ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΗΚΕ ΠΡΩΗΝ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ ΓΙΑ ΨΕΥΔΟΜΑΡΤΥΡΙΑ

Βαριά ήταν η ποινή που επέβαλε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Λάρισας σε πρώην εργαζόμενο της ΕΑΣ Λάρισας ο οποίος μηνύθηκε από πρώην διοικητικό της οργάνωσης για τη χρήση ψευδών στοιχείων κατά τη διάρκεια κατάθεσής του σε δίκη με κατηγορούμενο τον πρώην πρόεδρο της οργάνωσης Χρ. Σιδερόπουλο.

Το δικαστήριο δέχθηκε ότι ο κατηγορούμενος πράγματι χρησιμοποίησε ψευδή στοιχεία με στόχο να καταδικαστεί πρώην πρόεδρος και τα οποία αφορούσαν τη διαδικασία που ακολουθήθηκε για να τεθεί η οργάνωση σε καθεστώς εκκαθάρισης και τον καυαδίκασε σε φυλάκιση ενός έτους και στέρηση των πολιτικών του δικαιωμάτων για ένα χρόνο.

Παράλληλα όρισε η έφεση να έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα.

Με αφορμή την καταδίκη του πρώην εργαζόμενου, άτομα που γνωρίζουν καλά τα της ένωσης σημείωναν σήμερα ότι ενώ εργαζόμενος καταδικάστηκε για ψευδομαρτυρία, μέλη των τότε διοικήσεων αθωώθηκαν από τα δικαστήρια για θέματα που αφορούσαν τπ χειρισμό θεμάτων της ΕΑΣ Λάρισας.

Αποζημιώσεις

Εν τω μεταξύ έντονη ανησυχία επικρατεί μεταξύ πολλών πρώην εραζόμενων της οργάνωσης που διεκδικούν αποζημιώσεις από την οργάνωση, αφού ο νέος νόμος που πρόκειται να ψηφιστεί ως προαπαιτούμενο για την τρίτη αξιολόγηση ναι μεν δίνει στους εργαζόμενους το δικαίωμα να διεκδικήσουν πρώτοι τα χρήματα για αποζημιώσεις, αναμένεται να ορίσει όμως ότι οι αποζημιώσεις θα είναι στο 70% των σημερινών μισθών, γεγονός που αν ισχύσει μειώνει αισθητά τα ποσά που διεκδικούν.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ