αυτή οργάνωση.

anatropinews.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ