ΝΕΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΔΙΑΣΩΣΗΣ ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΟ

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η επιχείρηση ανδρών της 8ης ΕΜΑΚ και πυροσβεστών για την  προσέγγιση δύο ορειβατών που νωρίτερα το απόγευμα της Κυριακής ειδοποίησαν μέσω ασυρμάτου πως είχαν χάσει τον προσανατολισμό τους στον Όλυμπο.

Σύμφωνα με την σχετική ενημέρωση την ειδοποίηση δέχθηκε μέσω ασυρμάτου στις 16.35 η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης, ενώ οι συντεταγμένες που δόθηκαν κατηύθυναν τους διασώστες προς την περιοχή του Αγίου Αντωνίου, σε υψόμετρο 2.800 μέτρων.

Σε επικοινωνία της σελίδας με την Πυροσβεστική Υπηρεσία Λάρισας έγινε γνωστό πως οι ορειβάτες, που έχασαν τον προσανατολισμό τους λόγω της πυκνής ομίχλης που επικρατούσε στην περιοχή, ακολουθώντας τις οδηγίες μελών της ΕΟΔ επέστρεψαν στο καταφύγιο αναμένοντας πλέον την προσέγγισή τους από τα σωστικά συνεργεία.

Αξίζει να σημειωθεί πως και οι δύο ορειβάτες είναι καλά στην υγεία τους, ενώ σε βοήθειά τους επιχειρούν 10 διασώστες με 4 ειδικά εξοπλισμένα οχήματα, που αναμένεται να τους προσεγγίσουν αργότερα λόγω του δύσβατου της περιοχής αλλά και των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν.

Ειρήνη Παπουτσή

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ