ΒΓΑΙΝΕΙ ΑΠΟ ΤΗ ΦΥΛΑΚΗ Ο ΑΛ. ΑΓΓΛΟΥΠΑΣ

Αναπάντεχο χριστουγεννιάτικο «δώρο» στον μπον βιβέρ, που από πρωταγωνιστής στις κοσμικές στήλες βρέθηκε πίσω από τα κάγκελα

Αέρα ελευθερίας θα αναπνεύσει ξανά ο επιχειρηματίας Αλέξανδρος Αγγλούπας, που έχει προφυλακιστεί εδώ και 13 μήνες, κατηγορούμενος για την εμπλοκή του στη σπείρα των «Gipsy Kings» που φέρεται ότι ρήμαξε εκατοντάδες βίλες και σπίτια σε ακριβές περιοχές!

Ο ανακριτής διαφθοράς, που χειρίζεται την υπόθεση της «μαφίας των Ρομά», ανάβει με διάταξή του το πράσινο φως για την αποφυλάκισή του.

Σύμφωνα με τη διάταξη του ανακριτή, η προσωρινή κράτηση του Αλέξανδρου Αγγλούπα θα αντικατασταθεί με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της εμφάνισης σε αστυνομικό τμήμα δύο φορές τον μήνα, ενώ καλείται να καταβάλει εγγύηση ύψους 20.000 ευρώ. Και ενώ η ανακριτική διαδικασία ολοκληρώνεται, τις επόμενες ημέρες ο 41χρονος επιχειρηματίας, που κατέληξε από τη χλιδή της Μυκόνου και της Αράχοβας αρχικά στις Φυλακές της Χίου και στη συνέχεια, από τον περασμένο Μάιο, στο Ψυχιατρείο των Φυλακών Κορυδαλλού λόγω προβλημάτων υγείας, θα αφήσει πίσω του τη ζωή πίσω από τα κάγκελα. Οι εφιαλτικές στιγμές που πέρασε στο σωφρονιστικό κατάστημα τελειώνουν, τουλάχιστον ως τη δίκη του, όπου θα κριθεί αν θα επιστρέψει ή όχι στη φυλακή.

«Το ρολόι της Δικαιοσύνης άρχισε να λειτουργεί για τον Αλέξανδρο Αγγλούπα. Μετά από 13 μήνες στη φυλακή η δικογραφία της υπόθεσης έκλεισε χωρίς να προκύψει κάποιο νέο στοιχείο σε βάρος του εντολέα μου. Ο ανακριτής έκρινε πως δεν συντρέχουν οι προϋποθέσεις ώστε να παραμείνει προσωρινά κρατούμενος» τόνισε στην «Espresso» ο συνήγορός του Χρήστος Στάθης (μικρή φωτό).

Πάνω από 2.000 κλοπές

Ο κατηγορούμενος, που είχε κριθεί προφυλακιστέος μετά την απολογία του στον ανακριτή τον περασμένο Νοέμβριο, φέρεται ότι είχε ρόλο-κλειδί στο κύκλωμα των Ρομά, που κατηγορούνται για περισσότερες από 2.000 κλοπές σε σπίτια και καταστήματα, από τα οποία αφαιρούσαν από κοσμήματα μεγάλης αξίας, λίρες και τιμαλφή έως ηλεκτρικές συσκευές! Σύμφωνα με τη δικογραφία που έχει σχηματιστεί, στον 41χρονο Αγγλούπα αποδίδεται διπλός ρόλος, καθώς φέρεται ότι λειτουργούσε αφενός ως κλεπταποδόχος για τα πανάκριβα «λάφυρα» της συμμορίας των Ρομά και αφετέρου ότι τροφοδοτούσε τη σπείρα με πληροφορίες αναφορικά με τους επόμενους στόχους της.

Μάλιστα, οι κατηγορούμενοι ληστές φέρεται ότι του έστελναν λίγη ώρα μετά τις κλοπές φωτογραφίες με τα κλοπιμαία μέσω… Viber προκειμένου να εκτιμήσει την αξία τους! Οπως προκύπτει από τις απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες στη δικογραφία, οι αστυνομικοί τον είχαν θέσει υπό στενή παρακολούθηση από τον Αύγουστο του 2016, καταγράφοντας κάθε τηλεφωνική συνομιλία του.

Σε κάποιες από αυτές τις συνομιλίες ο Αλέξανδρος Αγγλούπας φέρεται ότι διαπραγματεύεται την αγορά κλεμμένων ρολογιών και κοσμημάτων και τη μεταπώλησή τους, ενώ ζητά από πολλούς από τους συνομιλητές του να τον ενημερώνουν σε περίπτωση που «έπεφταν στα χέρια τους» πολύτιμοι λίθοι και επώνυμα ρούχα. Ο ίδιος, ωστόσο, φέρεται ότι υποστήριξε μεταξύ άλλων στην απολογία του πως δεν γνώριζε ότι πρόκειται για κλοπιμαία, και παραδέχτηκε ότι είχε επικοινωνία με δύο από τους κατηγορουμένους, χωρίς ωστόσο να γνωρίζει πως εμπλέκονταν σε εγκληματική οργάνωση.

Πριν από τη σύλληψή του ο γνωστός μπον βιβέρ, που συνοδευόταν πάντα από εντυπωσιακές παρουσίες (τον Νοέμβριο του 2016 παντρεύτηκε στη φυλακή την αγαπημένη του Ολγα Ζαπουνίδου), ήταν μόνιμος θαμώνας στην Ψαρού με πριβέ «πρώτη ξαπλώστρα κύμα», έκανε ατέλειωτες βόλτες με το τζετ σκι από παραλία σε παραλία, οδηγούσε πανάκριβα αυτοκίνητα και τα Σαββατοκύριακα του χειμώνα έδινε το «παρών» στην Αράχοβα.

ΟΙ ΕΡΩΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΜΦΩΝΟ ΣΥΜΒΙΩΣΗΣ ΣΤΗ ΓΑΔΑ

Για πολλά χρόνια ο Αλέξανδρος Αγγλούπας απασχολούσε τις κοσμικές στήλες ως μπον βιβέρ με ιδιαίτερη αδυναμία στον λουλουδοπόλεμο, στις όμορφες γυναίκες και στα πανάκριβα αυτοκίνητα.

Ο πρώτος μεγάλος έρωτάς του που έγινε γνωστός ήταν με τη γυμνάστρια του «Πρωινού Καφέ» Γιάννα Νταρίλη. Αργότερα έκανε σχέση με την τραγουδίστρια Εύα Μιλλή και στη συνέχεια μπήκε στη ζωή του η εκρηκτική αοιδός Σάσα Μπάστα.

Η γυναίκα, ωστόσο, που έμελλε να κλέψει την καρδιά του για καιρό και να τον κάνει να σκεφτεί ακόμη και τον γάμο ήταν το μοντέλο Ολγα Φαρμάκη. Η γνωριμία τους έγινε στις αρχές του 2007 και η σχέση τους κράτησε έως τα μέσα του 2010, ενώ σημαδεύτηκε από ένα αιματηρό επεισόδιο.

Λίγο καιρό μετά τον χωρισμό τους -και ενώ γίνονταν μεταξύ τους προσπάθειες επανασύνδεσης-, ένα μοιραίο βράδυ τον Νοέμβριο του 2011 ο Αλέξανδρος την επισκέφθηκε στο σπίτι της και το όπλο (που είχε νόμιμα στην κατοχή του) εκπυρσοκρότησε, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί η αδελφή της Ολγας Γωγώ Φαρμάκη.

Τα πέντε τελευταία χρόνια στη ζωή του Αλέξανδρου πρωταγωνιστεί η όμορφη Ολγα Ζαπουνίδου, με την οποία γνωρίστηκε στην εταιρία γυναικείων ενδυμάτων της οικογένειάς του όταν εκείνη έπιασε δουλειά ως υπεύθυνη πωλήσεων. Τον Νοέμβριο του 2016, και ενώ είχε ήδη συλληφθεί για τον ρόλο του στην υπόθεση της «μαφίας των Ρομά», ο Αλέξανδρος υπέγραψε σύμφωνο συμβίωσης με την αγαπημένη του στα κρατητήρια της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής μία μέρα πριν γίνει η μεταγωγή του στις Φυλακές της Χίου.

espressonews.gr – Ντέμη Ντάβαρη

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ