ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΤΗΣ Γ΄ ΤΑΞΗΣ ΤΟΥ 14ου ΓΕΛ ΛΑΡΙΣΑΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Γεμάτοι εμπειρίες και ευχάριστες αναμνήσεις επέστρεψαν στη Λάρισα οι μαθητές και οι μαθήτριες της Γ΄ τάξης  του 14ου Λυκείου από την τετραήμερη εκδρομή που πραγματοποίησαν στην Αθήνα από 14 έως 17 Δεκεμβρίου.

Στο πλαίσιο του Εκπαιδευτικού Προγράμματος «Ταξίδι στα Μονοπάτια της Ιστορίας: Όψεις της καθημερινής ζωής από την Αρχαιότητα έως σήμερα» επιχειρήθηκε οι μαθητές να προσεγγίσουν τους χώρους των μουσείων, να παρατηρήσουν τα εκθέματα και να αντλήσουν πληροφορίες για την καθημερινή ζωή των ανθρώπων στην Αρχαία Ελλάδα και τα νεότερα χρόνια.

Οι μαθητές επισκέφτηκαν την Ακρόπολη και το Μουσείο της, όπου ενημερώθηκαν για την ιστορία των φημισμένων εκθεμάτων της αποκτώντας μια σημαντική εμπειρία βιωματικής γνώσης της Αρχαίας Ελληνικής Ιστορίας, ενώ η προσέγγιση της καθημερινής ζωής των νεότερων χρόνων έγινε δια μέσου των πολύτιμων λαογραφικών Συλλογών του Μουσείου Μπενάκη και του Πολεμικού Μουσείου. Παράλληλα, η περιήγησή τους στο «΄Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος» και στην Εθνική Βιβλιοθήκη, η παρακολούθηση θεατρικής παράστασης καθώς και η επίσκεψη στην ιδιαίτερη, πολυμορφική και τρισδιάστατη έκθεση των έργων του μεγάλου ζωγράφου Vincent Van Gogh εντυπωσίασαν τους μαθητές και τους πρόσφεραν μοναδικές εμπειρίες.

Την εκδρομή συνόδευσαν οι καθηγητές Παπαδοπούλου Κ., Πουτσιάκα Ζ., και Κολτσίδας Χ., έχοντας την αμέριστη συμπαράσταση και άριστη συνεργασία της Δ/ντριας του Σχολείου κ. Κασσίδα Α. για την πραγματοποίηση και την επιτυχία της εκπαιδευτικής εκδρομής.                                                               

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ