Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ – ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΕΛΜΕ ΛΑΡΙΣΑΣ

Χαιρετίζουμε τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες που με τη συμμετοχή τους στην εκλογική διαδικασία δήλωσαν την  στήριξή τους  στο σωματείο μας, την ΕΛΜΕ Λάρισας.

Αποτελεί  αδήριτη  ανάγκη η σταθερή και μαχητική υποστήριξη των αγωνιστικών πρωτοβουλιών και παρεμβάσεων  του σωματείου ενάντια  στην αντιεκπαιδευτική και αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, στο πλαίσιο και των μνημονιακών συμφωνιών με ΕΕ-ΔΝΤ-ΕΚΤ.

Ευχαριστούμε  τους  συναδέλφους  που  με  την  ψήφο τους   συνέβαλαν  στην  ενίσχυση της Αγωνιστικής Παρέμβασης-Συνεργαζόμενοι   ( 363 ψήφοι και 24,88% από 316 και 22,97% το 2016), δίνοντας μας  δύναμη  να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας για μια ΕΛΜΕ που θα παρεμβαίνει, θα ενημερώνει, θα αναδεικνύει τις δίκαιες διεκδικήσεις και θέσεις του κλάδου, θα ενώνει αγωνιστικά για την  υπεράσπιση του  σχολείου  και του εκπαιδευτικού. Για το  ξεπέρασμα  της  κατάστασης  αδράνειας, τις λογικές της συνδιαχείρισης  και  ανάθεσης  που   σπρώχνουν την  ΕΛΜΕ  σε  ρόλο θεατή και συνένοχου στην αντιεκπαιδευτική πολιτική.

Θα συνεχίσουμε πιο δυναμικά και πιο αποφασιστικά τον αγώνα για μια δημοκρατική λειτουργία προσανατολισμένη στις Γενικές Συνελεύσεις και την ενεργοποίηση εκ νέου των συναδέλφων, για να ξεκινήσει τώρα μια μεγάλη αντεπίθεση υπεράσπισης του δημόσιου σχολείου και προώθησης των διεκδικήσεων του κλάδου.

Για μια ΕΛΜΕ κομμάτι του ευρύτερου κινήματος των εργαζομένων, ενάντια στα μέτρα της 3ης αξιολόγησης, το σύνολο των μνημονιακών προαιτουμένων και της αντιλαϊκής πολιτικής.

Πρώτο αποφασιστικό βήμα η αντιπαράθεση με την κυβέρνηση για το 30ωρο και όσα συμφώνησε με ΟΟΣΑ. Να οργανωθεί η άμεση πρώτη απάντηση του κλάδου. Να απαιτηθεί από την  ΟΛΜΕ να προκηρύξει τώρα Γ.Σ. των ΕΛΜΕ και Γ.Σ. προέδρων για να  απαντήσει ο κλάδος αποφασιστικά και αγωνιστικά.