ΣΕ ΕΓΡΗΓΟΡΣΗ ΚΑΙ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΝΕΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΡΙΣΑΣ

Νέα σύσκεψη των διοικήσεων των σωματείων του Εργατικού Κέντρου Λάρισας πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης στη Λάρισα, με θέμα την αποτίμηση της απεργίας της 14ης Δεκεμβρίου αλλά και τον προγραμματισμό της δράσης του ΕΚΛ.

«Δώσαμε μια ηχηρή απάντηση στα αντεργατικά μέτρα, ωστόσο παρόλο που η αγανάκτηση είναι μεγάλη δυσκολεύεται να εκφρασθεί λόγω της εργοδοτικής τρομοκρατίας», υποστήριξε μεταξύ άλλων στην εισήγησή του ο πρόεδρος του ΕΚΛ Τ. Τσιαπλές, επιμένοντας στην ανάγκη αγωνιστικής επαγρύπνησης από όλους.

«Κυβέρνηση, Ε.Ε και εργοδοσία κλιμακώνουν την αντεργατική επίθεση και μέσα στις γιορτές ετοιμάζουν να περάσουν το νέο πακέτο αντεργατικών μέτρων, μαζί με την τροπολογία για το χτύπημα της απεργίας» τόνισαν οι συνδικαλιστές, καλώντας όλους σε συσπείρωση στα σωματεία και νέους αγώνες.

Στο πλαίσιο της συνεδρίασης αποφασίστηκε πρόταση προς τη ΓΣΕΕ για νέα 24ωρη απεργία κατά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου, ενώ το ΕΚΛ θα πάρει μέρος και στην κινητοποίηση για την Υγεία, την Τετάρτη 17/1, στις 19.00, στην κεντρική πλατεία της πόλης, την ώρα που δρομολογείται και ευρεία σύσκεψη για το συντονισμό δράσης των σωματείων του εμπορίου για την υπεράσπιση της Κυριακάτικης αργίας, που ορίστηκε για την Τρίτη 23 Ιανουαρίου, στις 19.00, στο Εργατικό Κέντρο.

Τέλος όπως αποφασίστηκε από τη διοίκηση η ετήσια Γενική Συνέλευση του ΕΚΛ θα γίνει την Κυριακή 28 Ιανουαρίου, στις 09.00, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Εργατικού Κέντρου.

Ειρήνη Παπουτσή

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ