ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΗΣ ΜΙΚΤΗΣ ΧΟΡΩΔΙΑΣ ΤΟΥ ΔΩΛ

Συμμετέχουν η Παιδική Χορωδία του ΔΩΛ και Ορχηστρικό Σύνολο

Ένα γιορταστικό επίκαιρο πρόγραμμα περιλαμβάνει η μεγάλη χριστουγεννιάτικη συναυλία που θα δώσει η Μικτή Χορωδία του ΔΩΛ με τη συμμετοχή της Παιδικής Χορωδίας, της Παιδικής ”Προχορωδίας” του ΔΩΛ και Ορχηστρικού Συνόλου, με διευθυντή τον Δημήτρη Καρβούνη, το Σάββατο, 23 Δεκεμβρίου 2017, στις 8:00 μ. μ.,

στην Αίθουσα Συναυλιών του ΔΩΛ. Η συναυλία εντάσσεται στα πλαίσια των εορταστικών εκδηλώσεων που οργανώνουν ο Δήμος Λαρισαίων, η Αντιδημαρχία Πολιτισμού και το ΔΩΛ για τις γιορτινές μέρες του Δωδεκαημέρου. Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος με τη γιορταστική τους συναυλία, οι χορωδίες ΔΩΛ θα στείλουν τις ευχές τους για τις άγιες μέρες, παρουσιάζοντας στο κοινό της πόλης μας ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον πρόγραμμα που ετοίμασαν με πολύ ενθουσιασμό, αγάπη και μεράκι και το οποίο περιλαμβάνει αποσπάσματα από έργα σπουδαίων συνθετών και κλασσικά χριστουγεννιάτικα τραγούδια απ’ όλο τον κόσμο.

Ειδικότερα, θα παρουσιαστεί ολόκληρη η Καντάτα των Χριστουγέννων “Παιδίον εγεννήθη ημίν”(BWV 142) του J. S. Bach καθώς και αποσπάσματα από έργα των: W. A. Mozart, Antonio Vivaldi, G. F. Händel, Henry Purcell, Pal Esterhazy, Franz Schubert κ.α. Μεγάλα έργα που με την υπέροχη μουσική τους αποδίδουν το πραγματικό νόημα της ενανθρώπισης του Θεανθρώπου.

Ως σολίστ μετέχουν η Αμαλία Σδρόλια και τα μέλη της χορωδίας Αστέρης Τσέτσιλας και Θόδωρος Νικολαΐδης. Η Μικτή Χορωδία του ΔΩΛ, μετά τις εξαιρετικές εμφανίσεις της στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, το Ορχηστρικό Σύνολο που το απαρτίζουν εξαίρετοι, καταξιωμένοι μουσικοί της πόλης μας και η Παιδική Χορωδία του ΔΩΛ, με το μαέστρο τους Δημήτρη Καρβούνη, φιλοδοξούν να προσφέρουν μια όμορφη και συνάμα κατανυκτική γιορτινή βραδιά, μέσα απ’ τις υπέροχες συνθέσεις που γράφτηκαν για τη μεγάλη γιορτή της Χριστιανοσύνης.

Πριν την έναρξη και μετά το πέρας της συναυλίας στον αίθριο χώρο του Ωδείου, σύνολο μαθητών της σχολής Βιολοντσέλου του ΔΩΛ (τάξη Νίκου Νικολαΐδη) θα παίξει χριστουγεννιάτικες μελωδίες.

Η προπώληση των εισιτηρίων θα γίνεται στο ΔΩΛ κατά τις μέρες: Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή & Σάββατο (20, 21 22 & 23/12ου) 10 – 12 π. μ. και 6 – 8 μ.μ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ