ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ  ΣΤΗΝ ΕΛΜΕ

Χαιρετίζουμε και ευχαριστούμε τους συναδέλφους που στις εκλογές για την ανάδειξη νέου ΔΣ της  ΕΛΜΕ μας στήριξαν με την ψήφο τους, αναγνωρίζοντας έμπρακτα τη δράση και τη συνέπεια μας και δήλωσαν έτσι την πίστη τους στην αναγκαιότητα να αλλάξει πορεία το συνδικαλιστικό κίνημα.

Η  εκλογή μας για δεύτερη συνεχή χρονιά στο νέο Δ.Σ. , αποδεικνύει τη σταθερή εκτίμηση και τη μεγαλύτερη  απήχηση  των  θέσεών μας στους συναδέλφους μας.

Θεωρούμε πως ο συσχετισμός δυνάμεων στην  ΕΛΜΕ παραμένει αρνητικός για την πορεία ανασύνταξης του κινήματος, για τη διεκδίκηση των απωλειών μας, για να μπει φραγμός στα νέα αντιλαϊκά μέτρα που ετοιμάζεται να φέρει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ.

Έχουμε δρόμο ακόμη μέχρι να απεγκλωβιστούν ακόμη περισσότεροι συνάδελφοι από τις δυνάμεις του παλιού και νέου  κυβερνητικού συνδικαλισμού και από αυτούς που ήταν μαζί τους τα προηγούμενα χρόνια σε κοινά ψηφοδέλτια  καλλιεργώντας αυταπάτες ότι μπορεί να υπάρξουν  φιλολαϊκές  λύσεις με κυβερνητική εναλλαγή.

Το επόμενο διάστημα πέρα από τον αντιαπεργιακό νόμο, έχουμε μπροστά μας σοβαρές εξελίξεις στον κλάδο (Νόμος για Λύκειο, Μνημόνιο για την Παιδεία, αύξηση ωραρίου, συγχωνεύσεις κτλ) και για αυτό χρειάζεται ετοιμότητα για άμεση και αποφασιστική απάντηση, για κλιμάκωση της πάλης.

Η επανεκλογή μας στο νέο ΔΣ , δίνει μεγαλύτερη ώθηση να συνεχίσουμε την προσπάθεια μας για να ενισχυθεί η γραμμή του ταξικού κινήματος και στον κλάδο μας. Εμείς θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις όχι μόνο για να εμποδίσουμε αυτές τις αρνητικές εξελίξεις στη ζωή μας και την εκπαίδευση, αλλά για να περάσει το συνδικαλιστικό κίνημα στην αντεπίθεση, να δυναμώσει η πάλη για τις διεκδικήσεις μας, για να δυναμώσει ο προσανατολισμός της σύγκρουσης στα σωματεία μας. Πρώτιστος στόχος μας είναι να αποκτήσουν ζωή και αγωνιστική δράση τα σωματεία μας, οι ΕΛΜΕ, ώστε να εξελιχθούν σε κύτταρα των μεγάλων ανατροπών που έχει ανάγκη σήμερα ο ελληνικός λαός.

Συνεχίζουμε πιο δυνατά!

Το κεφάλι ψηλά για το σχολείο και τη ζωή που μας αξίζει!

 

«Ο Λαός δε σώζεται, σώζει»          Ν. Καζαντζάκης