ΜΗΔΕΝΙΚΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ ΓΙΑ ΝΕΟΣΥΣΤΑΤΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ  ΑΠΟ 1/1/2018 ΓΙΑ 1- 2 ΧΡΟΝΙΑ .

Πρόταση του ανεξάρτητου δημοτικού συμβούλου δήμου Λαρισαίων Μάριου Ξηρομερίτη

Έτσι υποστηρίζουμε τις νεοσύστατες , νεόδμητες επιχειρήσεις και έτσι γινόμαστε πιο ελκυστικός δήμος για φιλοξενία επιχειρήσεων και επενδύσεων ! Δυστυχώς η δημοτική αρχή πάει φρενάροντας !

Με μια πρόχειρη απόφαση η δημοτική αρχή Λαρισαίων μετά από καθυστέρηση 3 και πλέον χρόνων έκανε ένα μικρό βήμα προς την σωστή κατεύθυνση  με μια οριζόντια μείωση των τελών  στο ελάχιστα στοχευμένο  ! Η αλήθεια είναι ότι εδώ και μια 10 ετία κρίσης οι δημότες πληρώνουν δημοτικά τέλη υψηλά ενώ όπως γνωρίζουμε όλοι τα εισοδήματα και οι συντάξεις έχουν «πέσει» δυσανάλογα ραγδαία !

Πολλές επιχειρήσεις έχουν κλείσει  και χρωστάνε ακόμη τα τέλη(παρελθόντων ετών ) που ήταν υψηλά .Επίσης υπάρχουν οικογενειακές επιχειρήσεις που έχουν συρρικνωθεί και δεν χρησιμοποιούν όλες τις εγκαταστάσεις τους -δηλαδή τα  λειτουργικά τετραγωνικά μέτρα  είναι πολύ λιγότερα- καθώς κτιριακές εγκαταστάσεις δεν χρησιμοποιούνται  ,με αποτέλεσμα να πληρώνουν πάγια πολλά σε δημοτικά τέλη και αυτό έχει μετατραπεί σε βρόγχος.

Θα έπρεπε να υπάρχει πρόβλεψη ή έστω τώρα να ενστερνιστούν την πρόταση που κάνω δημόσια και να στηθεί ένα  νέο λογισμικό με τοπικούς ελέγχους ώστε να τροποποιηθούν τα τέλη των επαγγελματιών , μιας και οι επιχειρήσεις -που έχουν απομείνει – με πολλές κτιριακές εγκαταστάσεις είναι λίγες σε αριθμό !

Φυσικά μια δημοτική αρχή θα πρέπει να έχει στραμμένο το βλέμμα της στην καινοτομία ,στην νεοφυή επιχειρηματικότητα και στην έξοδο των νέων (και όχι μόνο) από την λίστα του ΟΑΕΔ!

ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΛΟΙΠΟΝ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟΛΜΟΥΝ ΝΑ ΕΠΕΝΔΥΟΥΝ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΜΑΣ ΝΑ ΈΧΟΥΜΕ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙ  ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΑΠΟ ΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ ΓΙΑ 1-2 ΠΡΩΤΑ  ΈΤΗ!

Για να γίνει αυτό καταθέτω δημόσια την πρόταση μου και θα ήθελα να ανοίξει ένας νέος  γύρος διαλόγου με το επιμελητήριο και τους παραγωγικούς φορείς ώστε να μορφοποιηθεί πιο ουσιαστικά, εν τω βάθη η πολιτική των δημοτικών τελών  για τις νέες επενδυτικές  κινήσεις που σε δύσκολο επιχειρηματικό  περιβάλλον αποτελούν και την λύση στην ανεργία των νέων και του brain drain!

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ