ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΗΣ ΜΑΡΘΑΣ ΜΑΥΡΟΕΙΔΗ ΣΤΟ ΚΟΥΡΜΠΕΤΙ

Μια απίστευτη μουσική εκδήλωση με αναφορές σε παραδοσιακά τραγούδια από τη Μ. Ασία, το Ανατολικό Αιγαίο και τη Βόρεια Ελλάδα με τη μοναδική προσέγγιση της λαουτίστριας και συνθέτριας Μάρθας Μαυροειδή θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν οι Λαρισαίοι την Πέμπτη 4 Ιανουαρίου, στις 22.00, στο «Κουρμπέτι»

(1η πάροδος Φιλελλήνων 9, λόφος Φρουρίου, Λάρισα).

Σε μια όμορφη εκδήλωση η Μάρθα Μαυροειδή (λάφτα-φωνή), ο Στρατής Ψαραδέλλης (πολίτικη λύρα) και ο Γιώργος Βεντουρής (κοντραμπάσο) θα μας ταξιδέψουν μουσικά στους δρόμους της παράδοσης, ενώ θα ακουσθούν και κομμάτια της Μ. Μαυροειδή από τις δισκογραφικές δουλειές «Ο κήπος του Ρίλα», «Πορτάκι» και «Η Κλωστή και το Βελόνι».

Για πληροφορίες και κρατήσεις τηλ. 6980528939, είσοδος: 5 ευρώ

Η ΜΑΡΘΑ ΜΑΥΡΟΕΙΔΗ

Η τραγουδίστρια, λαουτίστρια και συνθέτρια Μάρθα Μαυροειδή καθιερώθηκε ως νέα λαϊκή μουσικός και τραγουδίστρια, ήδη από το ντεμπούτο της με το δίσκο “Ο Κήπος της Ρίλα”, ενώ πρόκειται για μια εξαιρετική φωνή που συνδυάζει τα ελληνικά και μεσανατολίτικα στολίδια και τις μικροτονικές λεπτές αποχρώσεις, με τα πλούσια χρώματα του βουλγαρικού τραγουδιού. Η τεχνική της στο λαούτο και το σάζι συχνά συγκρίνεται με τη δεξιοτεχνία μεγάλων μουσικών, τόσο λαϊκής όσο και jazz προέλευσης.

Το 2012 έπαιξε στο Womex Globalkan Scene και από τότε έχει ταξιδέψει σε όλη την Ευρώπη, τα Βαλκάνια αλλά και τις ΗΠΑ καταγράφοντας σπουδαίες μουσικές συνεργασίες και «συναπαντήματα» επί σκηνής.

Το Μάρτιο του 2013 εμφανίστηκε στο εξώφυλλο του περιοδικού fRoots ως “ανερχόμενο αστέρι της Βαλκανικής μουσικής”. Η Μάρθα Μαυροειδή είναι Καλλιτεχνική Διευθύντρια του Φεστιβάλ Διεθνούς Μουσικής της Τήνου, σολίστ του λαούτου, συνθέτης και μουσικολόγος, με σπουδές στην Αθήνα, το Λονδίνο, το Άμστερνταμ και το Λος Άντζελες (UCLA).

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ