ΔΕΝ ΘΑ ΕΜΠΛΑΚΟΥΜΕ ΣΕ ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΔΙΑΜΑΧΕΣ ΜΕ ΔΗΜΟΤΕΣ

Ανοικτή επιστολή που υπογράφει ο Στέλιος Γ. Ροντούλης επικεφαλής της “Δράσης Πολιτών”

Κύριε πρόεδρε του Δημοτικού Συμβουλίου Τυρνάβου
Με πρόσφατη επιστολή σας στον Τύπο, ζητάτε τη συνδρομή των δημοτικών συμβούλων της “Δράσης Πολιτών”, προκειμένου να κινηθείτε δικαστικά εναντίον του κ. Κουβέλα Νίκου, εξαιτίας της έντασης που προκλήθηκε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου κατά τη συνεδρίαση της 18ης Δεκεμβρίου τρέχοντος έτους.

Τούτου δοθέντος, και αφού σας ευχαριστήσω ως αιρετός για τα καλά σας λόγια, επιτρέψτε μου να προχωρήσω στις ακόλουθες επισημάνσεις:
Α) Το πολιτικό ήθος και η ευπρέπεια των συμβούλων της “Δράσης Πολιτών” δεν τους επιτρέπουν να εμπλακούν σε ένα ζήτημα που καιρό τώρα ταλανίζει τη δημοτική παράταξη της “Συμπολιτείας”, επικεφαλής της οποίας είναι ο κ. Σαρχώσης.

Τα εσωτερικά προβλήματα της “Συμπολιτείας” αφορούν τα μέλη της και μόνο. Ο κ. Κουβέλας υπήρξε υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος του κ. Σαρχώση και τώρα τον κατηγορείτε για φασιστική νοοτροπία και πρακτική. Η εκτόξευση των κατηγοριών αυτών είναι δικαίωμά σας, όμως είναι και δικό μας δικαίωμα η αποφυγή οιασδήποτε ανάμειξης στα εσωτερικά θέματα μιας άλλης δημοτικής παράταξης.

Β) Οι δημοτικοί σύμβουλοι της “Δράσης Πολιτών” ποτέ δεν θα εμπλακούν σε δικαστικές διαμάχες με άλλους αιρετούς ή δημότες.Αυτή είναι μια απαράβατη πολιτική αρχή του δικού μας Συνδυασμού, την οποία θα τηρήσουμε απαρέγκλιτα.Ελπίζω να τη σεβαστείτε και ο ίδιος προσωπικά.

Γ) Όταν ένας δημότης δηλώνει πως αγωνίζεται για την αξιοπρέπεια της οικογενείας του, η “Δράση Πολιτών” δεν έχει καμιά διάθεση να αντιπαρατεθεί μαζί του στις δικαστικές αίθουσες. Σεβόμαστε απλά τις οικογενειακές του ευαισθησίες, ακόμη και όταν τις εκδηλώνει θορυβωδώς ή με αχρείαστη ένταση.

Συνεπώς, η δημοτική ομάδα της “Δράσης Πολιτών” θα σεβαστεί εμπράκτως τις δημοκρατικές ευαισθησίες και παραδόσεις της κοινής γνώμης του Τυρνάβου και δεν θα συνδράμει οποιαδήποτε νομικού περιεχομένου ενέργεια εκδηλωθεί από τη δημοτική αρχή εναντίον του κ. Κουβέλα,αλλά και εναντίον οποιουδήποτε άλλου δημότη.

Βεβαίως, κάθε δημοτική παράταξη μπορεί να ακολουθήσει τη δική της αντίληψη πραγμάτων, εμείς όμως είμαστε υποχρεωμένοι να εφαρμόσουμε τις δικές μας απόψεις και να κριθούμε για αυτό από τον κόσμο του Τυρνάβου.

Μπορούμε να αντιληφθούμε τις θέσεις της μειοψηφούσης δημοτικής αρχής, αλλά αυτό δεν σημαίνει και ότι θα τις υιοθετήσουμε. Εμείς θα χαράξουμε τον δικό μας δρόμο και εσείς τον δικό σας.Οι δημότες θα μας κρίνουν.

Τύρναβος,20/12/2017.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ