ΤΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΕΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΙ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

Ανακοίνωση των δημοτικών συμβούλων της Λαϊκής Συσπείρωσης Σ. Χατζηκράχτη, Ν. Μπαντόγια και Γ. Σακοράφα που εξηγούν τους λόγους που δεν το ψήφισαν

Ακόμα μια χρονιά, στον κρατικό προϋπολογισμό του 2018, τα κονδύλια για τους Δήμους δεν επαρκούν ούτε για τη στοιχειώδη λειτουργία τους. Τα πλεονάσματα που θέλει να δημιουργήσει η κυβέρνηση, με βάση το συμπληρωματικό μνημόνιο που υπέγραψε πριν λίγους μήνες και τους συνεχείς αντιλαϊκούς νόμους που ψηφίζει καθημερινά,

οδηγούν τους Δήμους στα πρόθυρα της διάλυσης και της παράδοσης υποδομών και δράσεων τους σε επιχειρηματικούς ομίλους.

Για να λειτουργήσουν οι Δήμοι λόγω της ισχνής χρηματοδότησης αναγκάζονται να εκταμιεύσουν μέρος από τα λεγόμενα «ίδια έσοδα» που προκύπτουν από τα δημοτικά τέλη, τους φόρους και το κυνήγι της αναγκαστικής είσπραξης εσόδων παρελθόντων ετών, ιδίως μικροοφειλετών. Χρήματα που θα μπορούσαν να προωθήσουν σε κοινωνικές δομές και υπηρεσίες, αν το κράτος έδινε το μερίδιο που δικαιούται ο κάθε  Δήμος. Η πολιτική του όμως είναι, ότι εισπράττεται από το ξεζούμισμα του μικροβιοτέχνη, του αυτοαπασχολούμενου, του μισθωτού, του αγρότη, του συνταξιούχου να οδηγείται στις πολυεθνικές για να αγοράσουν τα αεροδρόμια και τα λιμάνια της χώρας μας, για να επενδύσουν στην ενέργεια και τα ξενοδοχεία, χωρίς να βάζουν το χέρι στην τσέπη τους και μαζί με τους μισθούς πείνας των εργαζομένων θέλουν να φέρουν, όπως λένε, και την ανάπτυξη.

Η Δημοτική Αρχή την περσινή χρονιά, διαμόρφωσε και ψήφισε ένα τεχνικό πρόγραμμα με την πενιχρή επιχορήγηση των 338.000 € για έργα σε όλο το Δήμο με αποτέλεσμα σε κάθε Δημοτικό Συμβούλιο να καταθέτει και μια τροποποίηση του τεχνικού προγράμματος για να συμμαζέψει ότι μπορούσε. Φέτος τα κρατικά κονδύλια για έργα και συντηρήσεις σχολείων είναι τα ίδια  με συνέπεια να έχουμε μια επανάληψη του ίδιου έργου, με εξαίρεση την έγκριση 650.000 € από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων για μελέτες και αντιπλημμυρικά έργα, απαραίτητα για τον Δήμο. Όμως, η περιοχή μας είναι ευάλωτη σε επικίνδυνα πλημμυρικά φαινόμενα και απαιτούνται πολλαπλάσια χρήματα για την αντιπλημμυρική προστασία όπως και για τον αντισεισμικό έλεγχο και τη θωράκιση δημοτικών κτηρίων, πολλά από τα οποία είναι χτισμένα εδώ και 40 ή 50 χρόνια.

Οι εκλεγμένοι σύμβουλοι με την Λαϊκή Συσπείρωση του Δήμου Τυρνάβου καταψηφίσαμε το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου και καλούμε τους συμπολίτες μας να αγωνιστούμε μαζί και να διεκδικήσουμε

  • Πλήρη κρατική χρηματοδότηση που να καλύπτει το σύνολο των αναγκών του Δήμου.
  • Καμμιά συρρίκνωση και κατάργηση δομών και υπηρεσιών, αλλά διεύρυνση τους.
  • Μόνιμη και σταθερή εργασία, με προσλήψεις προσωπικού που να πληρώνονται από τον κρατικό προϋπολογισμό και μονιμοποιήσεις όλων των συμβασιούχων και εργαζομένων σε προγράμματα.
  • Κατάργηση του νομοθετικού πλαισίου που καθιστά τους Δήμους πεδίο επιχειρηματικής δραστηριότητας και φοροεισπρακτικού μηχανισμού.
  • Σχεδιασμό και υλοποίηση υποδομών και μηχανισμών δημόσιας προστασίας από πλημμύρες – πυρκαγιές – σεισμούς και περιβαλλοντικές καταστροφές.

 

 

 

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι

Στέλιος Χατζηκράχτης

Νίκος Μπαντόγιας

Γιώργος Σακοράφας

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ