ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ: ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΑ, ΖΩΑ ΓΙΑ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ, ΣΤΟ ΠΑΡΚΟ ΤΩΝ ΕΥΧΩΝ

Ανακοίνωση – καταγγελία του συλλόγου προστασίας κακοποιημένων ζώων Λάρισας “Ο Ελεύθερος” την οποία υπογράφει ο πρόεδρος Δ. Τσιόναρος
Με θλίψη μας διαπιστώσαμε πως στο χριστουγεννιάτικο θεματικό “Πάρκο των Ευχών” του Δήμου Λαρισαίων χρησιμοποιούνται ζώα (ελαφάκια) προκειμένου να “διασκεδάσουν” οι επισκέπτες του Πάρκου.
Δεν θέλουμε να πιστεύουμε ότι οι ιθύνοντες του Δήμου δεν γνωρίζουν τις σχετικές διατάξεις σύμφωνα με τις οποίες

“…απαγορεύεται η διατήρηση κάθε  είδους ζώου σε επιδείξεις πανηγυριών, ή άλλων καλλιτεχνικών ή ψυχαγωγικών εκδηλώσεων, εφόσον τα ζώα χρησιμοποιούνται με οποιονδήποτε τρόπο και για οποιονδήποτε σκοπό στο πρόγραμμά τους” (άρθρο 12, παρ. 2 του νόμου 4039/2012), απλώς υποθέτουμε πως στα πλαίσια της επιθυμίας τους να πουλήσουν προεκλογικά συνθήματα δεν διστάζουν να παραβιάσουν τον νόμο.
Επειδή δεν είναι η πρώτη φορά που δήμοι ανά την επικράτεια επιδεικτικά χρησιμοποιούν την ελληνική νομοθεσία όπως τους βολεύει και όπου τους βολεύει (παράδειγμα ο Δήμος Βόλου, ο οποίος χρησιμοποιεί ζώα για τον χριστουγεννιάτικο του διάκοσμο), και επειδή φοβόμαστε ότι σίγουρα δεν θα είναι και η τελευταία, καλούμε τον Δήμο Λαρισαίων ΑΜΕΣΑ να απομακρύνει τα ζώα από τον χώρο ή εφόσον δεν το πράξει καλούμε την Εισαγγελία Λάρισας να επέμβει αυτεπαγγέλτως και να προβεί σε όλες τις νόμιμες ενέργειες κατά παντός υπευθύνου”.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ