ΔΡΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ: ΟΔΗΓΗΣΑΝ ΤΟ ΔΗΜΟ ΣΕ ΜΑΡΑΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΟΜΑΔΑ ΣΕ ΔΙΑΛΥΣΗ

Ανακοίνωση της παράταξης που υπογράφει ο επικεφαλής της Στ. Ροντούλης

Πέρασαν τρία χρόνια και κάτι, από την ημέρα που ανέλαβε τη διοίκηση του Δήμου Τυρνάβου μια ανίκανη τριανδρία.

Οι άνθρωποι αυτοί, θορυβωδώς ασύνετοι και ανίκανοι, οδήγησαν τον Δήμο σε μαρασμό και την δημοτική τους ομάδα σε διάλυση, έχοντας καταφέρει να χάσουν την πλειοψηφία στο Δημοτικό Συμβούλιο, καθώς τρεις συνετοί, ανιδιοτελείς και αδιάφθοροι δημοτικοί σύμβουλοι αποφάσισαν να αποστασιοποιηθούν από τη φαύλη διοίκηση της προαναφερόμενης τριανδρίας, για να περισώσουν την προσωπική τους αξιοπρέπεια.
Η τριανδρία, όμως, μένοντας αδιάσπαστα ενωμένη λόγω κοινών συμφερόντων και κοινής “κουτάλας”,συνέχισε ανελλιπώς το καταστροφικό της έργο,μολονότι οι δημότες βοούσαν για την ανεκδιήγητη ανικανότητά της.
Έτσι, στην αρχή φρόντισαν να εκμεταλλευθούν και να οικειοποιηθούν τους αγώνες που έγιναν από τους ίδιους τους πολίτες για την άρση του τέλους του 80% από την ύδρευση.Το τέλος αυτό έπαψε να ισχύει μετά από μια γενικευμένη αντίδραση όλων των παρατάξεων, όλων των Τυρναβιτών και σύσσωμου του δημοτικού συμβουλίου. Οι δημότες με τον αγώνα τους αδρανοποίησαν το 80% και όχι η περιώνυμη “τριώτα”.
Εν συνεχεία, η “μειοψηφούσα τριώτα” ξέχασε ότι το Δαμάσι χρειάζεται ένα νέο Κοιμητήριο και καθαρό πόσιμο νερό. Δεν μας προξενεί εντύπωση. Εδώ ξέχασαν να δηλώσουν όλο το χωριό ως πλημμυρόπληκτο, με το νέο Κοιμητήριο θα ασχολούνταν. Ξέχασαν ακόμη ότι το χωριό χρειάζεται αποχέτευση και βιολογικό καθαρισμό.
Επίσης, η “μειοψηφούσα τριώτα” δεν ντράπηκε να γίνει ο ντίλερ της εταιρείας διανομής φυσικού αερίου και να υπογράψει ένα αποικιοκρατικής μορφής συμφωνητικό μαζί της. Παραχώρησε δωρεάν δημοτική περιουσία, πρόσφερε δωρεάν γραμματειακή υποστήριξη και διαφήμιση και δεν σκέφτηκε να ζητήσει ως αντάλλαγμα ούτε τις συνδέσεις των δημοτικών κτηρίων με το φυσικό αέριο. Βέβαια , δεν σκέφτηκε ποτέ ότι ο Τύρναβος θα έπρεπε να συνδεθεί μέσω αγωγού από τη Γιάννουλη με το φυσικό αέριο.
Και έτσι φτάσαμε στη βάση του ΕΚΑΒ. Μια βάση υποστελεχωμένη που γίνεται πρόξενος συνεχών παραπόνων και διαμαρτυριών από τους δημότες, καθώς, όποτε τη χρειάζονται, αυτή είναι…απούσα για διαφόρους λόγους.Και βεβαίως ούτε λόγος να γίνεται από την “μειοψηφούσα τριώτα” για τους κινδύνους ασφαλείας που πολλαπλώς βίωσαν οι εργαζόμενοι του Κ.Υ. Τυρνάβου.
Η “μειοψηφούσα τριώτα” όμως δεν σταμάτησε εδώ το καταστροφικό της έργο.Έπρεπε να συνθλίψει και τους αγρότες.Και πράγματι πέτυχε το σκοπό της, χρησιμοποιώντας…Κουρεμπέ και Κόκκαλη.Οι αγρότες έχασαν χρήματα αποζημιώσεων που δικαιούνταν, γέμισαν με ψεύτικες υποσχέσεις και η “τριπλέτα” συνέχισε τα τραπεζώματα.Άλλωστε, οι Τυρναβίτες πληρώνουν.
Όμως, το πράγμα δεν σταματά εδώ. Όταν η “τριπλέτα” διαχειρίστηκε το μεγάλο χιόνι, πιάστηκε εντελώς απροετοίμαστη και ο Δήμος γνώρισε χαοτικές καταστάσεις. Πολίτες, καταστηματάρχες,παραγωγοί φώναζαν και οδύρονταν,αλλά η τριώτα “άφαντη”. Όπως άφαντη είναι και στην Καθαριότητα. Οι κάδοι το καλοκαίρι ζέχνουν και το χειμώνα βρίσκονται σε..περιπλάνηση. Λύση όμως έδωσε η “τριπλέτα”: Κατήργησε το αμαξοστάσιο στον Αμπελώνα και το μπάχαλο διογκώθηκε. Όσον αφορά δε στα αδέσποτα σκυλιά, η “τριπλέτα” ξέχασε να κάνει εμβολιασμούς, ενώ θεώρησε ότι έπρεπε να μας σώσουν οι Γερμανοί κτηνίατροι, ωσάν να μην υπάρχουν ικανοί Έλληνες κτηνίατροι. Για να μην αναφέρουμε τις αλλεπάλληλες επιθέσεις σε ανύποπτους δημότες, που αναγκάστηκαν να προσφύγουν στη Δικαιοσύνη.
Όμως, η “μειοψηφούσα τριώτα” δεν ξεχνά τον Αμπελώνα. Επικαλείται, μάλιστα, χωρίς να ντρέπεται, και έργα άλλων. Για παράδειγμα, ξεχνά ότι η αποχέτευση πρέπει να πιστωθεί στην προηγούμενη δημοτική αρχή. Και βέβαια ξεχνά οτι είναι ανίκανη να φτιάξει μια παιδική χαρά της προκοπής, να φέρει ξανά το νερό στον αύλακα και να αλλάξει τους υπάρχοντες αμιαντοσωλήνες που δηλητηριάζουν το δίκτυο ύδρευσης.
Ας μην αδικούμε όμως τόσο την “τριώτα”. Έκανε μελέτες επί μελετών. Έκανε και μακέτες. Ακόμα οι φίλαθλοι θυμούνται την περίλαμπρη μακέτα για το γήπεδο του Τυρνάβου, που δυστυχώς έμεινε όνειρο θερινής νυκτός. Ακόμη οι γονείς περιμένουν να γίνουν τουαλέτες στο ΕΠΑΛ. Ακόμη οι Τυρναβίτες περιμένουν να γίνει κάτι στο κλειστό Κολυμβητήριο, για να πάψει να υφίσταται αυτός ο ερειπιώνας στην είσοδο του Τυρνάβου.
Για το αγροτικό οδικό δίκτυο δεν χρειάζεται να σχολιάσουμε. Η “τριώτα” θεωρεί ότι έφτιαξε…αεροδρόμια. Με μια βόλτα όμως θα μπορούσε να αντιληφθεί την οργή των αγροτών, που στην κυριολεξία σπάζουν τα οχήματά τους, προσπαθώντας να φτάσουν στις εκμεταλλεύσεις τους.
Τώρα όμως η “τριπλέτα”  βρήκε πεδίο δόξης λαμπρόν. Τα αντιπλημμυρικά, τα αντιπλημμυρικά φωνάζει. Πού ήταν όμως, όταν το Αργυροπούλι δοκιμάζονταν από τις έντονες βροχοπτώσεις; Πού ήταν,  όταν στη Λυγαριά έκλειναν οι δρόμοι; Πού ήταν, όταν ολόκληρες περιοχές στο Δαμάσι και στα Δελέρια πνίγονταν;
Θα μπορούσαμε να πούμε πολλά ακόμα. Δεν θα το πράξουμε, γιατί η “τριώτα” θα μας μαλώσει, καθώς διατείνεται ότι αυτή έχει το “ηθικό πλεονέκτημα”. Συμφωνούμε. Πράγμα τι, έχει το “ηθικό πλεονέκτημα” των απειλών και των διώξεων εναντίον διαμαρτυρομένων πολιτών και το “ηθικό πλεονέκτημα” ενός προέδρου των Σφαγείων που καταδέχεται να παίρνει μισθό, όταν η επιχείρηση βυθίζεται. Τέτοιο ” ηθικό πλεονέκτημα” εμείς δεν το θέλουμε. Τους το χαρίζουμε.
Ας μην ανησυχεί όμως η “τριπλέτα”. Ευτυχώς υπάρχει ένας αποτελεσματικός και δραστήριος Περιφερειάρχης που καλύπτει την ανυπαρξία της. Έτσι, μάλλον θα δει και το Δαμάσι αποχέτευση, γιατί αν περιμένουμε από την “μειοψηφούσα τριπλέτα” να ενεργήσει αλίμονό μας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ