36 ΧΩΡΙΑ ΣΕ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΑΠΟΜΟΝΩΣΗ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ

ΓΡΑΦΕΙ Ο Κώστας Γ. Σαχινίδης,  Δρ Κοινωνιολογίας, Πολιτικός Επιστήμων

Συνεχίζοντας την πολιτική της πολιτιστικής απομόνωσης και του κοινωνικού αποκλεισμού των περισσοτέρων χωριών του Δήμου που ακολουθεί σταθερά ο Δήμαρχος Ελασσόνας και η κομματική του πλειοψηφία, ανακοινώθηκε πρόσφατα το πρόγραμμα των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν

στην πόλη της Ελασσόνας και σε άλλες 8 δημοτικές κοινότητες με αντίστοιχες παιδικές εκδηλώσεις.

Για μια ακόμη φορά, αποδεικνύεται ότι για την δημοτική αρχή της Ελασσόνας, ο Δήμος αποτελείται από την πόλη της Ελασσόνας και 8 δημοτικές Κοινότητες.  Όλα τα υπόλοιπα κατοικημένα 36 χωριά τίθενται επίσημα στην πολιτιστική απομόνωση αφού δεν υπάρχει καμμιά μέριμνα του Δήμου, έστω και αν τα θεωρούμενα ΄΄κορόϊδα΄΄, δηλαδή οι ΄΄χωριάτες΄΄, όλοι πληρώνουν τακτικά τα όποια πανάκριβα δημοτικά τέλη για να απολαμβάνουν τα πολιτιστικά προνόμια μόνο η πόλη και τα λίγα επιλεγμένα χωριά.

Αυτή ήταν και παραμένει, άλλωστε, η νοοτροπία και η ελιτίστικη πολιτική σε όλη τη διάρκεια της μέχρι σήμερα θητείας του Ν. Ευαγγέλου, ως δημάρχου,  που συνεχώς υποτιμά και υποβαθμίζει, στην κυριολεξία, τα περισσότερα χωριά. Ακόμη και στις εκδηλώσεις που προγραμματίστηκαν να γίνουν στα 8 χωριά, φαίνεται η αλλαζονία της δημοτικής αρχής που επιδεικνύει για τα χωριά, γενικότερα, διότι οι εκδηλώσεις αυτές περιορίζονται μόνο σε παιδικά προγράμματα σαν να μην υπάρχουν πολιτιστικές ανάγκες για τους ενήλικες κατοίκους τους.

Ασφαλώς και θα ήταν προτιμότερο, τα κονδύλια που εγκρίθηκαν για τις δαπάνες των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων της Ελασσόνας να διαμοιρασθούν σε όλες δημοτικές Κοινότητες και στους Πολιτιστικούς Συλλόγους τους και με την συνεργασία του Δήμου να πραγματοποιηθούν ανάλογες εκδηλώσεις σε κάθε γωνιά και χωριό του Δήμου, ώστε ο κάθε δημότης να νιώσει την ανάλογη θαλπωρή των ημερών και την πολιτιστική φροντίδα του Δήμου.

Όμως, για μια ακόμη φορά ο κ. Ευαγγέλου και η κομματική του πλειοψηφία, με τον συστηματικό αποκλεισμό των χωριών από τις Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις και τις άλλες δράσεις του Δήμου, περιόρισε τα όρια του Δήμου Ελασσόνας, παραβλέποντας την πλειοψηφία των χωριών και των κατοίκων τους.

Γι’αυτό, είναι καιρός πια, όλοι οι δημότες να διεκδικήσουν μια άλλη αντιμετώπιση από τον δήμαρχο διότι όλοι οι δημότες έχουν τα ίδια δικαιώματα στον Πολιτισμό και στην κοινωνία.

Αν ο δήμαρχος και η κομματική του πλειοψηφία δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις και στα καθήκοντά τους για την εξυπηρέτηση των πολιτιστικών και των άλλων αναγκών όλων των δημοτών και του Δήμου, είναι προτιμότερο γι’αυτούς να παραιτηθούν, για να αναλάβει, άλλος δήμαρχος, ικανότερος, ώστε να μπορέσει, επιτέλους, ο ΜΕΓΑΛΟΣ Δήμος Ελασσόνας να πάει μπροστά.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ