ΧΡ. ΚΕΛΛΑΣ: ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

«Έχω πει και στο παρελθόν, συμμετέχοντας στον προσυνεδριακό μας διάλογο, πως δεν μπορούμε ως Έθνος, ως λαός, ως κοινωνία, να μιλούμε για αναγέννηση της χώρας και έξοδο από την κρίση των τελευταίων οχτώ χρόνων, αν δεν αναμορφώσουμε πλήρως το εκπαιδευτικό μας σύστημα.

Αν δεν αντιληφθούμε πως όλα είναι θέμα Παιδείας.

Απέναντι στις ιδεοληψίες της κυβέρνησης και στις διαλυτικές της πολιτικές, αντιτείνουμε ξεκάθαρα πως στηρίζουμε τη Δημόσια Παιδεία και το Δημόσιο Σχολείο, που είναι ο βασικός πυλώνας της Εκπαίδευσης και κύριος μηχανισμός κοινωνικής κινητικότητας.

Στηρίζουμε και εμπιστευόμαστε τον Έλληνα εκπαιδευτικό και το έργο του.

Στηρίζουμε τη συνεχή προσπάθεια για βελτίωση, είμαστε υπέρ της Αξιολόγησης και θέλουμε ένα Ελεύθερο – Ανοιχτό Σχολείο».

Με τα λόγια αυτά, μιλώντας στο 11ο Συνέδριο της ΝΔ, ο αν. Τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της ΝΔ, βουλευτής Ν. Λάρισας κ. Χρήστος Κέλλας, περιέγραψε τις βασικές κατευθύνσεις του εκπαιδευτικού προγράμματος της ΝΔ, εξηγώντας παράλληλα τον στόχο που υπηρετεί:

«Ένα Ελεύθερο – Ανοιχτό Σχολείο, ακριβώς το αντίθετο με αυτό που συμβαίνει σήμερα, αφού  το ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα είναι από τα πλέον συγκεντρωτικά στην Ευρώπη.

Θέλουμε μεγαλύτερη ελευθερία στην οργάνωση των σχολικών μονάδων.

Στη διαχείριση των πόρων.

Στην επιλογή διδακτικών μεθόδων, ακόμη και συγγραμμάτων.

Σχολεία ελεύθερα που να μην “συνθλίβονται” από παρεμβάσεις του Υπουργείου  και να ξεφεύγουν από την “τυραννία” του ασφυκτικού ωρολόγιου προγράμματος».

Συνεχίζοντας την ομιλία του ο Λαρισαίος πολιτικός επεσήμανε πως,

«αν είμαστε υποχρεωμένοι να κάνουμε κάτι, αυτό είναι η επαναφορά της κοινής λογικής σε έναν χώρο, τον χώρο της Παιδείας, που ταλαιπωρείται όσο κανείς από αγκυλώσεις και ιδεοληψίες, αναγνωρίζοντας ότι η Δημόσια Παιδεία, το Δημόσιο Σχολείο, το Δημόσιο Πανεπιστήμιο είναι το μόνο καταφύγιο των λιγότερο προνομιούχων οικογενειών, για να ξεφύγουν τα παιδιά τους από το περιθώριο.

Στόχος θα πρέπει να είναι η κοινωνία του αύριο, τα επαγγέλματα του αύριο.

Ένα δημόσιο σχολείο, ελεύθερο, ανοιχτό, δημιουργικό, που να δίνει ευκαιρίες κυρίως στους αδύναμους, να χτίζει χαρακτήρες, να αντιμετωπίζει τις ανισότητες, με στήριξη στους εκπαιδευτικούς, με επιμόρφωσή τους, γιατί αυτοί είναι που γνωρίζουν καλύτερα τα πραγματικά προβλήματα των δημόσιων σχολείων.

Θέλουμε να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις επιστροφής όλου του ανθρώπινου επιστημονικού δυναμικού, όλων των λαμπρών μυαλών που τα τελευταία χρόνια αναγκάστηκαν να μεταναστεύσουν».

Καταλήγοντας ο κ. Κέλλας σημείωσε πως,

«Πέφτει σε μας πάλι ο κλήρος.

Ακριβώς όπως συνέβη σε όλες τις κρίσιμες στιγμές στην ιστορία αυτού του κράτους.

Είναι η δική μας παράταξη αυτή που καλείται για μια ακόμη φορά, να οδηγήσει τη χώρα στη θέση που τις αξίζει.

Απέναντι σε όσους θέλουν να κρατήσουν την Ελλάδα δέσμια του παλαιοκομματισμού και των αναχρονιστικών, ξοφλημένων, ιδεολογικών τους αντιλήψεων, εμείς προτάσσουμε το νέο, το άξιο, το καινοτόμο, το ευρωπαϊκό.

Όλοι εμείς, δηλώνουμε στρατιώτες της μεγάλης κεντροδεξιάς παράταξης, έτοιμοι για την μάχη της επόμενης μέρας.

Της επόμενης μέρας που θα βρει τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο τιμόνι της χώρας, για να εφαρμόσει το πρόγραμμα το οποίο όλοι μαζί υπογράφουμε σήμερα».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ