ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ, ΤΗ ΔΙΑΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ

Με αφορμή το χθεσινό ρεπορτάζ του paidis.com για τα όσα συζητήθηκαν στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Τυρνάβου σχετικά με τις αναθέσεις έργων από τη δημοτική αρχή, την πληρωμή οφειλών και την δικαστική αντιμετώπιση προσφυγών στη δικαιοσύνη προμηθευτών του δήμου,

στελέχη της δημοτικής αρχής που επικοινώνησαν με τη σελίδα επισημαίνουν ότι πολύ σωστά αναδείχθηκε στο θέμα η παραδοχή ότι όλα βρίσκονται στην εφαρμογή “Διαύγεια”.

“Οποιος θέλει να ενημερωθεί δεν έχει παρά να πληκτρολογήσει τη διεύθυνση: tirnavos.gr και να αναζητήσει σε αυτή όλα όσα αφορούν τη λειτουργία του δήμου” σημείωσε στέλεχος της δημοτικής αρχής προχωρώντας και σε μία αναλυτική περιγραφή της διαδικασίας που απαιτείται για να φτάσει κάποιος στην “πηγή” της ενημέρωσης.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε:

“Οποιος επιθυμεί πληκτρολογεί τη διεύθυνση tirnavos.gr. Στη συνέχεια κατεβαίνει στην αρχική σελίδα του δήμου μέχρι να βρει κάτω δεξιά τη μπάρα “ψάξε στη Διαύγεια”. Πατώντας με τον κέρσορα πάνω στη μπάρα μπαίνει στη σελίδα στην οποία μπορεί να δει όλες τις πληροφορίες.

Εκεί αν πατήσει πάνω στην ένδειξη “άνοιγμα αρχείου” έχει μπροστά του την κάθε πληροφορία ξεχωριστά και φυσικά όλες τις πληροφορίες που αφορούν τις πληρωμές, τις αποφάσεις, τις αναθέσεις, τις κανονιστικές πράξεις, τις προσλήψεις και κάθε τί που αφορά τη λειτουργία του δήμου Τυρνάβου”.

Το ίδιο στέλεχος της δημοτικής αρχής σημείωσε χαρακτηριστικά:

“Με δεδομένο ότι όλα είναι στο φως δεν υπάρχει πλέον λόγος να διαμαρτύρεται κάποιος ότι δεν έχει στοιχεία ή ότι δεν γνωρίζει τις αναθέσεις και τις πληρωμές του δήμου.

Είναι όλα τόσα απλά μπροστά του που ο κάθε θόρυβος και η προσπάθεια να ρίξει λάσπη πέφτουν στο κενό.

Πέρασαν οι εποχές του μαυρογιαλούρου και της σκοτεινής διαχείρισης”

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ