ΑΘΟΡΥΒΑ ΚΑΙ ΜΕ ΣΥΝΕΣΗ ΕΡΓΑΖΕΤΑΙ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

Ανακοίνωση της παράταξης ΣυνΠολιτεία

Πέρασαν τρία χρόνια και κάτι από την ήμερα που εκλεχτήκαμε Δημοτική Αρχή συμμετέχοντας όλοι σε έναν συνδυασμό που μας ενέπνεε και μας οδηγούσε με όραμα πάντα το καλό των πολιτών.

Τα καταφέραμε καλύτερα από ότι υπολογίζαμε μέσα σε συνθήκες αβέβαιης πολιτικής και οικονομικής κατάστασης διότι μείναμε ενωμένοι, στα δύσκολα  και ας είμαστε μειοψηφία στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Μείναμε ενωμένοι διότι στον αγώνα για προσφορά δεν χωρούν ιδεοληψίες και προσωπικές πολιτικές. Δεν χωρούν εμμονές του παρελθόντος που οδηγούσαν την τοπική αυτοδιοίκηση στη στασιμότητα.

Μείναμε ενωμένοι και ας είμαστε μειοψηφία. Μειοψηφία που κατάφερε όσα δεν κατάφεραν οι πλειοψηφίες όλα αυτά τα χρόνια.

Μια Δημοτική Αρχή της μειοψηφίας που τόλμησε και  απάλλαξε τους πολίτες από το τέλος 80% και με  επίμονη στρατηγική κατάφερε να ψηφισθεί ρύθμιση από τη Βουλή και πλέον η απαλλαγή ισχύει σε όλη τη χώρα.

Μια Δημοτική Αρχή της μειοψηφίας που από τα πρώτα που αντιμετώπισε ήταν το εκρηκτικό πρόβλημα στα νεκροταφεία του Δήμου και άμεσα προχώρησε σε έργα στα νεκροταφεία Τυρνάβου, Αμπελώνα και Δαμασίου.

Μια Δημοτική Αρχή της μειοψηφίας που διεκδίκησε το έργο του φυσικού αερίου και το κέρδισε.

Μια Δημοτική Αρχή της μειοψηφίας που διεκδίκησε την βάση ΕΚΑΒ και την κέρδισε.

Μια Δημοτική Αρχή της μειοψηφίας  που διεκδίκησε μόνιμες θέσεις εργασίας και τις κέρδισε.

Μια Δημοτική Αρχή της μειοψηφίας  που αντιμετώπισε γρήγορα και ουσιαστικά τις ζημιές από τις πλημμύρες το 2016

Μια Δημοτική Αρχή της μειοψηφίας που αναβάθμισε  εν μέσω κρίσης όλες τις κοινωνικές δομές και δημιουργεί νέες όπως το Κέντρο Κοινότητας και το παράρτημα Ρομά.

Μια Δημοτική Αρχή της μειοψηφίας που ισορρόπησε τα οικονομικά και πλέον τα λογιστικά του Δήμου εμφανίζουν θετικό πρόσημο.

Μια Δημοτική Αρχή της μειοψηφίας που παλεύει να τεθεί ο δήμος σε σωστή λειτουργία πληρώνοντας αμαρτίες του παρελθόντος από τις προηγούμενες Δημοτικές Αρχές.

Έχουμε ήδη ένα Δήμο νοικοκυρεμένο από την μειοψηφία. Ένας Δήμος που το τελευταίο χρονικό διάστημα υλοποιεί τόσα έργα και θα γίνουν και άλλα παρά τις κωλυσιεργίες στη ψήφιση του προϋπολογισμού.

Όπως η υπαγωγή του έργου αποχέτευσης της πόλης του Αμπελώνα σε καθεστώς ΄΄συνεχιζόμενου έργου’’ αντιμετωπίζοντας αποτελεσματικά το ενδεχόμενο απένταξης του έργου και τις όποιες αρνητικές συνέπειες θα είχε μια τέτοια εξέλιξη.

Όπως το μεγάλο έργο αντιπλημμυρικής θωράκισης του Δήμου με εργολαβία ύψους 800.000 ευρώ (650.000 από ΠΔΕ και 150.000 από ίδιους πόρους.

Όπως το έργο αποκατάστασης οδικού δικτύου ύψους 300.000 ευρώ από ΠΔΕ που αφορά ασφαλτοστρώσεις στον Τύρναβο και Αμπελώνα.

Όπως οι ανακατασκευές σκεπών σε πέντε σχολεία του Δήμου.

Όπως η ανακαίνιση του κτιρίου του Εμμανουηλείου Πνευματικού Κέντρου και η δημιουργία συνεδριακών χώρων που ήδη χρησιμοποιούνται από φορείς και πολίτες.

Μια  Δημοτική Αρχή της μειοψηφίας που έχει κάνει τόσες έτοιμες  μελέτες για έργα που δεν είχαν οι δημοτικές αρχές τις πλειοψηφίας.

Όπως η μελέτη για τον κόμβο επί της εθνικής οδού Λάρισας Κοζάνης στο ύψος του βενζινάδικου Τσιγάνη.

Όπως η μελέτη της βορειοδυτικής παράκαμψης της πόλης του Τυρνάβου.

Όπως η μελέτη υδροδότησης του Βοτανοχωρίου.

Όπως η μελέτη αντικατάστασης των λαμπτήρων με λαμπτήρες LED αποτρέποντας έτσι τις επιπτώσεις από την επιβολή προστίμων για περιβαλλοντικούς λόγους και την μείωση της δαπάνης για τη ΔΕΗ.

Όπως η μελέτη για τα πράσινα σημεία στο Δήμο.

Όπως η εξασφάλιση της χρηματοδότησης της μελέτης του έργου διευθέτησης του χειμάρρου Καναρά στο Αργυροπούλι ύψους 300.000 ευρώ.

Έργα έτοιμα προς υλοποίηση  όταν ψηφιστεί ο προϋπολογισμός.

Μια δημοτική αρχή της μειοψηφίας  που στέκεται δίπλα στις παραγωγικές δυνάμεις του τόπου και οδηγεί τη προσπάθεια ανάδειξης των τοπικών προϊόντων.

Μια Δημοτική Αρχή της μειοψηφίας που καθημερινά είναι μέσα στην πραγματικότητα των προβλημάτων και τα αντιμετωπίζει αθόρυβα και με σύνεση.

Αυτά είναι τα λίγα στα οποία μπορούμε να αναφερθούμε σε μια ανακοίνωση αλλά δεν νομίζετε ότι είναι παρά πολλά για μια Δημοτική Αρχή μειοψηφίας.

Στα μάτια ορισμένων πολιτικάντηδων είμαστε μειοψηφία!

Στα μάτια του κόσμου όμως φαίνεται  ποιος είναι ποιος!

Ακόμη και όταν κάποιοι φροντίζουν να υπάρχει στα Δημοτικά Συμβούλια ένταση προερχόμενη από τρίτους για να χαθεί το ηθικό πλεονέκτημα της Δημοτικής Αρχής στα μάτια του κόσμου, το μόνο που πετυχαίνουν είναι να επισπεύδουν τον δικό τους ξεπεσμό.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ