ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΑΙ ΦΟΡΕΙΣ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Για έκτη συνεχόμενη χρονιά η Περιφέρειας Θεσσαλίας, σε συνεργασία με τον Εμπορικό Σύλλογο, το Γαλλικό Ινστιτούτο, το Σύλλογο Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αυτισμό, το Κέντρο Ημέρας Χαρά, τους Μικρούς Ήρωες, τον Χορίαμβο, το Σύγχρονο Ωδείο, το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας και άλλους, διοργανώνουν

Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις, δίνοντας έτσι ένα μήνυμα χαράς και αυτές τις γιορτές. Σε συνέντευξη τύπου στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου, οι διοργανωτές τόνισαν τα εξής:

Κώστας Αγοραστός – Περιφερειάρχης Θεσσαλίας: «Για άλλη μια φορά ενώνουμε τις δυνάμεις μας με τους φορείς και πραγματοποιούμε εκδηλώσεις για όλους οι οποίες είναι δωρεάν για το κοινό. Οι εκδηλώσεις αυτές είναι από δράσεις ευαισθητοποίησης, μέχρι γιορτές χαράς για τους νέους και τα μικρά παιδιά. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους όσους συμμετέχουν σ’ αυτές τις εκδηλώσεις για να κάνουμε τις ημέρες αυτές πιο γιορτινές και μέσα σε μια δύσκολη περίοδο».

Οι διοργανωτές απεύθυναν κάλεσμα στους πολίτες να παρακολουθήσουν από κοντά τις εκδηλώσεις και ευχήθηκαν σε όλους καλές γιορτές.

Στη συνέντευξη τύπου παραβρεθήκαν ακόμα ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Γιάννης Μπουτίνας, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Θανάσης Παιδής, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου κ. Χαράλαμπος Παπαδόπουλος και η Γεν. Γραμματέας κ. Λένα Λιάγκουρα, η Διευθύντρια του Γαλλικού Ινστιτούτου κα Χρύσα Βουλγαράκη, η Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αυτισμό κα Έρη Καλογεροπούλου και η επιστημονική Υπεύθυνη του Κέντρου Ημέρας Χαρά 2 κ. Κατερίνα Ζιάρρα, ο Μαέστρος του Σύγχρονου Ωδείου Λάρισς κ. Νίκος Ευθυμιάδης, ο κ. Κώστας Καλαπούλης από τον Μελισσοκομικό Σύλλογο Λάρισας, η Διευθύντρια της Υπηρεσίας Αιμοδοσίας του Γ.Ν.Λ. κα Μαρία Χατζηλάκη, ο ζωγράφος κ. Στάφανος Λαζαρόπουλος και η κα Δήμητρα Μπαράτση από τους Μικρούς Ήρωες.

Αναλυτικά οι εκδηλώσεις:

12-1-2018. Έκθεση ζωγραφικής «Πρόσωπα στο ελληνικό τοπίο» του κ. Στέφανου Λαζαρόπουλου στην αίθουσα του Γαλλικού Ινστιτούτου Λάρισας.

Όλα τα Σαββατοκύριακα του Δεκεμβρίου από 9-12-2017 οι «Μικροί Ήρωες» παρουσιάζουν στη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας Μουσείου Γ.Ι. Κατσίγρα, ένα πρόγραμμα χαράς και ξενοιασιάς για τους λιλιπούτειους φίλους μας.

Κάθε Σάββατο 18:00-20:00

Κάθε Κυριακή 12:00-14:00

13-12-2017 έως 20-12-2017.Μελισσοπαραγωγοί του Μελισσοκομικού Συλλόγου Ν. Λάρισας, εκθέτουν και πωλούν τα προϊόντα τους στην πλατεία Ρήγα Φερραίου (πλατεία Νομαρχίας).

22-12-2017. Τα μικρά παιδιά του ιδρύματος «Χαρά» (παιδιά με αυτισμό) θα έρθουν σε επαφή με δραστηριότητες θεάτρου, κουκλοθεάτρου, ζωγραφικής, χειροτεχνίας, με μάγους, κλοόυν, μασκότ κ.α. με στόχο την κοινωνικοποίηση αλλά και την διασκέδαση.

Η κινητή μονάδα αιμοδοσίας του Γ.Ν. Λάρισας θα βρίσκεται στην πλατεία Ρήγα Φερραίου (πλατεία Νομαρχίας) από 13 έως 20 Δεκεμβρίου καθώς και στην πλατεία Εθνάρχου Μακαρίου (πλατεία Ταχυδρομείου) την 24η Δεκεμβρίου.

Στις 24 Δεκεμβρίου ημέρα Κυριακή στην πλατεία Εθνάρχου Μακαρίου (πλατεία Ταχυδρομείου)οι μικροί μας φίλοι μας αλλά και οι μεγάλοι θα διασκεδάσουν με τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Χορίαμβος» ο οποίος θα παρουσιάσει μιά αναβίωση εθίμων από όλη την Ελλάδα. Το «Σύγχρονο Ωδείο» με μεγάλη χορωδία θα παρουσιάσει ένα μουσικό πρόγραμμα με χριστουγεννιάτικα τραγούδια, οι δε «Μικροί Ήρωες» με ξυλοπόδαρους, κλόουν, μάγους και μασκότ θα δώσουν μια εύθυμη νότα στην ημέρα. Όπως κάθε χρόνο την ημέρα εκείνη θα μοιραστούν δώρα στα μικρά παιδιά.

Την τελευταία ημέρα του χρόνου η Περιφέρεια Θεσσαλίας, συμμετέχει στην αναβίωση του παλιού εθίμου στις κεντρικές οδούς (Ερμού-Βενιζέλου) της Λάρισας.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ