ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΤΩΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΨΙΧΟΥΛΑ “ΝΕΑΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ”!

Ανακοίνωση της οργάνωσης Λάρισας της Λαϊκής Ενότητας

H Υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου ανακοίνωσε ότι θα χορηγηθεί “έκτακτη οικονομική ενίσχυση” 400 ευρώ σε κάθε άνεργο, εγγεγραμμένο αλλά μη επιδοτούμενο στον ΟΑΕΔ, ηλικίας 18 έως 24 ετών. Ονομάστηκε μάλιστα και επίδομα “νεανικής αλληλεγγύης” επικοινωνιακά στη νεόκοπη κυβερνητική γλώσσα του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο πρωθυπουργός μάλιστα είπε ότι με αυτή την ενίσχυση και τα νέα προγράμματα αντιμετώπισης της ανεργίας η κυβέρνησή του σκοπεύει να φέρει ξανά την ελπίδα στο προσκήνιο για τη νεολαία…

Δεν υποτιμούμε ότι κάθε ευρώ στην τσέπη ενός ανέργου και ειδικά ενός νέου ανέργου είναι σημαντικό, αν και ένα τέτοιο επίδομα-χαρτζιλίκι είναι κατά πολύ ανεπαρκές να ικανοποιήσει ακόμα και τις πάγιες ανάγκες των νέων σήμερα. Δεν ξεχνάμε όμως και πώς αυξήθηκε η ανεργία, ειδικά των νέων, πώς κόπηκε το επίδομα ανεργίας για πολλούς ανέργους και άνεργες, πώς περιορίστηκε χρονικά για τους υπόλοιπους.

Όλα αυτά έγιναν με την πολιτική των μνημονίων που εκτόξευσε την ανεργία στο 27% και την ανεργία των νέων σε ποσοστά άνω του 50%, που οδήγησε εκατοντάδες χιλιάδες νέους στη μετανάστευση και την κατάθλιψη, που σκότωσε την ελπίδα…Τα ίδια μνημόνια, δηλαδή, που υλοποιεί η νεομνημονιακή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ μαζί με αυτά που ψήφισε η ίδια τον Αύγουστο του 2015 μαζί με τους παλιούς μνημονιακούς ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-Ποτάμι-Ένωση Κεντρώων. Όλοι αυτοί μαζί τραυμάτισαν σοβαρά την ελπίδα που φάνηκε στους δρόμους και τις πλατείες σε όλους τους αγώνες από το 2010 έως το 2015.

Δεν ζητάμε ελεημοσύνη εφάπαξ παροχών με ψίχουλα μόνο όταν κρίνει ο κάθε υπουργός ή κυβέρνηση ότι “βγήκαν οι δημοσιονομικοί στόχοι” και τα αιματοβαμμένα πλεονάσματα προς όφελος του κεφαλαίου και των δανειστών μας. Δεν θέλουμε σοσιαλφιλελεύθερες πολιτικές του “διχτυού κοινωνικής ασφάλειας” που ενώ καταργεί το κοινωνικό κράτος και τα κοινωνικά επιδόματα για όλη την κοινωνία, δίνει ψίχουλα στους πιο φτωχούς για να μην εξαθλιωθούν εντελώς. Τέτοιες “κεντροαριστερές” πολιτικές τύπου Μπλερ και Σημίτη τις υλοποίησε το εκσυγχρονιστικό ΠΑΣΟΚ 20 χρόνια πριν το ΣΥΡΙΖΑ, τότε άρχισε η τραγωδία, τώρα ολοκληρώνεται ως δήθεν “αριστερή” φάρσα…

Ζητάμε πλήρη κοινωνικά επιδόματα για εργαζόμενους /ες και άνεργους-άνεργες. Ζητάμε επίδομα ανεργίας για όσους/ες βρίσκονται στην ανεργία και για όσο διάστημα βρίσκονται, επίδομα ίσο με τον κατώτερο μισθό, αύξηση του κατώτερου μισθού στα 751 ευρώ και κατάργηση της ξεφτίλας του υποκατώτατου μισθού για εργαζόμενους κάτω των 25 ετών.

Αγωνιζόμαστε για έναν άλλο δρόμο για την κοινωνία και τη νεολαία χωρίς μνημόνια, λιτότητα, χρέη, ένα δρόμο με αξιοπρέπεια εκτός ΟΝΕ και σε ρήξη με την ΕΕ, χωρίς ντόπιους και ξένους δυνάστες, χωρίς ανεργία, πόλεμο και ρατσισμό.

Τα ζητάμε και αγωνιζόμαστε για αυτά. Γιατί ελπίδα δεν είναι το να περιμένεις την ελεημοσύνη κάθε υπουργού και κυβέρνησης. Η ελπίδα γεννιέται μέσα στους αγώνες της γενιάς μας!

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ