Δ. ΑΔΑΜ: Ο Σ. ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΞΕΧΝΑ ΕΥΚΟΛΑ Ή ΘΥΜΑΤΑΙ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΑ

Σχετικά με τις δηλώσεις του νέου προέδρου του Επιμελητηρίου Λάρισας κ. Σ. Γιαννακόπουλου, στη διάρκεια της συνέντευξης τύπου που ακολούθησε τη διαδικασία κατανομής των αξιωμάτων στη Διοικούσα Επιτροπή, η παράταξη «Νέα Επιμελητηριακή Δράση» και ο επικεφαλής της Δημήτρης Αδάμ, εξέδωσαν την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Φαίνεται πως η επιτυχία της προεδρίας «μέθυσε» τον νέο πρόεδρο του Επιμελητηρίου κ. Σ. Γιαννακόπουλο και πλέον δυσκολευόμαστε να παρακολουθήσουμε τις νοητικές διαδρομές του. Διαβάζοντας τις δηλώσεις του στη συνέντευξη τύπου αμέσως μετά την διαδικασία κατανομής των αξιωμάτων στη νέα Διοικούσα Επιτροπή, μόνο έκπληξη νιώσαμε, κυρίως για την ταχύτητα με την οποία ο κ. Γιαννακόπουλος ξεχνάει ή θυμάται επιλεκτικά.

Να του θυμίσουμε λοιπόν, ότι τρεις μέρες μετά τις εκλογές και μόνο κατόπιν δικής μας πρωτοβουλίας, πραγματοποιήθηκε μια συνάντηση στην οποία εισπράξαμε πλήρη άρνηση για όλα, με το επιχείρημα ότι η ομάδα των εκλεγμένων της παράταξης του δεν επιθυμούσε καμία συνεργασία μαζί μας. Παρά τα όσα κατά καιρούς είχαν συζητηθεί και συμφωνηθεί μεταξύ μας. Να του θυμίσουμε επίσης ότι δεν είμασταν εμείς (ούτε εγώ, ούτε κανείς από την παράταξη μας) που στην προτελευταία συνεδρίαση της προηγούμενης διοίκησης  απειλούσε τον κ. Παπαλέξη να τον πετάξει έξω και τον καλούσε να ζητήσει δημοσίως συγνώμη για τη συμπεριφορά του. Ήταν ο ίδιος ο κ. Γιαννακόπουλος, κι ας μην τον βοηθά η ασθενής του μνήμη να το θυμηθεί σήμερα. Τώρα, τι τον «έδεσε» εκ των υστέρων με τον κ. Παπαλέξη, μπορούμε βασίμως να το υποθέσουμε, αλλά θεωρούμε ότι είναι ίσως καλύτερα να το εξηγήσει ο ίδιος.

Όλα αυτά βέβαια, ελάχιστη σημασία έχουν σήμερα. Αυτό που απασχολεί κυρίως τον κόσμο των επιχειρήσεων, είναι η στάση του Επιμελητηρίου και ο ρόλος που μπορεί να παίξει στη στήριξη της τοπικής αγοράς (κι όχι μόνο των τοπικών προϊόντων, στην οποία  από αβλεψία μάλλον, καλεί ο νέος πρόεδρος του Επιμελητηρίου). Ο πήχης είναι ήδη ψηλά. Ας φροντίσει λοιπόν η νέα διοίκηση να μην περάσει από κάτω. Γιατί στο τέλος της ημέρας ο καθένας κρίνεται από τις πράξεις του κι όχι από το τι θυμάται ή τι (τον βολεύει να) ξεχνά.

Η απουσία μας από την διαδικασία είχε ένα στόχο και μόνο: Να διαφυλάξει την αξιοπρέπεια μας από τις μεθοδεύσεις και τις συναλλαγές τις οποίες αρνηθήκαμε να νομιμοποιήσουμε δια της παρουσίας μας. Και πολύ σύντομα, είμαστε βέβαιοι ότι όλοι θα διαπιστώσουν ποιος μεθόδευσε τι, και με ποια ανταλλάγματα.

Αν τώρα, ο κ. Γιαννακόπουλος έχει στο μυαλό του κάποιες άλλες μεθοδεύσεις για τις οποίες μιλά, εδώ είμαστε να τις ακούσουμε. Τον προκαλούμε δηλαδή να τις αποκαλύψει. Διαφορετικά ας μην τις επικαλείται.

Χρόνια πολλά και καλές γιορτές σε όλους»

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ